Şimdi Ara

Bilgisayar Müh.Puanların Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün dershanede 2012 ünv. taban-tavan puanlarını gösteren dergi verildi.Geçen seneye göre bilgisayar müh.aşırı derecede düşüş var 5-6 puan değil 30-40 puan düşmüş bunun sebebi sınavın zorluğu mu yoksa bilgisayar müh. tercihin azalması mıdır?

• 2012 taban tavan puanlarını gösteren düzgün bi site var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMafia -- 14 Eylül 2012; 23:56:28 >
  • hemen her türlü puanda var o düşüş. Sebebiyse okul puanlarının yanılmiyorsam yaklaşık 15 puan düşürlülmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyKs //

bugün dershanede 2012 ünv. taban-tavan puanlarını gösteren dergi verildi.Geçen seneye göre bilgisayar müh.aşırı derecede düşüş var 5-6 puan değil 30-40 puan düşmüş bunun sebebi sınavın zorluğu mu yoksa bilgisayar müh. tercihin azalması mıdır?

Lord haklı. Sınav zorluğu arttı ve okul puanları düşürüldü. Ondan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow`

quote:

bugün dershanede 2012 ünv. taban-tavan puanlarını gösteren dergi verildi.Geçen seneye göre bilgisayar müh.aşırı derecede düşüş var 5-6 puan değil 30-40 puan düşmüş bunun sebebi sınavın zorluğu mu yoksa bilgisayar müh. tercihin azalması mıdır?

Lord haklı. Sınav zorluğu arttı ve okul puanları düşürüldü. Ondan :)

puanların 75 üzerinden alındı diye biliyordum ondan bana çok düşük geldi rahatladım biraz daha eyv. beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: RockMafia

2012 taban tavan puanlarını gösteren düzgün bi site var mı?

ösym açıklamıştı osym.gov.tr de araştır bulursun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • puana ne bakıyorsun başarı sıralarına bak birde anlarsın ozaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

puana ne bakıyorsun başarı sıralarına bak birde anlarsın ozaman

şöyle söyleyim iyte 33binden kapatırken 40binden kapatmış,ege üniversitesi 27binden kapatırken 35binden(tam emin değilim) kapatmış.7-8 binde 30-40 puan düşmesi korkuttu beni ondan öyle yazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockMafia

2012 taban tavan puanlarını gösteren düzgün bi site var mı?

doğrutercih.com
  • quote:

Sadece bil. m. değil hepsi düştü
    http://dokuman.osym.gov.tr/2012OSYS/2012OSYSTablo4.pdf
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meSutPiskin

puana ne bakıyorsun başarı sıralarına bak birde anlarsın ozaman

şöyle söyleyim iyte 33binden kapatırken 40binden kapatmış,ege üniversitesi 27binden kapatırken 35binden(tam emin değilim) kapatmış.7-8 binde 30-40 puan düşmesi korkuttu beni ondan öyle yazdım

Kaliteli üniversitelerde düştü nedeni açık sınav zordu hersenekinden daha zordu özellikle ygs.Başraı sıralamalarında ise yükselme oldu özellikle 90k ile 190k arası bunun nedine belli zaten ösym nin başarı sıralaması hesaplamadaki değişkliğiydi.
  • Ya şöyle bir durum var. Puan düşmesi kısmı her yer için geçerli zaten o konuda sıkıntı yok. Fakat, belli başlı üniversiteler dışında bilgisayar mühendisliğinde anormal bir düşüş gördüm. Bilkent, İTÜ, Boğaziçi, ODTÜ vb. üniversitelerin dışında sıralama anlamında ciddi bir düşüş gördüm bilgisayar mühendisliğinde.

Mesela en basitinden bir kıyaslama yaparsak geçen seneye göre.

2011-2012 şeklinde sıralarsak

YTÜ 18700'den 20730
    Hacettepe 19700'den 22247
    Ege 27100'den 34000
    İst Üni 27900'dan 34413'e
    Gazi 29000'den 35071'e

gibi gibi böyle uzuyor liste. Alt-Orta-Orta üstü denilebilecek üniversitelerde net bir düşüş söz konusu. Hani sadece artan kontenjanlardan değil de tercih sebebinden dolayı bir düşme sezdim.

Ben ösym arşivinden çok eski yıllara da baktım. Mesela o zamanın puanlarında bilgisayar mühendisliği zirvede. Birkaç örnek vermek gerekirse

2000 ÖSYS
    Cerrahpaşa Tıp 209
    Çapa Tıp 211
    Hacettepe Tıp 217
    Trakya Tıp 201
    Ege Tıp 209
    Çapa Diş 203
    Kocaeli Tıp 203
    Kocaeli Bilgisayar 205
    Ege Bilgisayar 216
    Hacettepe Bilgisayar 217
    İst Üni Bilg Müh 212
    İTÜ Bilgisayar 220
    YTÜ Bilgisayar 215
    Bilkent Bilgisayar(Burslu) 224
    Boğaziçi Bilgisayar 224
    ODTÜ Bilgisayar 222

vs.

Sırf aradaki farkları görmeniz için yazdım. Günümüze doğru tercihlerin ne kadar değiştiğini anlamak gerekiyor. Yani sırf buranın puanları yüksek, hadi oraya gidelim mantığı bence çok gereksiz bir olay. Herkes dönemin öğrencilerinin tercih sıralamasına göre tercihte bulunuyor. Resmen Ege Bilgisayar 216 ile alırken, Ege Tıp 209 ile kapamış. Şu an Ege Tıp 3206 ile almış. Ege bilgisayar ise 34000 ile öğrenci almış. Tercih yaparken bölümün sıralamalarına pek aldanmamak gerekiyor. Bu dediklerim sadece 2000 yılı için de geçerli değil. Daha yakın zamanlarda da durum çok farklı değil. Hep bir şeyler coşar, yükselir. Bir yerler ise zirveden dibe vurur. Öğrencilerin algısındaki bu değişme neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 15 Eylül 2012; 19:37:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Ya şöyle bir durum var. Puan düşmesi kısmı her yer için geçerli zaten o konuda sıkıntı yok. Fakat, belli başlı üniversiteler dışında bilgisayar mühendisliğinde anormal bir düşüş gördüm. Bilkent, İTÜ, Boğaziçi, ODTÜ vb. üniversitelerin dışında sıralama anlamında ciddi bir düşüş gördüm bilgisayar mühendisliğinde.

YTÜ 18700'den 20730
    Ege 27100'den 34000
    Gazi 29000'den 35071'e

gibi gibi böyle uzuyor liste. Alt-Orta-Orta üstü denilebilecek üniversitelerde net bir düşüş söz konusu. Hani sadece artan kontenjanlardan değil de tercih sebebinden dolayı bir düşme sezdim.

Ben ösym arşivinden çok eski yıllara da baktım. Mesela o zamanın puanlarında bilgisayar mühendisliği zirvede. Birkaç örnek vermek gerekirse

2000 ÖSYS
    Cerrahpaşa Tıp 209
    Çapa Tıp 211
    Hacettepe Tıp 217
    Trakya Tıp 201
    Ege Tıp 209
    Çapa Diş 203
    Kocaeli Tıp 203
    Kocaeli Bilgisayar 205
    Ege Bilgisayar 216
    Hacettepe Bilgisayar 217
    İst Üni Bilg Müh 212
    İTÜ Bilgisayar 220
    YTÜ Bilgisayar 215
    Boğaziçi Bilgisayar 224
    ODTÜ Bilgisayar 222

vs.

Sırf aradaki farkları görmeniz için yazdım. Günümüze doğru tercihlerin ne kadar değiştiğini anlamak gerekiyor. Yani sırf buranın puanları yüksek, hadi oraya gidelim mantığı bence çok gereksiz bir olay. Herkes dönemin öğrencilerinin tercih sıralamasına göre tercihte bulunuyor. Resmen Ege Bilgisayar 216 ile alırken, Ege Tıp 209 ile kapamış. Şu an Ege Tıp 3206 ile almış. Ege bilgisayar ise 34000 ile öğrenci almış. Tercih yaparken bölümün sıralamalarına pek aldanmamak gerekiyor. Bu dediklerim sadece 2000 yılı için de geçerli değil. Daha yakın zamanlarda da durum çok farklı değil. Hep bir şeyler coşar, yükselir. Bir yerler ise zirveden dibe vurur. Öğrencilerin algısındaki bu değişme neden acaba?

arkadaş güzelce anlatmış bende bunu soruyordum sebep ne?Çevredeki insanların bilgisayar müh. işsiz kalır seçmeyin demesi etkiledi herhalde

• quote:

Ya şöyle bir durum var. Puan düşmesi kısmı her yer için geçerli zaten o konuda sıkıntı yok. Fakat, belli başlı üniversiteler dışında bilgisayar mühendisliğinde anormal bir düşüş gördüm. Bilkent, İTÜ, Boğaziçi, ODTÜ vb. üniversitelerin dışında sıralama anlamında ciddi bir düşüş gördüm bilgisayar mühendisliğinde.

YTÜ 18700'den 20730
    Ege 27100'den 34000
    Gazi 29000'den 35071'e

2000 ÖSYS
    Cerrahpaşa Tıp 209
    Çapa Tıp 211
    Hacettepe Tıp 217
    Trakya Tıp 201
    Ege Tıp 209
    Çapa Diş 203
    Kocaeli Tıp 203
    Kocaeli Bilgisayar 205
    Ege Bilgisayar 216
    Hacettepe Bilgisayar 217
    İst Üni Bilg Müh 212
    İTÜ Bilgisayar 220
    YTÜ Bilgisayar 215
    Boğaziçi Bilgisayar 224
    ODTÜ Bilgisayar 222

vs.

O sıralamalara nerden baktın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: RonaRkk

quote:

YTÜ 18700'den 20730
    Ege 27100'den 34000
    Gazi 29000'den 35071'e

2000 ÖSYS
    Cerrahpaşa Tıp 209
    Çapa Tıp 211
    Hacettepe Tıp 217
    Trakya Tıp 201
    Ege Tıp 209
    Çapa Diş 203
    Kocaeli Tıp 203
    Kocaeli Bilgisayar 205
    Ege Bilgisayar 216
    Hacettepe Bilgisayar 217
    İst Üni Bilg Müh 212
    İTÜ Bilgisayar 220
    YTÜ Bilgisayar 215
    Boğaziçi Bilgisayar 224
    ODTÜ Bilgisayar 222

vs.

O sıralamalara nerden baktın ?

sıralamaları hazırlayan bi site vardı tam hatırlayamadım ordan bakmıştım arkadaştan ordan bakmış herhalde hatırlayan birisi yollasın

• Bilgisayar müh. olmayın işsiz kalırsınız, bilgisayar mühendislerinin işini başkaları yapıyor zaten. Bak mekatroniği var, elektroniği var, var oğlu var. Gidin aynı bilgisayar derslerini orada da alacaksınız.
  • bilgisayar mühendisliğinin pabucu dama atıldı.. artık eem ve makine ye yöneldi millet bu belli başlı üniversiteler hariç bilgisayar mühendisliğinin puanları yerlere indi 2 3 seneye kontejan açığı kalma ihtimali bile var diye düşünüyorumm
  • http://www.osym.gov.tr/belge/1-4128/ogrenci-secme-ve-yerlestirme-sistemi-osys.html

Buradan girin içlerine bakın yılların. Hepsini karıştırın. 98-99 puanlarını bulamadım içinde mesela. 98-99-2009 felan içinde bulamadım; ama diğerlerini kurcalarsanız minimum puanlar, en küçük puanlar vs. yazıyor. Bulursunuz.

Ayrıca kimse beni yanlış anlamasın. Bilgisayar mühendisliği tüh, kaka felan demiyorum. Bence değişen pek bir şey yok. Hani en basitinden hiçbir şey bilmeyen insanların etrafından duyduğu "Şimdi herkes bilgisayarcı, benim eltimin 8 yaşında oğlu var. Mühendisten çok şey biliyor." Bunun dışında "Şimdi eskisi gibi değil, elektronikçiler de bilgisayar mühendislerinin işini yapabilir." vs. vs. diye uzar.

Sadece sıralamaların çok değişebileceğinden bahsediyorum. Mesela verdiğim örnek gibi Ege Tıp 3206 ile kapatıyor şu an. Ege Bilgisayar 34000 ile. 2000 yılında Ege Tıp 209 puan. Ege Bilgisayar 216 puan.

İnsanlar da gözünde gideceği bölümün kalitesini sadece sıralamaya göre belirliyor. Mesela sırf tıp olsun diye Van'a, Kars'a felan giden adamları görünce gerçekten üzülüyorum. Hani her şey okuduğun bölüm değil ki. Okuyacağın üniversitenin de senin hayatına katacağı şeyler olur diye düşünüyorum. Hani sırf tıp diye de alt seviye üniversitelere gitmek hiç mantıklı gelmiyor bana.

Mesela şu an Ege Tıp iyi bölüm, sıralaması yüksek. Ege Bilgisayar Ege Tıp'a göre çok alt seviye bir yer, sıralaması çok geride diye görünüyor. O yıllarda giren adamlarda aynen bu kafanın tersini düşünmüşlerdir. Ege Bilgisayar daha yüksek alıyor, daha kaliteli diyerek onu tercih etmişler.

Gördüğünüz gibi akrabalar cahil. Etrafınızdaki insanlar cahil. Tercih yapan öğrenci(derece yapanlar da dahil) cahil. Çok iyi araştırıp tercih yapan adamlar gerçekten bana çok çok az geliyor. O yüzden okuduğunuz/okuyacağınız bölümleri kafanızda kıyaslamayın. Atıyorum x mühendisliğinde okuyorsanız, sizden daha yüksek sıralamayla almış bir bölüm veya sizden daha alt seviye bir puanla almış bir bölüm kaliteyi göstermiyor. Hani burayı yazan öğrencinin de bir bildiği vardır diyerek tercih yapmayın. Öğrencinin bir halt bildiği yok.

• 99-2000 evlere pc ve internetin yaygın olarak girmeye başladığı yıllar.bir bilgisayar ve internet çılgınlığının yaşanmaya başlandığı yıllar.bilgisayar ve internet çağı başlandı diye insanlara pompalama yapılıyordu tabi ki o dönem

puanları yıllara göre değerlendirmek doğru olur bu konuda yorumlarınız doğru.
  • Bilgisayar öldü artık internet cafeler bile bilgisayar mühendisinin işini yapıyor düşer tabi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.