Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
7
Favori
18.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir girmeye çalış kardeşim de bak bakayım istiyorlar mı :) Bilkent Makine İngilizce mezunu kuzenim Roketsana girebilmek için TOEFL'a girdi. Gazi Endüstri İngilizce mezunu olarak da ben Tusaş'a girebilmek için iTEP sınavına girdim. Sadece ben değil ODTÜ Endüstrideki arkadaşlarım da girdiler iTEP'e. ASELSAN'da süreç farklı işliyor olabilir, veya site güncel değildir onu bilmiyorum ama bahsettiğim firmalarda isteniyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur.

Kardeşim bir çok firmada bu süreç böyle işliyor. Bir ara diğerleri içinde araştırırım. Mühendislikte dil önemli. Üstelik yabancı dil eğitim veren üniversite öğrencileri bu sınavda avantajlı. Maalesef staj dahi dil olayı karşına çıkıyor. Ancak gazi özelinde konuşursak zaten kaliteli üniversite olduğunu söyledim. Dil önemsizse gazi makine mühendisliği bölüm birincisi bile yabancı dil eğitiminin önemini anlatmış. Forumda var okursan sevinirim. Şimdi diyeceksin derslerin en az %30 İngilizce, ama gazi gibi köklü üniversite elektrik elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği %100 İngilizce eğitim yaparken bilgisayar mühendisliği es geçmesi konusunda tartışıyoruz. Dil önemsiz diyorsa hepsi %30 olur, yok dil önemliyse hepsi %100 olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur.

Bu da HAVELSAN ilan şartı. Emin ol hepsi böyle. Tek tek göstermeme gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 20 Temmuz 2023; 18:39:2 >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben sana dil önemsiz diye bişey söyledim mi yukarıda bak bakayım. Dilin önemsiz olduğunu düşünseydim ben İngilizce yazar mıydım? Dil önemli, ona lafım yok ama İngilizce okursan savunma sanayide sınavsız geçersin diye bişey yok. Dediğim gibi ASELSAN'da tanıdığım yok, bu yüzden kesin bilgiye sahip değilim. Ama şunu söyleyebilirim. Aselsan savunma sanayinin babasıdır. Tusas, Roketsan ayrı sınav istiyorsa Aselsan da %90 istiyordur. Eğer istemiyorsa bile, dil sınavını bir eleme kriteri olarak kullanıyordur. Ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum

Havelsana gönderdiğimiz arkadaşımız da dil sınavına girdi kardeşim. Bu da demek oluyor ki siteler güncel değil. Sen en iyisi internet sitesinin ssini atmak yerine buraları bir ara. Konuş bı istiyorlar mıymış? Yalan mı söyleyeceğim sana :)

Aşağıda da sana kanıtlarını sunuyorum kardeşim. Daha da üstelemezsin diye düşünüyorum. Başarılar.

Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur. Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur.

Yanlış anlaşılma olmasın kardeşim. Kimseyi yalancı çıkarma derdinde değilim. Bende kendimce bir takım araştırma yaptım. Sonuçta sende mühendislikte dil önemli diyorsan boşuna tartışıyoruz. Başarilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 21 Temmuz 2023; 19:15:2 >

Üstelemek değil ben elimdekileri sen elindekileri yolladın. Benim bildiğim İngilizce eğitimde sınav yapmayan savunma sanayi firmaları var. Sende yapan firmaları gönderdin. Bilgilenmiş olduk. Sanada başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 21 Temmuz 2023; 1:53:51 >

Sıralaman nasıl, aybü ceng düşünüyorsan tereddüt etme derim. Sıralaman doğrultusunda en iyi tercihi yapacağına inanıyorum. Aybü ile ilgili soruların olursa özelden yaz elimden geldiğince bilgi veririm. Çok fazla giremiyorum ama bende geçen sene senin durumuna benzer şeyler yaşadım. Gazi mi aybü mü diye çok çelişki yaşadım. Puanım gaziye yetiyordu.Aybü yazdığım için pişman olmadım. İyi düşün öyle karar ver. Umarım gönlünce olur

• Bende sizinle aynı süreci yaşıyorum galiba bende sizin gibi karar verecem. Aybü ceng önlerde olacak. Sıralamam 18.2 k inşallah olur. Hakkımızda hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 21 Temmuz 2023; 19:8:45 >
  • Aybü de esenboğa'ya taşınacak diye duydum ben doğru mu bilmiyorum.

• mamuretülaziz M kullanıcısına yanıt

Şuan öyle bir çalışma yok diye duydum. İkinci etap olursa olur ki onuda metro geldikten sonra yapacaklarmış. Yani seni mezun eder senden sonra yazacakları bile mezun eder. Hatta ben aybüye sordum. Mühendislik taşınacak mı diye güldüler bizim niye haberimiz yok. Şuan atılmış temel bile yok bugün atılsa bile sizi mezun eder dedi. Zaten aybü keçiören etlik binası kapasite olarak kaldırıyor. Esenboğa ya taşınma ile ilgili çalışma yok deniyor. Umarım bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Biri youtube ta çıkmış aybü tarih okuyor. Esenboğa kampüsünü tüm aybü gibi anlatıyor. Sonra günün birinde hepsi buraya geçecek diyor. Ama aybü nün bundan haberi yok. Sadece bu arkadaşın haberi var. Değil taşınmak en küçük temel atma yok. O yüzden aybü mühendisliği yazacaksanız orada okuyandan bilgi alın. Çünkü mühendislik, diş hekimliği, hukuk ve tıp merkezde diğerleri Esenboğa'da onlarda her bölüm Esenboğa'da gibi davranıyor. Son olarak bu düşünülmüyor diye biliyorum düşünülse bile bu ekonomik durumda bir 4-5 yıl daha temel atılmaz. 4-5 yıl yapım sürer. Kısaca seni etlik merkez kampüsü mezun eder rahat ol.

NOT: Son gelişme olarak esenboğa kampüsüne öğrenci yaşam merkezî kuruluyor. Sonra teknoloji kenti kurulacak ondan sonra 2. Etap başlayacak. Dediğim gibi seni mezun eder. Zaten mühendislik diş hekimliği ve hukuk etlik kampüsünde ve yeni kampüse gerek yok fikri var. Bakalım görelim. Ama burası türkiye nasıl ki biranda ankara üniversitesi ve gazi bazı bölümleri gölbaşına taşıdı böyle karar çıkar ama dediğim gibi temel atma yapma taşıma derken seni mezun eder. Rahat ol derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 22 Temmuz 2023; 0:5:11 >

Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Faydalı olmuştur inşallah.

• Tercihler netleşiyor yavaş yavaş.
    Hadi hayırlısı

Şuan gündemde öyle bir şey yok. İleride metro esenboğaya gelir, 2. Etap için temeller dahi yok hadi diyelim temeller atılır o zaman 2030 sonrası belki olur. Yani siz merkez kampüsünde mezun olursunuz.

Gelelim şahsi fikrime merkezde eski ve depreme dayanıksız binalar ile eğitim yapmaktansa merkeze biraz uzakta yeni bina ve depreme dayanıklı binaları tercih ederim. Kaldı ki aybü mühendislik hukuk ve diş hekimliği aynı kampüste ve Ankara'da ki en yeni binalarda. Bu kampüs bu üç bölümü karşıladığından dolayı belkide hiç bir zaman esenboğa kampüsüne taşınmayacak. Asıl soru bu kampüs beni bu üniversite den mezun eder mi? Cevap evet eder. 10 yıl sonrasına hiç Bir üniversite adına kimse garanti veremez.

Neyse tercih süreci gönlünce geçer inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyhan2301 -- 27 Temmuz 2023; 17:35:29 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.