< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur. (7. sayfa)
-
-
siz bu saydıgınız üniv. hangisinin bilgisayar müh. bitridiniz?
-
Hiçbiri. Bilkent Ctis son sınıfım, yazılımcılık yapıyorum, backendciyim. Çalıştığım yerlerde bu saydıklarımdan olup development yapan bir sürü bilgisayar mühendisi var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım,Hakkınızda hayırlı olsun.
Ctis son yıllarda bayağı bir atak yaşadı. çok çok yüksek sıralamardan 58k(paralı)-53k(%50paralı)-8k(burslu) lara gerilemiş.. hazır seni bulmuşken sorayım. gerçekten bu denli yükselmeyi hak ediyor mu ? bu yılda 3k-4k lardan yazmayı düşünenleri okudum.. geçmiş yıllarda 50-60k ların üzerinde sıralamarı olanları anlıyorum. o sıralamarda ankarada bilgisayar müh bulmak zordu. ama artık ne biliyim 40k lar ve altında olanlar mühendislik yerine burayı yazmaları mantıklı mı ? sen mesela girdiğin yıl puanını bilmiyorum ama sanırım 4 yıl oncesınde sıralaması 150k ların üstündeydi... yanılıyor olabilirim.. o dönemlerde sen 40k veya altını alsan halen yazarmıydın... burdan mezun olanları mutlu ediyor mu ? sadece adının bilkent olması yeterli mi ? biraz fikrini alayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 8 Ağustos 2023; 11:34:48 > -
Hocam diğer bilgisayar mühendislikleri ile orantılı bir artış yaşandı. Diğer bilgisayar mühendislikleri sıralamasını ne kadar hak ediyorsa ctis de o kadar hak ediyor. 40 bine doğru düzgün mühendislik yok hatta söz konusu bilgisayar mühendisliği ise 10-15 bine bile yok. O açıdan mantıklı hele ki %50 bence f/p. Maddi gücü yeten gözü kapalı yazsın.
2-3 bine girsem ctis yazmazdım itü ehb’ye odtü ee’ye giderdim. Ben zamanında ytü bilgisayara girebiliyordum ailem ankara’da diye yazmadım hacettepe de tutmadı.
açıkcası pişman değilim halimden memnunum. Bilkent eğitimi ve etiketi çok işime yaradı. Okulu hakkı ile bitirip ek olarak yöneleceğiniz alana kadar uygun çalışırsanız güzel bir kariyer bekliyor. Misal ben son sınıf öğrencisi olmama rağmen uzun dönem staj yaptığım yerden teklif aldım fena olmayan bir maaş ile çalışıyorum. Mezun olunca yurt dışına gitmeyi planlıyorum.
mühendislik mevzusuna gelirsek birkaç firma dışında fark etmiyor. Çalıştığım yerde odtü Hacettepe bilkent mezunu bilgisayar mühendisleri de var alakasız bölümlerden yazılıma yönelen de. Bizde yok ama bazı startuplarda lise mezunu yazılımcı bile vardı. İşe alırken tecrübene ve ne bildiğine bakıyorlar. Cv’ni beğendik gel alalım muhabbeti yok ciddi teknik mülakatlar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sene tercihlerin son gününe yaklaştık. Bu konuda benimde değerlendirmem oldu. Ben şahsen ceng te pek çok aşırı ilerleme beklemiyorum. Bu sene genel olarak 15-30 k aralığında bir sıçrama olabilir. Bu Aralık'ta olanlar gazi (%30 ingilizce) , Aybü (%100 İngilizce) kısmında sıralamada kararsızlık gördüm. Kriterleri belirleyin tercihinizi yapın dedim. (eğitim dili, kampüs durumu, hoca kalitesi vs) Kısaca Ankaradaki üniveristeler bir tık sıçrama yapabilir. Ancak aynı sıçramayı bu sene vakıf üniversitesi fiyatlarından dolayı beklemiyorum. Çok az sıçrama yapabilirler. Bir aybü ceng öğrencisi olarak çok bilgi almak isteyen kişiye elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. ( genelde aybü İngilizce hazırlığı ve eğitimi soruldu. Hala aybü mühendisliğin merkezi kampüsü olduğunu bilmeyenler var) Aybü özelinde genel olarak aybü ceng pişman etmez dedim. Ama diğerleri de pişman etmeyebilir dedim. Sonuçta bu sıralamayla ODTÜ, hacettepe, bilkent hatta TOBB seviyesinde bir üniversite beklemeyin dedim. Bunlardan sonra ankara ünv aybü gazi olmak üzere bu üç üniversite gelir. sıralamanızı da siz yapın. Ben şahsen sıralamamda puanım gaziye yetecekken aybü yazdım. Tercihin bugün son günü arkadaşlar ben dahil tercihinizi yaparken etki altına kalmayın. Herkes için üniversiteleri değerlidir. Siz kriterleriniz doğrultusunda sorularınızı sorun ve son kararı verin. Vel hasıl Ankara da devlette cengler sıçrama yapabilir. Herşey gönlünüzce olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyhan2301 -- 8 Ağustos 2023; 16:10:7 >
-
ne kadar bir sıçramadan bahsediyorsunuz mesela ? 35-40k daki bir yer nerelere gelir sizin öngörünüz ile ?
-
Bu üniversite Ankara'da ise gazi teknoloji değilse 35 k olan bir üniversite 28-32 k arasında bekliyorum. Mesela o Aralığa yakın.
Aybü yazılım (%100 İngilizce) .... 34 k
Ankara yazılım Türkçe ..... 33 k var.
Anadolu'da ise yere kampüse eğitim kadrosuna staj imkanlarına vs değişir. Anadolu ise 40 k olan bir yer 36-37 k olur. Geçen seneki gibi büyük bir sıçrama beklemiyorum.
ok, geçen yılki kadar bir düşüş beklemiyorsunuz anladığım kadarıyla
gaziden bahsettiniz mesela resimdede gördüğünüz gibi 10k geri atmış
medipol 13,5k geri atmış
böyle örnekler çok fazla.. umalımki bu yılda böyle deli sıçramalar olmasın
bunlara EE leride ekleyebiliriz .. onlarda sıçramalar ne olabilir ? gene 35-39k lardaki yerler için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 8 Ağustos 2023; 16:24:20 >
-
Gazi, AYBÜ, DEÜ hepsi geçen sene 10 k ve üzeri düşüş yaşadı. Ancak bu sene böyle bir düşüş beklemiyorum. Ben geçen sene 19.7 k almıştım. O zaman
Ankara 19 k ( İngilizce olanı)
Eğe 23 k
Deü 26 k
AYBÜ 37 k
Gazi 33 k idi tercih sıram bu şekilde idi. Sonuçlar geldi
Ankara 11 k oldu
Ege 13 k oldu
Deü 15 k olmuş
AYBÜ 27 k olmuş
Gazi 23 k olmuş.
Bana AYBÜ ceng geldi. Gazi'yi öne yazsaydım gazi ceng gelirdi ama benim kriterim farklıydı. ( iyi ki AYBÜ yazdım) bu sene geçen sene ki gibi olmaz. Ankarada gazi AYBÜ ankara ünv (İngilizce) ileri çekecek ama geçen sene ki kadar olmaz kanısındayım.
evet görüldüğü üzere sıralamanızda bulunanların hepsi 10k geri gelmiş.. umalımda bu yıl en fazla 5k gerilesin..
siz ankaralımısınız. tercihleriniz genelde ankara olmuş... aybunun özelliği neydi? öncelik tanıdınız ?
EE konusundada bakalım nasıl olacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 8 Ağustos 2023; 16:43:27 > -
Yok ben ankaralı değilim. Benim kriterlerimden birisi mühendislik istanbul Ankara ve izmirde okunur ikincisi yabancı dil önemlidir. 3 kampüs ve öğretim kadrosu önemlidir olunca tercihler böyle oldu. O zaman deprem vs yoktu ama İstanbul'u maddi kaygılar dolaysıyla yazmadım. O sıralarda elektrik elektronik
gazi %30 İngilizce......39 k ve
AYBÜ%100 İngilizce 47 k
var diye biliyorum. Sıralamanı bilmiyorum ama ben bu ikisini yazardım elektrik elektronik isteseydim. Yine sen araştır. Sıralaman neyse bence 20-30 k daha düşük tercih yap garantiye al. Ama mutlu olmayacağın üniversiteyi yazma. Geçen sene sana verdiğim örneği gördün.
Tercih süreci bitti. AYBÜ ceng için geri sayım süreci başladı. Bunu burada tarihe not düşüyorum
gtü > iyte, dokuz eylül, ege, ankara, marmara, ytü
Bunu kendi, arkadaşlarımın ve konuştuğum birkaç mezunun deneyimlerine ayrıca araştırmalarıma dayanarak yazıyorum. Ama kimisi 3 4 sene önceden kalma bilgiler, kimisi güncel bilgiler. Ayrıca herkesin kişisel deneyimi farklı olabileceğinden bu söylediğim %100 doğru sayılamaz.
Sonuç olarak bu listedeki tüm üniler okunabilecek üniler bence sıralamana, hedeflerine ve imkanlarına bağlı olarak.
İngilizce ÇOK ÖNEMLİ!!! Ama ünivertsienin ingilizce olması değil senin ingilizce bilmen. Ve ortalama bir ingilizce de sizi kurtarmayacaktır. İyi yerlere gelmek istiyorsanız ingilizcenizin de iyi olması lazım. Bu nedenle üniversitenin ingilizce olması bir artı. En kötü ihtimalle tüm terimlere vs ingilzce olarak alışıyorsunuz.
Ytü gibi ismi olan ünilerde türkçe okumuş olmak size işe girişte de sorun yaratmaz büyük ihtimal ama daha alt ünilerde türkçe okumuşsanız ön yargılı bakılabilir size yeni mezunken.
-
Saydigin unilerin hicbirinde buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Verilen egitim az cok aynidir bence
-
Bu sene ceng sıralamalarını merakla bekliyorum. Hadi hayırlısı...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X