Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi mi Bilgisayar Uzmanı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bilgisayar Mühendisi mi Bilgisayar Uzmanı mı ?

(En Son Oy Tarihi: 1.6.2016)
Giriş
  • Evet. sizce hangi ünvan daha prestijli.yani albenisi var.Bölüm olarak değil ünvan olarak soruyorum.

• Şöyle değerlendiriyorum ben, bizim ülkede verilen eğitimler veya sektör %90 yazılım üzerine olduğu için normal koşullarda "bilgisayar bilimleri" bölümlerinin daha çok iş yapması lazım.Bilgisayar için mühendislik yurtdışında yapılıyor çünkü. Fakat ülkedeki etiket, işe alımlarda bile üniversite sıralamasına takılı kalabilen işverenler olunca mühendis ünvanı çok daha prestijli tabi ki Türkiye için.Söylediğim şeyden yurtdışında da mühendislik daha önemli gibi bir şey çıkabiliyor ama oralarda ne okursan oku kendine uygun bir iş kolu bulmak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Şöyle değerlendiriyorum ben, bizim ülkede verilen eğitimler veya sektör %90 yazılım üzerine olduğu için normal koşullarda "bilgisayar bilimleri" bölümlerinin daha çok iş yapması lazım.Bilgisayar için mühendislik yurtdışında yapılıyor çünkü. Fakat ülkedeki etiket, işe alımlarda bile üniversite sıralamasına takılı kalabilen işverenler olunca mühendis ünvanı çok daha prestijli tabi ki Türkiye için.Söylediğim şeyden yurtdışında da mühendislik daha önemli gibi bir şey çıkabiliyor ama oralarda ne okursan oku kendine uygun bir iş kolu bulmak mümkün.

Türkiye de kazanılan mühendislik yurtdışında yemiyormuş.(Bazı üniversiteler hariç)
  • quote:

Şöyle değerlendiriyorum ben, bizim ülkede verilen eğitimler veya sektör %90 yazılım üzerine olduğu için normal koşullarda "bilgisayar bilimleri" bölümlerinin daha çok iş yapması lazım.Bilgisayar için mühendislik yurtdışında yapılıyor çünkü. Fakat ülkedeki etiket, işe alımlarda bile üniversite sıralamasına takılı kalabilen işverenler olunca mühendis ünvanı çok daha prestijli tabi ki Türkiye için.Söylediğim şeyden yurtdışında da mühendislik daha önemli gibi bir şey çıkabiliyor ama oralarda ne okursan oku kendine uygun bir iş kolu bulmak mümkün.

abi sana birşey diyeyim şimdi gidip çankayada okurum mühendis olurum üstüne yüksek lisansıda bilkentten yaptım mı yüksek mühendis olarak yurtdışına gider miyim diye düşünmüyor değilim.hani son eğitimin bilkentten oluyor.

• Hocam daha okula girmeden yüksek lisansa kafa yormak doğru değil. Belki bir alanda yüksek yapmak istemeyeceksiniz, MBA falan daha cazip gelecek şimdiden onun planını yapmamak lazım. Ben Ankarada takılı kalmak yerine diğer şehirlere yönelmenizi tavsiye ederim. Özyeğin, Bahçeşehir, Bilgiye girmeye çalışın en kötü. Bahçeşehir yazılım mühendisliği daha mantıklı bir seçim olabilir yurtdışı için. Bahçeşehirin yurtdışı imkanları iyidir. Veya yerinizde olsam mezun senesinde 50 bin yapmak korktuğunuz kadar zor değil ücretli de okuyabilecekseniz Bilkenti zorlayın en temizinden. Bu arada yurtdışı için orada alacağınız bir diploma orada çalışmanıza daha çok yarar, bunun için de üniversite hayatınız önemli. Yüksek lisansı orada düşünün ama dediğim gibi çok erken bunun için, yüksek lisans üzerine kurmayın.
  • quote:

Hocam daha okula girmeden yüksek lisansa kafa yormak doğru değil. Belki bir alanda yüksek yapmak istemeyeceksiniz, MBA falan daha cazip gelecek şimdiden onun planını yapmamak lazım. Ben Ankarada takılı kalmak yerine diğer şehirlere yönelmenizi tavsiye ederim. Özyeğin, Bahçeşehir, Bilgiye girmeye çalışın en kötü. Bahçeşehir yazılım mühendisliği daha mantıklı bir seçim olabilir yurtdışı için. Bahçeşehirin yurtdışı imkanları iyidir. Veya yerinizde olsam mezun senesinde 50 bin yapmak korktuğunuz kadar zor değil ücretli de okuyabilecekseniz Bilkenti zorlayın en temizinden. Bu arada yurtdışı için orada alacağınız bir diploma orada çalışmanıza daha çok yarar, bunun için de üniversite hayatınız önemli. Yüksek lisansı orada düşünün ama dediğim gibi çok erken bunun için, yüksek lisans üzerine kurmayın.

cti = 10xbahçeşehir cs

• quote:

Hocam daha okula girmeden yüksek lisansa kafa yormak doğru değil. Belki bir alanda yüksek yapmak istemeyeceksiniz, MBA falan daha cazip gelecek şimdiden onun planını yapmamak lazım. Ben Ankarada takılı kalmak yerine diğer şehirlere yönelmenizi tavsiye ederim. Özyeğin, Bahçeşehir, Bilgiye girmeye çalışın en kötü. Bahçeşehir yazılım mühendisliği daha mantıklı bir seçim olabilir yurtdışı için. Bahçeşehirin yurtdışı imkanları iyidir. Veya yerinizde olsam mezun senesinde 50 bin yapmak korktuğunuz kadar zor değil ücretli de okuyabilecekseniz Bilkenti zorlayın en temizinden. Bu arada yurtdışı için orada alacağınız bir diploma orada çalışmanıza daha çok yarar, bunun için de üniversite hayatınız önemli. Yüksek lisansı orada düşünün ama dediğim gibi çok erken bunun için, yüksek lisans üzerine kurmayın.

ankara dışı okumam.birde bahçeşehir diyorsun ciddiyetten uzak bir yazı yazmışsın.Bilkenti bayağı kötülüyorsun herhalde ctis ctis diyoruz ama bilkentteki ctisi diyoruz

• Hocam CTIS git karar vermişsin sen. İnşallah internette bölüm hakkında yazanlar gibi pişman olmazsın. O sıralamalardan bilgisayar mühendisliği okumak da doğru olmaz aslında yazın CTIS.

Bilkenti neden kötüleyeyim ayrıca ben de tercih edicem Hani etikete takılıp okullara ön yargılı yaklaşmak ne kadar yanlışsa emin olmadan tercih edilen bölüm de yanlış olur, Bilkent olsun çamurdan olsun diye gitmek mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 1 Haziran 2016; 18:30:14 >
  • quote:

Hocam CTIS git karar vermişsin sen. İnşallah internette bölüm hakkında yazanlar gibi pişman olmazsın. O sıralamalardan bilgisayar mühendisliği okumak da doğru olmaz aslında yazın CTIS.

Bilkenti neden kötüleyeyim ayrıca ben de tercih edicem Hani etikete takılıp okullara ön yargılı yaklaşmak ne kadar yanlışsa emin olmadan tercih edilen bölüm de yanlış olur, Bilkent olsun çamurdan olsun diye gitmek mantıklı değil.

bilkentli kardeşim

bölümü övenler sövenlerden daha fazla ( 2 tane söven gördüm.muhtemelen kişisel sorun vb.)

Çankaya Bilgisayar Mühendisliği mi Ctis mi diyorum zaten.puana göre seçimim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.