Şimdi Ara

bilgisayar mühendisleri bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, ben psikoloji okumayı düşünüyorum mühendislik yerine.peki java,javascript,android programlama konularında özel kurslarla yetkin hale gelebilir miyim? 300 saate varan eğitimler bunlar.yoksa illa üniversite mi okumak lazım? kurs eğitiminden sonra kendimi geliştirmemin bir sınırı olur mu? yani bir yerden sonra ilerleyememek gibi bir durum olur mu? ayrıca programlamanın haricinde mühendisliğin ne gibi dersleri,avantajları var?

teşekkürler

• Öğrenebilirsin fazlasıyla. Dediğin şeyler zaten öğretilmiyor, her üniversite farklı diller öğretebilir ama bunu programlayı öğrenmek amacı ile temel düzeyde yaparlar. Mühendislik okumana hiç gerek yok. Kodlama haricinde yazılım ile alakalı olan dersleri internetten araştırıp öğrenebilirsin zaten. Ama tavsiyem öyle başka bir bölüm okuyup yazılım öğrenmeye çalışma. Her iki işide yapamazsın. Emeğine yazık. Birini seç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belli başlı üniversitelerde bile verilen eğitimler çok sığ, ayrıca bilgisayar mühendisliğinden mezun olup oturup kod yazan pek yok genelde satış pazarlama bölümlerinde müdür oluyorlar. Bu alanda gelişmek istiyorsan birincisi; heyecanın olmalı, kod yazmak ve öğrenmekten bıkmamak gerekli. Bu unsurlar varsa ek olarak biraz da ingilizce biliyorsan rahat bir şekilde öğrenebilirsin.
  • Derdin program yazmak ise, her şekilde yaparsın.

Derdin iyi para kazanmaksa, sağlam diploma lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Derdin program yazmak ise, her şekilde yaparsın.

Derdin iyi para kazanmaksa, sağlam diploma lazım.
    Para ile diploma arasında bir ilişki yok. Ben açık öğretim işletme çıkışlıyım. sırf türkiye ofisinde 300 devleoperi olan 7 kıta da ofisleri olan bir yazılım firmada yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.

Yazılım geliştirici olacaksan mühendislik okumak zorunda değilsin. Ancak bu mühendislik okumaman gerek anlamına gelmiyor. Yazılım bir zanaat ve bunu okul dışında da edinebilirsin. top 10 deki computer science bölümünün dersleri de internette ama gerçek şu ki oturup öğreneceğini sanmam. Okula gittiğnindeki gibi değil. Sonuçta o durumda bir mecburiyet var.

Mosh Hamedani reisin de dediği gibihttps://programmingwithmosh.com/general/dont-need-college-degree/

..."don’t waste your time and money for a college/university degree in computer science (or a related major) if your goal is to become a “software developer”. "

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Para ile diploma arasında bir ilişki yok. Ben açık öğretim işletme çıkışlıyım. sırf türkiye ofisinde 300 devleoperi olan 7 kıta da ofisleri olan bir yazılım firmada yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.

Yazılım geliştirici olacaksan mühendislik okumak zorunda değilsin. Ancak bu mühendislik okumaman gerek anlamına gelmiyor. Yazılım bir zanaat ve bunu okul dışında da edinebilirsin. top 10 deki computer science bölümünün dersleri de internette ama gerçek şu ki oturup öğreneceğini sanmam. Okula gittiğnindeki gibi değil. Sonuçta o durumda bir mecburiyet var.

Mosh Hamedani reisin de dediği gibihttps://programmingwithmosh.com/general/dont-need-college-degree/

..."don’t waste your time and money for a college/university degree in computer science (or a related major) if your goal is to become a “software developer”. "

Alıntıları Göster
    Senin gibi kaç kişi var.

Veya 40 üstünde kaç kişi var.

Müdürlerin durumu ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Senin gibi kaç kişi var.

Veya 40 üstünde kaç kişi var.

Müdürlerin durumu ne ?

Alıntıları Göster
    Çalışma Masam
    Çalışma Masam
    https://calismamasam.com

https://dnomak.com.tr/interviews/

gibi bazı görüşme kayıtlarından kendin bir istatistik çıkarabilirsin.
    ben 40 üzerinde değilim. 31 yaşındayım.

Alaylı yazılım geliştirici sayısı hiç de az değil ama yine diyorum hem psikoloji okuyup hem de programcı olacağını sanmıyorum. Birinden biri hobi olur. Hangisine yatkınsan ve yatkın olduğunu istiyorsan onu seç. Misal söyle kıstaslar da var. Survivor bias. Yani ben sadece bana dönüş yapan alaylı yazılımcı ile ilgilenen firmaları gördüm. Belki aselsal veya belki başka kurumlar x,y,z üniversitesi bilgisayar müh. mezunlarını alıyordur. Bu tarz yapıları hiç görmemişimdir. ben bilgisayarla ilk tanıştığım andan beri ki neredeyse orta okuldur. Neyi istediğimi biliyordum. üniversite tercihim buna izin vermese de ben kariyerimi programcı olmak üzerine kurdum.

Takım liderim Alaylı yazılım geliştici. En üst liderimiz 40+ belki 50+ kendisi zamanında compiler yazmış çok yetenekli bir mühendis. Ancak yöneticilik mühendislikten diplomasından çok yönetimsel yeteneklere bakıyor ve her yöneticisi yetenekleri buna uygun değil zira yazılım geliştiriciler baya istisnai kişiler. Biraz rockstar gibiler. Onları anlayıp ona göre yönetmek gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YAZILIMCILAR BAKABİLİR Mİ ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ha o işler gavuristan'da öyle olur.

Türkiye de olmaz.

Programcı olmak için istemek yeterli. Ancak bunu 40'ında devam ettirmek, daha doğrusu geçinmek, Türkiye de çok zor. Hele İstanbul da değilsen inanılmaz zor.

Bu yüzden Türkiye de diploma şart, iyi programcı olmak için değil. Düzgün konumlara gelmek için. Neticede seni işe IK alıyor ve bu adamlar işten anlamıyor.

Kariyerini planlarken dikkat et. Ne olduğunu anlamadan kendini tuhaf durumlarda bulabilirsin. Senin yaşındayken yurt dışı home office çalışıyordum. Sonra tutup İzmire taşındım. Öyle ya hayat hep böyle devam edecekti. Şirket battı bizde açıkta kaldık. Ondan sonra yurt içi mücadelemiz başladı.

Neyse dilerim senin maceran daha şenlikli olur.

Yine de arkadaşlara tavsiyem, öncelikle bu işi yapmasınlar, yok illa yapacaklarsa da iyi ce diplomalarını falan alsınlar. Neticede 5 senede bir bildiklerinin çöpe gittiği, arkadan sürekli yeni nesillerin gelip piyasayı düşürdüğü saçma sapan bir sektöre adım atacaklar. 40 ına gelip eski seks işçisi muamelesi görecekleri için yönetici kadrosuna zıplamaları şart.

Oda Türkiye'de diplomasız zor.

• Türkiye'de diploma cok, iş az ve ücretler düşük. Ve programcılık alanında sadece teknoloji olarak değil programcılık kültürü açısından da gerideyiz. Bazen github'taki projelere bakıp düşünüyorum, fakat klon, fork projeler değil, orjinal geliştirilmiş projeler, oturup yazmışlar kim yazmış diye baksam Türkiye hariç her ülke karşıma çıkıyor. Türk geliştiricilerin de önemli kısmı Amerika ve Avrupa'da yaşayanlar oluyor.

Konu sahibinin sorusunu yorumlayayım: Psikoloji okuyup programcılık kurslarına gitmek bence günümüz şartlarında anlamsız. 15-20 sene evvel olsaydı durum farklıydı fakat üniversite diploması nın sadece adı kaldı, getirisi kalmadı. Ben 15-20 sene evvel diplomalı Mak Müh olarak sadece 2-3 sene kıdem ile asgari x 7.4 maaş alıyordum. Rakamlar yalan söylemez. bugün benim 15-20 sene önceki yaşımda olan mühendisler ise ... asgarinin 2 katını alamıyor. Bursa'da Kıbrıs'ta özel üni'den mezun endüstri müh arkadaş var, asgariye çalışıyor. Türkiye'de bir durum daha var: Parasız olan "ben parasızım" demiyor bu herhalde gururdan ve imaj yapmaya çalışmaktan veya başka sebepten kimse bunu söylemiyor. Veya haftada 60 saat mesai yapmaktan şikayet eden de pek göremezsin. Magazada tezgahtar, garson tamam 80 saat de çalışır ama masaüstünde programcılık haftada 6 gün 60 saat yapılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendisliğini okumazsan çok zor. Gerçekten mühendis kafası farklı çalışıyor çünkü. Ayrıca hiç kendini kandırma ben dışarıdan öğrenirim falan diye, bir süre sonra salıyor insan önüne çıkan engelleri görünce. Diplomaya bakılmıyor diyenlere de inanma bunlar çok büyük istisnalar.

• Diplomaya bakarlar. Bazi kapilari sadece o açar.

Ayrica iyi universitede bu isin egitimini almaktan daha iyi ne isi var o yaslarda birinin. Hintli dayinin verdigi Udemy kursuyla ayni egitimi verse bile, edindigin cevre ve vizyon icin deger.

• quote:

Orijinalden alıntı: JSDeveloper

Belli başlı üniversitelerde bile verilen eğitimler çok sığ, ayrıca bilgisayar mühendisliğinden mezun olup oturup kod yazan pek yok genelde satış pazarlama bölümlerinde müdür oluyorlar. Bu alanda gelişmek istiyorsan birincisi; heyecanın olmalı, kod yazmak ve öğrenmekten bıkmamak gerekli. Bu unsurlar varsa ek olarak biraz da ingilizce biliyorsan rahat bir şekilde öğrenebilirsin.

Cok ilginc bu yazdigin. Kendim bilgisayar muhendisiyim, dolayisiyla arkadaslarimin cogu da bilgisayar muhendisi, daha yazilimci olmayan gormedim. EE mezunu arkadas bile yazilimci olarak calisiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElwinVanDyke

Belli başlı üniversitelerde bile verilen eğitimler çok sığ, ayrıca bilgisayar mühendisliğinden mezun olup oturup kod yazan pek yok genelde satış pazarlama bölümlerinde müdür oluyorlar. Bu alanda gelişmek istiyorsan birincisi; heyecanın olmalı, kod yazmak ve öğrenmekten bıkmamak gerekli. Bu unsurlar varsa ek olarak biraz da ingilizce biliyorsan rahat bir şekilde öğrenebilirsin.
    Bilgisayar mühendislerinin bir kısmı desen anlarımda büyük kısmı satış pazarlama bölümünde müdür oluyor ne demek? Cidden güzel kafalar
  • Satış pazarlamayı kapı kapı gezenlerin başında durmak olarak yorumlanırsa tabi kafalar güzel olur. Mezunların büyük bölümü işi yapmam işi yaptıranların başında dururum havasında, tecrübe desen yok. Varsa yoksa teorik bilgi .

@Yirikalische
    Dediğim gibi orada anlatılmak isteneni sadece müşteriyle ilişkili olan adamların başında duran olarak algılamamak lazım, ürün sahipleri de bu departmanda oluyor, piyasada tecrübeniz var mı yok mu bilmiyorum fakat benim görüştüğüm mezunların bir çoğu işin başında olma hevesiyle bu bölümden mezun oluyor, işi yapma hevesiyle değil. O yüzden büyük bir çoğunluğu yönetici olarak çalışmak istiyor. Bir kaç kez işe alan tarafta görüşmelere girip çıkarsan ne dediğimi kolayca anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 30 Kasım 2018; 15:30:35 >

• Ben hem bilgisayar programlama hem de bilgisayar mühendisliği okudum. Evet iyi bir kodcu olabilirsin aldığın derslerle ama asla bir mühendis gibi olamazsın. İyi bir okulda alacağın iyi bir mühendislik eğitimi seni her zaman öne çıkaracaktır, diğerlerinden farklı bir şekilde problemlere çözüm yaklaşımı geliştirmeni sağlayacaktır. Yukarıda bir arkdaşın dediği gibi mühendis kafası farklı çalışır. Ne yazık ki Bilgisayar Mühendisi = Kod Yazmak sanıyor çoğu kimse. Halbu ki bu bölümünde temelinde ciddi bir matematik, algoritma, istatistik, temel bilgisayar kavramları, yazılım süreçleri, hesaplama, muhakeme ve soyutlama gibi önemli konular vardır. Para vererek satın alacağın kodlama derslerinin hiçbiri sana bu yetenekleri kazandıramaz.

Son zamanlarda -özellikle sosyal medyada- ben alaylıyım, hiç gerek mühendislik okumaya diyen artistlere aldanmayın. Lisans eğitimi sonrasında bilgisayar biliminde ilerlemek isteyeceksin belki, devam etmek istersen de önüne sayısız fırsatlar çıkacaktır. Bilgisayar biliminde araştırma yapılacak çok fazla alan var çünkü. Belki de burası sana yetmeyecek yurtdışına gidip yüksek öğrenimini orada devam ettirmek isteyeceksin. Sözde çok bilmişlerin sözüne kanıp da bu bölümü hafife almayın derim.

• Sadece yazılım alanında kendi başına öğrenemeyeceğin hiç bir şey öğretilmiyor okullarda. Ama dışarıdan öğrenen kişi için en büyük sıkıntı motivasyon. Programlamayı öğrenme sürecinin ucu bucağı yok ve çok dalgalı bir süreç. Kimisi karşılaştığı ilk zorlukta pes edebiliyor.

bilgisayar mühendisleri bir bakabilir mi?

Seni gireceğin bu yolda şu şekilde bir öğrenme süreci bekliyor. Eğer azmedip uğraşmaya devam edersen istediğin yere bir gün kesinlikle ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 1 Aralık 2018; 18:44:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.