Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜH. YENİ BAŞLAYAN TECRÜBESİZ ARKADAŞLAR İÇİN TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bu sene hazırlık okuyup seneye ceng 1.sınıf olacağım ingilizcem az, yazılıma nerden başlanır hiç bilmiyorum tavsiyeniz var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkiye'de mühendislik okuyacak olup da işi öğrenmek isteyenlere şaşırıyorum. Cunku Türkiye'deki mühendislik bölümlerinde iş öğretilmez ve işi bilene prim verilmez, diploma verilmez, 4 yıl boyunca teorik birşeyler döner durur ve teori olarak dahi cok anlamı olmayan bir yığın bilgiyi ezberletip ders ve sınıflar geçene diploma verilir. Hem böyle bir bölüme gireceğim diyorsunuz hem de işi öğreneyim diyorsunuz, ikisi bir arada olmaz.
  • hem cengaver olacam diyon, hem englazca yok diyon, nasıl olacak bu iş sen söyle.

Evdeki bilgisayarda oturup kasmaya heves bile etmeden o ceng neye yazılır ki. Madem para pul peşindesin doktor ol, ne bileyim inşaat mühendisi ol...
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    e hevesliyim işte reis şuan tatildeyim bi süre sonra başlayacam nerden başlayim diye soruyorum yani önericeginiz türkçe kaynak yok mu? Eğer yoksa ğağğh puuu TÜRK CENGLERİ UYUMA ayıp size

• son cümle hariç yazdıklarınızda haklısınız hocam bu arada para pul peşinde değilim öğrenmek tasarlamak istiyorum ama para pulda olsa fena olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanrikutalp -- 10 Ağustos 2019; 0:37:22 >
  • tanrikutalp T kullanıcısına yanıt
    Hocam git arastir google da. Su forumda senin google da bulaacagin raatgele kaynaktan daha iyi tavsiye verwbilecek belki 4-5 kisi vardir toplam, onlar da yazdilar zaten eski basliklarda.

Bu arkadaslar tekrar tekrar ayni seyi yazmayacak. Sana cevap verenler de vasat olanlar olacak. Bu yuzden, bence en mantiklisi senin googledan yardim alman ya da bu forumdaki eski basliklarda ayni sorunun cevabini araman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    duygulandırdınız bu mesajı komple duvarıma asabilir miyim?

• Merhaba,

Son sınıf CENG öğrencisiyim. Size dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım. Her ne kadar network ile uğraşsam da, öncelikle ingilizceyi geliştirmeye bak özellikle teknik olarak. Çünkü türkçe doyurucu kaynak bulman zor olacak. Doyurucu olanlar da gittikçe eskiyor. Yazılıma başlamaya çok heves etme zaten yeterince öğreneceksin ama bir bilgim olsun başlamadan veya okul dönemi yardımcı olsun istiyorsan Şadi Evren ŞEKER den C ve C++ veya Java izle ve uygulamaları kendin dene. Bazen video sonunda ödev verir onlarla uğraş. Yazılım zor uğraş her ne kadar biliyorum desen de bilmiyor olacaksın ve bildiklerine her zaman yenisi eklenecek . Bunlar dışında başta sıkı tut dersleri sonra alttan kalınca yoruyor . Öğrenmek istediğin özel bir şey olursa sormaktan çekinme lütfen.

İyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Al sen bu postu as duvarına.

Sene milattan önce 1990 ların başı. C64, Amiga, PC var. Zor bela C64 almışız. Okul çıkışı işimiz bilgisayarcıya gitmek. Bir tane kitap var programcının el kitabı diye. C64 için dibine kadar anlatıyor.

Öyle öyle öğrendik. Ben alaylıyım, bilader ceng. Bir gün can sıkıntısından ve oyun yokluğundan, derginin birinde sırf sayfa dolsun diye yazılmış oyun kodunu 4 saat uraşıp yazıp oynadı. Sonrada tape e kayıt etti. (evet disket bile değil bilidiğin kasede kayıt ediliyordu yazılan programlar.

Sen burada kelime yapıyor nereden başlıyayım ?

Evindeki bilgisayardan başla nereden başlayacaksın.

Oyun oyna mesela, çok hoşuna gidiyorsa crack yaz, trainer yaz. Modding yap. Olmadı bir web sitesi tasarla, ne bileyim varsa amcan dayın onlar için ms access veya excell ile amatörce bişiler yap. Yani elindeki imkanı faydaya çevir.

Olmadı linux kurmayı öğren veya ne bileyim windows u formatla. PC aldığımın 3. günü söküp baştan taktım...

Sen bunların hiç birini aklından bile geçirmiyorsun, çünkü umrunda değil. Bilgisayar mühendisi olayım iyi olur, belki kızlar da verir böylece bana gibisinden ham fikirlerin var.

De kabahat senin değil bizim, Bizi iyi yetiştirmişler ki hep meraklı istekli ve kafamıza takılan şeyin peşinden koşan adamlar olduk.

Sizde, imkan var, okul var, cihaz var, internet var, niyet yok.

Süpermen olsan ne yazar, anca gözlerinle kestane kızartırsın hepsi hepsi o.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    yav hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler de bu işi para için istediğimi, kızlar verir diye istediğimi nerden çıkardınız çok şükür kızlar için bi mesleğe ihtiyacım yok; daha ünim belli olalı 4 gün oldu tatil yapıyorum siz heralde BİLGİSAYARI ÖNCEDEN BİLMEYEN CENG OLAMAZ tayfasındansınız doktorlar uniye başlamadan ameliyat yapabiliyor mu? Bu yorumu yazmamın sebebi de yorumunuzun yeni başlayan CENGlerin hevesini kırması Neyse örrrrneklerinizi beğendim tekrar teşekkür ederim.

• - İngilizce ve matematik çalış şimdiden.
    - Dersler zaten zor olacak. Alaylılar gibi özgür öğrenme ortamın olmuyor. Derslerden kalmamak için okulun verdiği programı sıkı sıkıya takip etmen gerekiyor. Bunu yapmak için temelinin iyi olması lazım. Sıralaman kaç bilmiyorum ama 50K'dan geriyse matematiğin iyi olmama ihtimali var. Şimdiden limit, türev, integral çalışabilirsin çünkü ABET ve MÜDEK gereği tüm mühendisliklerin ilk yılı temel mühendislik dersler üzerine. Kendi alanınla alakalı çok az ders alacaksın.
    - Yukarıdakilerde iyiyim diyorsan CodeAcademy üzerinden Python ya da JS çalışabilirsin. Az çok programlama mantığını öğrenirsin. Sonrasında Harvard CS50 ya da Stanford CS106A derslerine bakabilirsin. Eğlenceli bir müfredatları var.
    - Bunları da bitirdiysen herhangi bir dil ile Project Euler sorularını çözmeye çalışırsın.

Başarılar.
  • Ceng olursun canım, ineklersin 4 sene, ezberlersin olursun.

Ondan sonra, saksı mı olursun yoksa işini bilen mi o ayrı mesele.
  • Algoritma işine yönel. Herkes kod yazabilir.

• Türkiye'de mühendislik okuyacak olup da işi öğrenmek isteyenlere şaşırıyorum. Cunku Türkiye'deki mühendislik bölümlerinde iş öğretilmez ve işi bilene prim verilmez, diploma verilmez, 4 yıl boyunca teorik birşeyler döner durur ve teori olarak dahi cok anlamı olmayan bir yığın bilgiyi ezberletip ders ve sınıflar geçene diploma verilir. Hem böyle bir bölüme gireceğim diyorsunuz hem de işi öğreneyim diyorsunuz, ikisi bir arada olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 13 Ağustos 2019; 11:9:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanrikutalp

e hevesliyim işte reis şuan tatildeyim bi süre sonra başlayacam nerden başlayim diye soruyorum yani önericeginiz türkçe kaynak yok mu? Eğer yoksa ğağğh puuu TÜRK CENGLERİ UYUMA ayıp size
    Niye ayip olsun, Turkler de herhangi bir sey yayinlayacaklarsa ingilizce yaziyorlar daha fazla insana hitap etmesi icin. Turkce yazilim terimlerini hayatin boyunca hic kullanmayacaksin, bundan sonra akademik ve is hayatin ingilizce, bunu boyle kabullen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.