Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam çok acil yardıma ihtiyacım var yaklaşık 11 saatten az bir vaktim kaldı ve ben tercih sayfama girmedim bile daha kafam inanılmaz karışık çok ahım şahım olmayan bi sıralamam var (113k) dolayısıyla bu beni çok kararsız ve karamsar yaptı nereyi yazsam neresi iyidir diye uzun soluklu araştırmalar yapmaya çalıştım ama ip yumağı gibi ben debelendikçe etrafıma dolandı baktığım bazı üniversitelerdeki öğretim üyesi sayısı / doçent sayısı / prof sayısı yetersiz geldi (ki bu kararı sadece sayıya bakarak verdim ne kadar vasat durumda olduğum tahmin edilebilir herhalde) soru kısmına gelirsek sizce;

1 : bu sıralamayla bir yerlere gitmem ne kadar mantıklı

2 : nereye gitsem verimli olur/pişman olmam

lütfen yardıma aşırı ihtiyacım var ve her fikir çok değerli şu an
  • Valtran V kullanıcısına yanıt
    bilgisyar mühendsiliği mi düşünüyorsun? eğer öyleyse beklediğin sıralama yada sene içerisinde yaptığın denemeler daha mı yüksekti? eğer çok beklenmedik bir şey yaşadıysan bir sene beklemeyi deneyebilir misin?
  • Sakarya bilgisayar mi(Türkçe)
    Celal bayar bilgisayar mi (ingilizce)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kadro Sakarya'nın daha iyi,izmirde oturuyorum

• kocaeli bilgisayar mı sakarya bilgisayar mı sizceeeee?????tercihin son günü kararsız kaldım bilen arkadaşlar yazarsa
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle daha yüksek umutlarla girmiştim sınava ki sınavdan sonra bilr en azından 75 80bin gelir diye düşünmüştüm sorularımdan biri de sizce KTÜ yazılım mühendisliği okunur mu mezuna kalmak yerine onu da yazabilirim

Tobb da okuyana sordum o butun terimlerin ve kitapların ingilizce olduğunu söyledi, bölüm başkanı da 500 mezundan 100unun yurtdışında çalıştığını söyledi. Sizin tobb la ilgili bilginiz var mı yoksa genel olarak mi konustunuz ?

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    ben genel konuştum. ama tobb için de çok farklı değilmiş heralde. başka yerler terimleri de türkçeleştirme gayretinde oluyor ama onlar ingilizceyse ehh hadi diyebilirim. "yurtdışına çıkmak" cidden çok ucuz bir pazarlama methodu. yurtdışında o kadar dandik yer var ki, oralara gitmişlerdir demiyorum ama bu bir başarı göstergesi değil. onu demek istiyorum. bu arada yanlış anlaşılma olmasın, tobb a başarısız yada kötü demedim. sadece ben tercih etmem, onun yerine daha farklı yerleri düşünürüm dedim.
  • Valtran V kullanıcısına yanıt
    beklesen, bir sene daha çalışsan çok önlere çekemez misin? sınavda beklemediğin bir şey olmuştur belki yada o gün yapamamışsındır. normalden çok çok farklı geldiyse bekle derim ama yakın geldiyse yapacak bişi yok. tercih yap, en azından bir sene daha beklememiş olursun.
  • Bilgisayar müh den mezun olup tecrübe kazandıktan sonra kendi işimizi, şirketimizi kurmak için neler gerekli?
    Bugün her isteyen yurtdışında çalışabiliyor mu ?Turkiyenin seviyesi ortada, yurtdisindan kasıt evet suriye afrika degilse bence basari göstergesidir.

TOBB ee mı İTÜ ehb mi sence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam ,sizce bir bilgisayar mühendisinin takip etmesi gereken kişilerin, sayfaların ve okuması gereken kitap makale vs.lerin listesini yapabilir misiniz ?

Ve okurken yardımı olabileceğini düşündüğünüz udemy veya başka platformlardaki kurslar , youtube kanalları vs. var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yok benim tam olarak ögrenmek istedigim sey mesela sen mezun oldugunda hangi konulara hakimdin? Donanim ya da yazilim olarak neler ogrendin? Hangi altyapilari aldin? Merak ettigim bunlardi.
  • Son iki günde yeteri kadar cevap veremediğim arkadaslarım kusura bakmasın, yoğundum gerçekten foruma giremedim. Ama soruları cevaplamaya gayret göstericem çünkü bazıları doğrudan tercihle ilgili değil. her zaman işe yarayacak türden.
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ticarileşebilecek bir fikir, bir ürün gerekli. Ar-ge elbette çok değerli fakat şirketin devamlılığını sağlayacak bir ürün gerekli. Bu bir yazılım, bir servis, bir donanım, bir iot ürünü vb. şeyler olabilir. Şirket kurmak için hiçbir şey gerekmiyor aslında, mesele içini doldurabilmekte. Sen zaten yeterli tecrübeye sahipsen ve yapacağın işi biliyorsan aslında teorik olarak şirketini kurmuşsun bile diyebilirim. sadece birkaç hukuki iş kalmış. o sebeple çok basit bir mevzu şirket kurmak.
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    peki.
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    söylediğim gibi öğrenmeyi öğrenmiş olarak mezun oldum ben. belirli bir seviye donanım bilgimle beraber, ciddi anlamda Operating systems ve Computer Organization bilgisine sahiptim. Beraberinde OOP, Functional Programming, Scripting Programming vb. tiplerde programlama yapabilecek seviyede JAVA, C/C++, Haskell, Prolog gibi dillere hakimdim yada bazı geliştirmeler yapmıştım. image/video processing, machine learning, cybersecurity gibi alanlarla ilgilenmiştim.
    Aradigim cevap buydu. Cok tesekkur ediyorum.
  • şu zamana kadar böyle bişi duymadım ben. hatta çoğu yer liseni sormaz bile sana. akademik kariyerin de lisansla başlamış kabul edilir. kaldı ki lise mezuniyetini ibraz etmen de zorunlu değil. benim mesela lise diplomam heralde üni de kaldı, bilmiyorum nerededir şu an :D o yüzden bu mesele edilecek bir şey değil benim gözümde. he benim bilmediğim bir nokta varsa bununla ilgili, bilen birisi yazsın mutlaka ben de öğrenmiş olurum. eğer açık liseye geçmek seni çalışma anlamında ciddi olarak rahatlatacak ve daha iyi çalışacağım diyorsan gönül rahatlığıyla geç derim. ama şuna da dikkat et, tek başına çalışırken disiplini kaybetme. yada insanlardan çok fazla kopma.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.