Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği için bilgisayar alacağım .

Macbook Pro almak istiyorum . Ama bi yandan Da Linux kullanmak istiyorum işin içinde iyice didik didik Öğrenmek için.

Dell xps 13 var bide aklımda . Yada monster freedos bir laptop alıp Linux kurmak var aklımda .

Bütçem 4000 tl. Bilgisayar mühendisliği için başka tavsiyeniz varmı ? Oyun oynamıyorum bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğin yollardan geçmiş birisi olarak , yazılım yapacaksan macbook almanı önermiyorum.
    Şuan bende M. Air , Lenovo z7070 ve test yapabilmek için 16 gb ramli bir hp 2170 var

En çok hangisini kullanıyorum ? Lenovo

Macbook Air de ne yapıyorum ? Lisanslı kullandığım Paralells Desktop var , genelde seyahatlere gittiğim zaman bu cihazı yanımda götürüp ( Hafif ve ergonomik ) osx dışında windows veya ubuntu gibi işletim sistemlerine ihtiyaç duyarsam paralells üstünden girip ufak değişiklikler yaparım

Hp cihaz ne için var ?
    Genelde bu cihazda test yaparım. Çok fazla kullandığım söylenemez fakat arada bir işimi görür.

Bilgisayar mühendisliği için

Kullandığım M. Air özellikleri.

• Bende bilgisayar muh ogrencisiyim. Asus n550jk kullaniyorum. Taktigim ssd de windows, visual studio vb kurulu. Hdd de ise 2 bolum var. Birinde ubuntu ve digerinde mac os el capitan var. Genelde linux ve visual studio icin windows u kullaniyorum. Mac i sadece xcode ile isim olursa kullaniyorum..

• Önereceğiniz bilgisayar var mı ? Ssd siz alıp dışarıdan takarsam cd rom girişi iptal oluyor değil mi ?

Piyasa da 128 gb ssd + 1 tb hdd bilgisayar çok az + olanlarda gaming.

Teşekkür ederim yorumlar için

• Monster bakabilirsin yine en uygun monster var. Aradığın özellikleri söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu arada gaming laptop diye birşey yoktur bana göre. Laptop u alıyorlar üzerine 2 resim 2 şekil bide ışıklar koyuyorlar oluyor sana gaming hadi lan ordan.
    Zaten bu fiyat bandında donanım pek değişmez.

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=480516&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.V7YXcCiLTcc

Şu notebook a 16 gb ram ekle birde ips ekran al 4200 tl tertemiz. Hem ssd 240 gb 128 gb da değil. Emin ol macbook dan daha çok işini görür.
    Gtx 960m in render performansıda fena değildir.
    Yazılım yapacaksan macbook yaramaz sana. İlerki zamanlarda alabilirsin. Olmadı ayrı bi bölüme kurarsın os x zaten bu işlemciler sorun çıkarmıyor os x de bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: TahliyeBorusu

Bende bilgisayar muh ogrencisiyim. Asus n550jk kullaniyorum. Taktigim ssd de windows, visual studio vb kurulu. Hdd de ise 2 bolum var. Birinde ubuntu ve digerinde mac os el capitan var. Genelde linux ve visual studio icin windows u kullaniyorum. Mac i sadece xcode ile isim olursa kullaniyorum..

Hocam Kullandığınız ssd nedir ?

N550jk ya Samsung 256 gb 850 pro modelini
    Düşündüm.

Bide blu-ray e acıyorum ya :D lazım olmuyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: mulberryx

quote:

Orijinalden alıntı: TahliyeBorusu

Bende bilgisayar muh ogrencisiyim. Asus n550jk kullaniyorum. Taktigim ssd de windows, visual studio vb kurulu. Hdd de ise 2 bolum var. Birinde ubuntu ve digerinde mac os el capitan var. Genelde linux ve visual studio icin windows u kullaniyorum. Mac i sadece xcode ile isim olursa kullaniyorum..

Hocam Kullandığınız ssd nedir ?

N550jk ya Samsung 256 gb 850 pro modelini
    Düşündüm.

Bide blu-ray e acıyorum ya :D lazım olmuyor mu

Blu ray icin harici sata adaptoru aldim. Lazim olmadi hic ama olursa oyle degerlendirebilirim

Ssd olarak ocz nin 240gb bir modelini almistim 230 tl civarina ama samsung pro daha iyi bir tercih olur tabi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklımda iki Seçenek oluştu

1) Lenovo y5070 alıp hdd cikarip 500 gb ssd ile kullanmak

Samsung evo 850 500 gb

2) asus n550jk ya 128 yada 256 gb ssd takıp hdd + ssd şeklinde kullanmak .

Iki Seçenek arasında 1.300 tl lik bir rakam oynayacak .

Sizce hangisi daha mantıklı ?

• Dostum şuanda nasıl bilmiyorum ama hackintosh kurmak(Mac dışındaki bilgisayarlara OSX kurmaya denir) çok ama çok zordu. Ben denediğimde ekran kartını, Ramlerden birisini, ve wifi kartımı görmemişti. Sanalda ise klavyeyi görmemişti. Bu tarz saçma sapan hatalar almıştım. Arkadaşlar kurmanın çok kolay olduğunu söylüyorlar ilgincime geldi...

Neyse gelelim senin sorularına. Linux kullanmak istediğini söylemişsin. Dostum OSX zaten linux gibi unix tabanlı bir işletim sistemi. Linux'te kullanacağın tüm shell komutlarını kullanabilirsin. hatta linuxta yapabildiğin herşeyi yapabilirsin. Linuxa göre görselliği daha iyi ve stabil. Mesela Spotlight. Linux ve windows'taki işlevselliği bakımından çok ama çok daha hızlı. Aynı zamanda trackbar hiçbir bilgisayarda yaşayamayacağın kolaylığı sağlıyor. Kullanım alanına gelirsek. Ben kurumda yazılım uzmanı olarak çalışıyorum. Oracle veritabanı oracle forms kullanılıyor. Dolayısıyla windowsa pek ihtiyacım kalmıyor. Ama bazen visual studioda iş çıkabiliyor. Orada windowsa geçiş yapmak göz kırpması kadar hızlı.

Gelelim donanımlara. Dediğiniz modellere göre düşük bir donanım gücüne sahip. Ama siz gidip 20bin tl verip full + full donanım güçlü bir bilgisayar da alsanız. işletim sisteminiz yada o işletim sisteminde olan yazılımınız %100 donanım gücünü kullanamıyacak. (En baba grafik işleme işlemleri ve dedicated server makineleri hariç tutuyorum. ki bunları ben iş hayatımda kullanmıyorum bile).

Ayrıca kullanım süreleri göz önüne alındığında da; Mac book pro öne çıkıyor. Bataryası mesela, benim 2012 mid bir mac book pro var. içinde ssd ve ram güncellemesi var. Ve şu anda bana 4-5 saat kullanım ömrü sunuyor. (DVD çıkartıp yerine SSD taktım. Yani normalde dvd kullanılmadığında osx oraya güç vermez. Ama HDD olunca hep güç tüketimi var. Ona rağmen 4-5 saat kullanabiliyorum)

performans olarak, gram sıkıntı bile yaşamıyorum.

Bu kadar uzun süreli batarya/kullanım/rahatlık sağlayacak bilgisayar yok bence.

Ayrıca 2-3 yıl sonra sıkılırsanız satabilirsiniz. ve oradan gelen parayla o zamanın orta-üst seviye bilgisayarını alabilirsiniz. şuanda hala 2012 midler satılıyor. Fiyatı 1500+ tl.(ben 2300e almıştım. sıfır)

Ama ben oyunda oynarım diyorsanız. ozaman başka bilgisayara yönelin.

Ben şahsen 15'' harici ekran kartlı olan macbook pro yu almayı düşünüyorum. Ama eylülde yenisi çıkacak diye söylenti var. ondan eylülü bekliyorum.

Macbook pro ile osx tadarsan başka bilgisayara hiç yaklaşmazsın bile....

• Herkes de başka bir şey söylüyor . Iş hayatından ziyade öğrencilik hayatım için . Mesela hoca bir ödev vardı Windows gerekiyor . Gerçi elimde eski bir Toshiba var işimi görebilir .

Dediğin gibi bana hafif , uzun süre şarj giden bir alet lazım.

MacBook önerirsen önerin ne olur ? Pro retina sanırım .

Vatan da Bitane i7 pro gördüm ama 8.000 tl çok Uçuk .

Öğrenciyim diyorum ya zaten i5 yeterlidir sanırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulberryx -- 20 Ağustos 2016; 20:13:56 >
  • Kardeşim Linux kullanırsan hayal gücün gelişir. Rasbery Pi kullanabilirsin. Açık Kaaynak kodlu programlardan kod nasıl alınır öğrenirsin.İlk başlarda her ay bir format atmak zrounda kalabilirsin ancak. 1 yıl sonra kendindeki gelişmeyi görememek imkanız. ben 6 aydır Pardus kullanıyorum ve gayet memnunum. Oyun oynamayı hiç denemedim. Braz zor diyorlar ama steamdan indirdiğin bir oyunu oynayabiliyorsun. Bilgisayar ühendisliği okuyorum diyorsun. bence Linux kuır.

Windowsta ileri gidemezsin seni kısıtlar.

IOS da iyi hoç ancak pahalı. Kullanımı kolay. Ancak IOS da da kendini işletim sistemi bakımından geliştiremezsin.

Linux CANDIR

Edit:

Eğer IOS'un şıklığını beğeniyorsan Linux-UBUNTU yu bir dene :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konakcambalkon -- 20 Ağustos 2016; 23:42:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.