Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hangi sınavları sorduğunu anlayamadım. eğer calculus sınavlarını soruyorsan örnek bir sınav paylaşayım aşağıda. bu ders math120 diye geçer ve calculus'un ikinci dersidir.
    https://blog.metu.edu.tr/wwwma120/files/2019/07/20190713113032230.pdf
  • JadeR kullanıcısına yanıt
    Elbette hayır. Genel olarak bu algıyı bırakmamız lazım, insanlar 4 sene boyunca bilgisayar mühendisliğinde bir emek veriyor. Bunu dışarıdan ders izleyerek, kurs alarak yada yüksek yaparak karşılayamazsınız. Ders izlemek de, kurs gitmek de, yüksek yapmak da çok değerli ama 4 sene lisans eğitimi de çok ama çok değerli. Dolayısıyla ikisini birbirine harmanlamak bence yanlış bir yaklaşım. Matematik mühendisi olarak yazılımda çok iyi olabilirsiniz ama unutmayın matematik mühendisi olarak diyorum. Bir hocamız çok güzel bir benzetme yapmıştı. Herkes tek katlı bir ev yapabilir ama gökdelen yapmak için inşaat mühendisine ihtiyaç duyulur. Bunun gibi düşünebiliriz.
  • Suan ne is yapıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam Yaşar'in ders programında calculud yazmıyor. Ders mi gösterilmiyor yoksa başka bir isni de var mı ? Mesela Analiz1 Analiz2 gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anil0111 A kullanıcısına yanıt
    Neden hep özel düşünüyorsun? Hacettepe düşünmez misin mesela?
  • hacettepe yapay zeka müh. hakkında ne düşünüyorsunuz? Zaten bu alanda özelleşmek isteyen biri için iyi bir tercih olur mu?

paylaştıkları ders programı bu:
    www.cs.hacettepe.edu.tr
    Hacettepe University Department of Computer Engineering
    https://www.cs.hacettepe.edu.tr/mufredat_lisans_AI.html

ayrıca tusaşta 15 kişiye staj garantisi var diğer şirketlerin kalanlar için anlaşmaya çalıştığından bahsediyorlardı hocalar.

• Adeaphon A kullanıcısına yanıt
    ingilizce seviyeni belirten sınavları yazabilirsin cv ine. onlara dikkat ederler ama bilgisayar mühendisliğini türkçe görmenin çok büyük zararları var. bi kere terimleri türkçeye tercüme edilmiş haliyle öğrenirsen, geçmiş olsun iş hayatında diğer mühendislerle anlaşman güç olabilir. iğrenç ve gereksiz çeviriler var, thread, process, recursion, port,.. vb. terimler mesela. daha da uzatırsın bu listeyi, gidip çevirilerine baksan çok manasız gelir ve iş hayatında böyle telaffuz edersen cidden komik durur. onun dışında ingilizceni kanıtladığın sürece hiçbir problem olmaz, hatta toefl/ielts gibi sınavlarla kanıtlamış olman, bölümün ingilizce olmasından daha değerli ama sadece ingilizce olarak bakacaksak olaya.
    sıralamama en yakın yerleri düşündüğümden özelleri düşündüm. hacettepe'ye ısındım düşünüyorum şu an.
    bahçeşehirden vazgeçtim tamamen.
    bir bilginiz varsa galatasaray üniversitesi hakkında çok sevinirim hocam.
    hocam hacettepe ile ilgili ben araya girmek isterim. bence özellerdense hacettepe çok daha iyi bir okuldur bence. bizim şirkette pek çok hacettepe mezunu var ve bilgi ve donanım olarak çok iyiler. %100 ingilizce eğitimi olması da baya avantajlı. savunma sanayi şirketlerinde de baya saygınlık görüyor. ben ODTÜ bilkent İTÜ vs tutmayanlara direk hacettepeyi öneriyorum, bence hak ettiği sıralamanın daha altında şu anda. fransızca yüzünden ben galatasarayı pek önermiyorum açıkçası, ingilizce cidden çok önemli bizim alanda.
    Hocam eğer mezuna kalırsam evde 20 bin civarına çekebilirim diye düşünüyorum. Ben sıkılmaktan ziyade ailemle bir sene uğraşmama değer mi bunu düşünüyorum ama iytede okuyacağım bir bilgisayarla çukurovada okuyacağım bilgisayaırn da farkının büyük olacağını düşünüyorum. yarın bir de dershanemle konuşup kesin karar vericem fakat aklımda mezunluk kesinleşmiş gibi şuan. çalışmaya gelince iyi çalıştım ancak istediğimi değil beklediğimi alabildim. çok teşekkür ederim yardımınız için de
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

"..gibi bölümler görüyor,oradan bilgisayar alanında iş yapabilir miyim sizce?"
    - Gayet yapabilirsin, matematik okuyup yazılıma yönelen çok insan var. Kimse senin yazılımla uğraşmanı engelleyemez tabi ki ama bir yere iş başvurusunda bulunurken önceliğin her zaman o iş üzerine bir bölüm bitirmiş olan kimselere verileceğini unutma.

".. 20 yaşımda üniye başlamış olacağım,25 gibi mezun olmuş olacağım bu durum sizcebir sıkıntı yaratır mı?"
    - Çok fark yaratmaz. Mesele senin ne kadar kararlı olduğun ve neleri başardığın. Çoğu kişi o yaşlarda zaten mezun olmuş oluyor. Her şeyi mükemmel yapsan zaten 23 yaşında mezunsun. Bir sene uzasa okul 24 sün. O yüzden 25 te çok uzak bir yaş sayılmaz. Bir arkadaşım vardı mesela odtü bilgisayardaydı o da, 26 yaşında mezun oldu ve çok iyi bir şirkette çalışmaya başladı.

".. Ek olarak mezuna kalıp ODTÜ'ye gidip, kendi girişimimi kurmayı düşünüyorum,bu alanda ilerlemek için neler bilmeliyim,önerileriniz nelerdir?"
    - Girişimcilik çok farklı bir mevzu. Okulu yok bi kere. Bu sağda solda girişimcilik okulları, eğitimleri vb. şeyleri görmemiz mümkün ama hepsi fasa fiso. Ben demiyorum ki bir ekonomi modeli öğrenilmesin yada pazarlama stratejisi oluşturulmasın. Bunlar tabi ki olacak ama bunların daha gerisinde girişimi ateşleyecek şey kişinin fıtratıyla ilgili. Okullarla, kurslarla olacak şey değil. Ve o fıtrat sayesinde girişimci her zorlukta tekrar kalkıp daha iyisini yapmak için mücadele eder. Bir de en önemlisi network. ODTÜ'nün belki de bu alanda en büyük katkısı sana sağlayacağı network olur çünkü çok ciddi bir piyasa var okulda. Benim sana önerim nasıl bir girişim tasarladığını çıkarman öncelikle. Örneğin tarım teknolojileriyle ilgili bir ürün geliştirmek istiyorsun, hemen o alanda var olan firmaları, şirketleri ve çalışmalarını çıkartıp analiz etmelisin. Belki orada çalışanlarla bir şekilde iletişime geçmelisin, hatta bilgi almak için de olsa iş ilanına başvurup mülakatlarına gidebilirsin.
    Hocam şirketleri nereden bulabilirim?Birde machine learning alanında nasıl bir çalışma yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84EA3B777 -- 25 Temmuz 2019; 22:3:25 >

• Hocam öncelikle sizin için okul bitmesine rağmen bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederim size bu başlık altında geçen senede soru sormuştum galiba o zamanlar 106k ydım bu sene 52k yım acaba yazsam mı yoksa 1 sene daha mı hazırlansam emin değilim en son 51k ile Akdeniz Üniversitesini yazacam sonraki ilk devlet ingilizce 71k ile manisa yine o çevrede çukurova ve muğla var acaba yazılır mı yoksa 1 sene daha çalışıp ilk 20k ya çekip mi yazmalı 20k ya çekemesem bile 30 35k ya çeksem en azından yine ortalama okul yazarım gibi ne yapsam bilemedim yoksa bu sene yazsam mı kararsızım

• kocaeli bilgisayarı mı sakarya bilgisayarı mı önerirsiniz?
  • Hocam yurt dışı olanağı fazla 50k içinde hangi üniversiteleri onerirsin,illa ki az çok biliyorsundur.

• Marmarada türkçe ceng okumak çok sıkıntı olur mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    gayet önerebileceğim bir yer. oradan mezun birçok arkadaşım var ve aynı işte çalışıyoruz. hacettepe de düşünebilirsin bu arada.
  • savunma sanayinde çalışıyorum.
  • ceratosaurus kullanıcısına yanıt
    evet ben de baktım şimdi. muhtemelen o MATH kodlu olanlar calculus 'e denk düşüyor olmalı.
  • yulind kullanıcısına yanıt
    dersler güzel fakat bu dersler ilk kez bu bölüm için açılıyorsa işleyişi ve müfredatı oturtması biraz zaman alabilir. yoksa hali hazırda bilgisayar mühendisliğinde lisansa yada yükseklisansa seçmeli verilen dersler ve hocalar bu dersleri çok kez vermişlerse cidden iyi duruyor. doğrudan piyasada her alanda var olan AI cı eksiğine iyi gelir. ama biraz da tercih yapacak öğrenci profili önemli. açıkçası bu sene bu bölümün kaçla kapatacağını merak ediyorum, çok sürpriz çünkü. bu alanda çalışmalar yapılmasını kesinlikle tavsiye ederim ama bölüm daha ilk kez öğrenci alacak o yüzden burayı tavsiye ederim demek saçma olur. birkaç seneye anca netleşir bu durum.
    bence gayet iyi düşünüyorsun, hayırlı olsun diyeyim şimdiden :)
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.