Şimdi Ara

Bilgisayar müh. vs Yazılım Müh. vs Bilgisayar Bilimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda önlisans okuyorum. DGS sınavına girmeyi düşünüyorum. Bilgisayar müh mi yazılım müh. mi bilgisayar bilimimi günümüz şartlarında daha iyidir. Hangisini tercih etmem daha faydalı olur. Birde bilgisayar öğretmenlik var hangisi daha iyi belki okuyup bitirmiş mezun olan arkadaşlar vardır. Neler yaptınız memnun musunuz vs. bilgilendirirseniz memnun olurum.

• Hemşire>Bilgisayar programcılığı/Öğretmenliği
    Doktor>Bilgisayar Bilimi kapsar Yazılım Mühendisi ve Yazılım Mühendisi kapsamaz Tüm Bilgisayar Bilimi

Yazılım veya bilgisayar mühendisi olursan THY pilot eğitimine katılabilirsin. 15 yıl çalışma sözüne karşılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 5 Mart 2016; 16:12:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

Hemşire>Bilgisayar programcılığı/Öğretmenliği
    Doktor>Bilgisayar Bilimi kapsar Yazılım Mühendisi ve Yazılım Mühendisi kapsamaz Tüm Bilgisayar Bilimi

• Demek istediğini anlamadım :D Bilgisayar bilimi hepsini kapsıyor mu demek istiyorsun? Birde şunu merak ediyorum. Atıyorum yazılım veya bilgisayar müh. okudum. Yüksek lisans yapmak istesem hangi alanlarda tercih yapabilirim?

• Bundan mı bahsediyorsun?

Evet, hepsini kapsar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9B9D22A8A

Demek istediğini anlamadım :D Bilgisayar bilimi hepsini kapsıyor mu demek istiyorsun? Birde şunu merak ediyorum. Atıyorum yazılım veya bilgisayar müh. okudum. Yüksek lisans yapmak istesem hangi alanlarda tercih yapabilirim?
    Takip
  • Hepsi çöp en iyisi tıp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilim ile ilgili olandan uzak dur maalesef ülkemizde bilim namina pek deger goren sey yok. Yazilim muh, bilgisayar muh düşünebilirsiniz. Yazilim daha cazip gibi.
  • Yazılım da bahçeşehir olacaksa yazılım olmayacaksa bilgisayar muh.
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Ben daha sonra Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum.
  • PusLu1 kullanıcısına yanıt
    Aynen tıp güzel ama benim yapabileceğim karakterime uygun meslek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9B9D22A8A

Aynen tıp güzel ama benim yapabileceğim karakterime uygun meslek değil.
    yav üçü de aynı şey değilmi
  • Bilgisayar bilimi dediğin eğer computer science ise bunun Türkçe karşılığı biligisayar mühendisliğidir. Hatta abdde almanyada bilgisayar mühendisliği diye bir şey yoktur bizim uydurmamızdır sonunda mühendis olsun da ilgi çeksin diye mühendislik eklenmiştir. Abdde computer science almanyada informatiktir. Bilkentte biligisayar mühendislüği yazar ingilizcesinde orijinali computer science yazar
  • 2 yıllık sakarya üniversitesi bilgisayar programcılığı sonrası dikey geçiş ile bahçeşehir üniversitesi yazılım mühendisliğinde okumaktayım sorularınız varsa alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExMilitary

yav üçü de aynı şey değilmi

Alıntıları Göster
    Bilgisayar mühendisliğinde;
    -Temel mühendislik dersleri
    -Elektronik dersleri(sistem kontrol vs.)
    -Yazılım dersleri

Yazılım mühendisliğinde;
    -Temel mühendislik dersleri
    -Yazılımın en küçük detayına kadar göreceksin

Bilgisayar Bilimleri;
    -Mühendislik kadar sayısala girmez
    -Yöneylem, yapay zeka, iletişim gibi dersler
    -Yazılım ve Bilg. müh. kadar ağır olmasa da yazılım dersleri görürsün(okuldan okula değişir

ayrıca belirtmek istemeliyim ki bu üç bölümün üçü de zor sayısalın iyi değilse bitiremezsin bile, bilgisayar bilimleri daha kolay bir bölüm

• Bilgisayar mühendisliği en kapsamlısı diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

2 yıllık sakarya üniversitesi bilgisayar programcılığı sonrası dikey geçiş ile bahçeşehir üniversitesi yazılım mühendisliğinde okumaktayım sorularınız varsa alırım
    DGS'den kaç aldın birde DGS sınavında kaç soru var hangi dersler var?
  • Bil. Müh>yazılım muh.>bil. bilimleri>bil öğretmenliği
  • Y.S.E kullanıcısına yanıt
    +1995
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

+1995
    burada İNANILMAZ BİLGİSİZ insanlar var cidden böyle şeyleri sorma buralara yukarıda arkadaş belirtmiş dünyada bilgisayar bilimi = türkiyede bilgisayar mühendisliğ,i yazılım mühendisliği ise bilgisayar biliminin sadece 1 dalıdır .inanılmaz derece uyduran cahil insanlar var cidden bilgisayar bilimi her şeyi kapsar içinde neler barındır örnek vereyim yazılım mühendisliği,yapay zeka,makine öğrenmesi,big data,bioinformatik,bulut bilişim,paralel bilgisayarlar.... daha bir sürü dalı var.bu arada türkiyede bilgisayar bilimi diye bir bölüm mü açıldı her yerde bilgisayar mühendisliği diye geçiyor diye biliyorum eğer tercih açısından soruyorsan yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği ile karşılaştırılmaz küçük bir alan o

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.