Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • linkedinden filtrelemeler yapabilirsin. sektör ve firma bilgilerini seçebiliyorsun mesela. onun dışında google tabi ki en büyük yardımcımız. tarım teknolojileri, tarımda dijitalleşme, tarım ve yazılım benzeri keyword ler çıkarabilirsen kendine onları aratabilirsin. tabi ki bunu ingilizce yap derim, daha global ölçekli bir arama olur. machine learning için hazır olan projeler takip edilebilir. çünkü bu alan çok geniş ve ciddi matematik temeline dayanıyor. o sebeple, tek başına bu denize girmek boğulmak olur. onun yerine sana bi yol çizecek tutorial takip edebilirsin. çoğu dersin sonunda zaten bir proje yapılıyor. sen de bunu gerçekleştirebilirsin.
  • ertugrullgenc E kullanıcısına yanıt
    tebrik ederim kardesim, bence gayet güzel bir artış gösteriyorsun :)
    oralardan buralara çektiysen, bence seneye daha da güzel bir sonuç getirirsin gibi. açıkçası 20k lara getiririm ben bu gazla diyorsan bekle derim. çünkü ciddi fark var arada. üniversite profilleri çok değişiyor. beklemeye ve çalışmaya değer diye düşünüyorum bir sene daha ama senin psikolojin çok önemli. kaldıramam diyorsan, yapacak bişi yok. tercihini yap derim. ama kendini bir sene çalışmaya hazır hissediyorsan bekleyebilirsin gibi.
  • kutsalprenses K kullanıcısına yanıt
    ikisi hakkında da pek bi bilgim yok ama bizim şirkette sakaryadan mezun biri var. o sebeple sakarya dicem ama çok saçma olacak :D
    inan hiçbir fikrim yok, böyle durumlarda diğer arkadsalara dediğimi diyorum. linkedin filtremeleri :D
    açıyorsun linkedini, arıyorsun buradan mezun olanları, bulduklarına da yazıyosun hatta. profillerini inceliyorsun falan. az çok fikir sahibi olursun zaten.
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    çok zor bir soru değil gibi.

boğaziçi
    odtü
    bilkent
    koç
    sabancı
    itü
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    türkçe okumak yerine o seviyelerde varsa ingilizce bir okul seçmeni öneririm.
  • Tobb üniversitesinde okunur mu sence ? %30 ingilizce olmasinin zararı olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam YTÜ yazdım.İş bulma aşamasında diğer okullara göre dezavantajı çok olur mu,yurt dışı imkanları hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hcnbz

Hocam YTÜ yazdım.İş bulma aşamasında diğer okullara göre dezavantajı çok olur mu,yurt dışı imkanları hakkında bilginiz var mı?
    Cok olmaz. Bizim sirket biraz elitist o konuda, az calisan var ve genelde koc sabanci itu bogazici aliyor, yine de ytulu var. Iyi okullardan ytu.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,fazla çalışmayla bu açığı kapatmak mümkün müdür acaba

• quote:

Tesekkurler,fazla çalışmayla bu açığı kapatmak mümkün müdür acaba
    Ortada acik denilecek bir durum da yok. Koc sabancidaki insanlarin cogu yurt disina mastera gidiyor zaten, rekabetin olan o kadar insan yok.

Ingilizceyi cok iyi seviyede ogreneceksin, object oriented dillerden en azindan bir tanesini iyi ogreneceksin, mezun olmana 1 sene falan kala linkedinden yeni mezun islerini arastirip cogunlukla neler bilmen gerektigini gorup kendin onlara calisacaksin mezun oldugunda o gerekleri saglayabilmek icin, bir de mumkunse ekstradan staj yapacaksin, imkan olursa part time calisacaksin.

Dediklerimi iyi yaparsan daha mezun oldugun yaz duzgun is bulursun.
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    olur. yüzde 30 ingilizce demek, türkçe demek aslında. sadece göstermelik birkaç yerde ingilizceyle karşılaşırsın kalanı türkçedir. orayı yazacağına hacettepe yi yaz derim.
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    yurtdışını bilmem ama istanbul piyasasında varlığı hissediliyor. mezun sayısı da çok, hemen hemen her şirkette bir yıldızlı görmek mümkün. şirketlerle de güzel anlaşmalar yapıyolar. yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde tusaşla yüksek lisans anlaşması gibi bişi yapmışlardı. hayırlı olsun.
    Teşekkür ederim hocam.Part time çalışma nasıl oluyor biraz açar mısınız?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam.Teşekkür ederim.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam.Part time çalışma nasıl oluyor biraz açar mısınız?
    Benim gordugum orneklerin tamamina yakini ucretsiz staj yapip, kendini begendirip sonra part time devam etme seklinde. Bunu yapan insanlarin bir de isi hazir olabiliyor, mezun olduktan sonra hemen full time a gecip standart yeni mezundan iyi maasla basliyorlar.
    Peki kaçıncı sınıftan itibaren yapabilirim
  • quote:

Peki kaçıncı sınıftan itibaren yapabilirim
    2-3.

Zaten 2 tane zorunlu stajin olacak her turlu, onlarla bile devam etmen mumkun, ama benim bu dedigimi yapan arkadaslarim genelde zorunlu stajin haricinde gonullu olarak yaptiklari ekstra stajlarda buldular.
    teşekkürler hocam
  • Bölümü bitirdikten sonra hangi konulara hakimsim?
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    senin ilgi alanına ve çalışma azmine göre değişir. en önemli kazancın öğrenmeyi öğrenmek oluyor ama bunu garanti edebilirim. yani mezun olduktan sonra seni bilmediğin hiçbir şey korkutmuyor. çünkü biliyorsun ki sen onu da öğrenebilirsin. bu özgüveni veriyor sana. o yüzden zaten şirketler de mezun kimsede çok ciddi bi uzmanlık aramıyor. o da biliyor çünkü çok çabuk her şeyi öğrenebilecek kapasitede olduğunu. he ama sen illa ki bi alanda uzman olucam dersen, seçmeli derslerini ve bitirme projeni ona göre ayarlayabilirsin. örnek veriyorum, machine learning üzerine gidicem dersin seçmeli olarak data mining-ai-ml gibi bi üçlü yaparsın. yanına da mesela speech to face benzeri bi bitirme projesi yaparsın, daha nolsun :)
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.