Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sene 1. Sınıfı bitirdim, java ile oop öğrendik ve data structures a giriş yaptık. Seneye c++ ile devam edecekmişiz
    Java bilen birisinin c++ öğrenmesi için tavsiye ettiğin kaynak var mıdır?
    en.cppreference.com
    Basic concepts - cppreference.com
    https://en.cppreference.com/w/cpp/language/basic_concepts

Buradan mı bakmalıyım
    Teşekkürler
    İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Yazılı kaynak arıyorsan takip etmek için GeeksForGeeks'i öneririm. Çok fazla bildiğim tutorial ve online dersler yok çünkü her gün bir yenisi çıkıyor. Çok değerli içerikler vardır ama ben daha önceleri thenewboston adında youtube kanalından izliyordum birçok dersi. Eğer video olarak da takip etmek istersen orayı önerebilirim. cppreference.com da baya işe yarar ama orası daha çok manual tadında bir yer. düzenli bir ders akışından ziyade takıldığın yer olduğunda orada arayıp en ince detayına kadar bulabileceğin bir yer.
  • Üniversitede ortalama olarak kaç tane dil öğretilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yukarılarda tam olarak yazdınız mı bilmiyorum ama konu baya uzun olduğundan göremediğim için ben de sormak istiyorum. Üniversitenin önemi var mı ? Tabii odtü itü boğaziçi vs. dışındakiler için soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    Böyle bir genelleme yapmak saçma olur. Şu kadar dil biliyorum yada şu kadar dil gösterilmeli demek mantıklı değil. "concepts of programming languages" adı altında diller farkları ve programlama tipleri anlatılmalı -ki zaten her yerde anlatılır bu. Buradaki tipler üzerinden her tip için en az bir örnek dil seçilerek uygulamalar yapılmalı.
  • Bu konuyu da hortlatmış olayım. 30 sayfa soru - cevap var. Cenge ve genel olarak mühendisliğe dair birçok soru yanıtlanmıştır diye düşünüyorum. Aklınıza gelen bir soru olmasa bile bunları okumak kafa karışıklığınızı giderebilir. Bunlar dışında yine sormak istediğiniz varsa, elbette yazabilirsiniz. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

• Hocam benim hem bilgisayara hem de makinaya ilgim var. Makina bana daha uygun gibi geliyor. Muhtemelen İTÜ makinaya giderim. Ancak zaten bilgisayara ilgim olduğundan çalışırken işimi kolaylaştıracak bir şekilde ya da takım çalışmalarında bilgisayar mühendisi olan ekip arkadaşımın yaptığı şeyler hakkında fikrim olsun diye bilgisayar da bilmek istiyorum.

Şimdi bunun için çap mı yapılmalı?
    Bunun için çok zor ve gereksiz diyenler var.

Yandal mı olmalı?
    Bir işe yaramaz, diploması bile yok diyorlar.

Seçmeli dersle falan mı halledilmeli?

Okul haricinde kurs, kitap vs. ile mi götürülür?

Ya da bunları boşverip düz makina bölümümü okuyup geçsem?

Ne dersiniz?

• hocam manisa celal bayarda ya da cukurovada io olarak bilgisayar muhendisligi okuyacagim kivbetle muhtemel. baska birine cevap verirken soylemissiniz ama tekrar sormak istedim daha dogrusu sunu sormak istedim manisa ornegin izmire 30dk yazin bir is bulursam gidecegim, konferans falan oldugunda param oldukca gidecegim, freelancer olarak yazlari calisabilirsem calisacagim bunlari yaptigimda sizce ne kadar iyi universiteden mezun birini gecebilirim? aslinda amacim prestijdi ama vazgeciyorum gectikce gunler, sadece para odakli bakiyorum : sacma sapan bi avrupa ulkesinde bile ise girsem kafii geliyor suan ya da 3 5bin dolayi bi maasa izmirde ise girip bas bayagi yasarim tek basima ama bu gercekten de dendigi gibi 60 senemi etkiler mi? asil soru bu biraz da
    cengi moruk is imkani diye istemiyorum bu arada hocam uc senedir falan istiyorum ama akademik olarak basarim ortada, bilemiyorum, yardimci olursaniz sevinirim
    unutmadaj metu ceit hakkinda neler biliyorsunjz

• pppmun P kullanıcısına yanıt
    en güzel seçeneği elediğiniz icin bulamamanız normal.
    Para varsa bilkent yoksa IYTE.
  • Yeditepe Yazılım Geliştiriciliği hakkında fikriniz nedir?

• pppmun P kullanıcısına yanıt
    türkiyede her 10 üniversiteden 6sının konumu kötü zaten hocam ek olarak yurt dısı hedefiniz varsa taü öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Ağustos 2020; 9:57:44 >
  • Ben kesinlikle bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum 110k sıralamam var herkes bilgisayar mühendisliğine yöneldiği için son zamanlarda sıralamalar gittikçe düşüyor sizce küçük şehirler de olsa gitmeli miyim yoksa başka mühendisliklere mi yöneleyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcturuss -- 4 Ağustos 2020; 10:0:26 >
  • Hocam ben de bu sene sınava girdim ve sayisalda türkiye 53. Sü oldum ve su an medipol uluslararası tıp ile koç bilgisayar arasinda cok kararsizim bana yardimci olursanız sevinirim

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Sadece makina da okusan programalamaya dair şeyler öğreneceksin. Fakat bunlar bana yetmez, biraz daha bilgisayarcı gözüyle bakmak isterim dersen yandal yapabilirsin. Algoritma, Veri Yapıları, İşletim Sistemleri gibi birkaç tane temel derse kaydolsan istediğini elde edersin diye düşünüyorum. Yandal olarak da yapmak zorunda değilsin, dışarıdan derslerine git ve öğren. Amacın tabi sadece öğrenmekse. CV 'nde yine yazabilirsin, diplomada olmasa da olur.
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    amacın niye birini geçmek olsun onu tam anlayamadım. daha doğrusu nerede geçmeyi çalıştığını? sen zaten iş yapıyor, yaptığın işten de memnuniyet duyuyorsan ve paranı da kazanıyorsan gerisini boşver gitsin. tüm bunları da yapabilirsin ama senin ne kadar motive olduğuna bağlı biraz. bilgisayar mühendisliğinde dışarıdan iş yapmak yada kendi işini kurmak diğer mühendislik dallarına göre daha kolay. bununla beraber çok para kazanmak da daha kolay hale geliyor fakat birçok yerde dediğimi sana da söylemiş olayım: çok para kazanma gayretinde olup bu işi yapma. Amacın sadece para kazanmak ise ticaret yap. Çok ciddiyim bu konuda.

metu ceit e dair pek bi bilgim yok. dersleri bizimkine göre daha hafif onu biliyorum. bir de orada okuyup bizim bölümden çap yapan bi arkadaşım vardı. gayet iyidi o da. yanlış bilmiyorsam 1 sene uzatarak ceng den de mezun olmuş oldu. öyle imkanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezcafe -- 4 Ağustos 2020; 17:59:49 >
  • malesef, herhangi bir bilgi sahibi değilim orayla ilgili. Ama bilgisayar mühendisliğinin alt dallarını son zamanlarda bölüm olarak açıyorlar çok fazla, yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği vs. eğer yazılım geliştiriciliği de öyle bir bölüm ise -ki adından öyle anlıyorum- bilgisayar mühendisliği çok daha kapsamlı bir seçim olacaktır ona göre.
  • Merdannn M kullanıcısına yanıt
    Tıp ve Mühendislik.. Tercih zamanı en büyük zorluğu yaşatan iki seçenek bunlar olsa gerek. Bunun üzerine çok fazla yazdım, çok fazla soru cevapladım ikisinin seçimine dair. Saatlerce üzerine konuşabilirim her iki seçenek için de çünkü kendim mühendisim dolayısıyla o yolu biliyorum, yakın arkadaşlarımın çoğu da doktor dolayısıyla o tarafı da biliyorum.

En temelde şunu söyleyebilirim, kendini tanıyorsan (neleri sevdiğin, nasıl bir zekaya sahip olduğun, 20 sene sonra nerede neyle uğraşmak istediğin vs.) işin daha kolay. Paradan ziyade kendini tanıdığın ölçüde seçim yap. Sakın ama sakın parayı düşünerek hareket etme çünkü nerede ne kadar kazanacağını bilemezsin. Gayet başarılı bir sıralamaya sahipsin, mühendis olup başlar başlamaz 20k da alabilirsin, doktor olup 6-7k da da kalabilirsin. Tam tersi de elbette mümkün. Ve her ikisi de aslında seni über zengin yapmaz, daire almaya kalksan günümüz şartlarında epey birikim yapman lazım. Derdin paraysa kısa yoldan sana tavsiyem ticaret yap, hiç okul falan uğraşma çünkü okuyarak milyarder falan olamazsın (çok çok zor).

Eğer kendini tanımıyorsan da mutlaka bölüm tanıtımları izle, mezunlarından dinle. Örneğin bizim bölüm şöyle bir yayın yapmıştı yakın zamanda. İzlemen faydalı olabilir diye düşünüyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZN9mR2ztGzw&feature=youtu.be

Eğer soruların olursa özelden de sorabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    amacim sevdigim isi yaparak para kazanmak hocam ve bilisim ilgimi cekiyo gercekten
    kararimda yardiminiz oldu kafamdan atip okuyacagim haklisiniz illa ki bi is bulup calisacabilecegim cabaladiktan sonra tesekkur ederim yardiminiz icin

• Arcturuss A kullanıcısına yanıt
    "..kesinlikle bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum" dedikten sonra sana nasıl başka bir mühendisliğe git o zaman diyebilirim ki. Küçük şehirde okumak bir dezavantaj belki ama istemediğin bir bölüm okumaktan iyidir diye düşünüyorum. Seneler ilerleyip mezun olduktan sonra çok daha iyi anlıyorsun bunu. Paranın gerçekten bir şekilde kazanıldığını görüyorsun, mesele günün çoğunu geçirdiğin şeyin seni mutlu edip etmemesi oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.