Şimdi Ara

Bilgisayar otomatik kapatma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben evde değilken bilgisayarın açılıp indirme yapıp kapanmasını istiyorum sorunum şu:Ben biostan otomatik açılma işini hallettim fakat bilgisayar açılıyor iyi hoş kapatmaya gelince ben programı başlatmadığım için bilgisayar kapanmıyor kendi kendine çalışan bi kapatma programı var mı?

• Cryptload,utorrent ve Internet Download Manager'da öyle bir seçenek vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 167349167349

Selam arkadaşlar ben evde değilken bilgisayarın açılıp indirme yapıp kapanmasını istiyorum sorunum şu:Ben biostan otomatik açılma işini hallettim fakat bilgisayar açılıyor iyi hoş kapatmaya gelince ben programı başlatmadığım için bilgisayar kapanmıyor kendi kendine çalışan bi kapatma programı var mı?

normalde başlat/çalıştıra shutdown -s -t 3000 yazınca bilgisayar 3000 saniye sonra kapanır.Bunu notepadde yazıp, farklı kaydet seçeneğini *.bat şeklinde verirsen ve bunu başlangıça atarsan, belirttiğin süre sonunda bilgisayar kapanır.
  • Bilgisayarda yapacağın indirmenin kalan süresinin üzerine 3600 eklersen 1 saat sonrasında kapanır.Mesela bir dosyayı 2 saatte indireceksin.bunun için shutdown -s -t 7200 yazman gerekir.2 saati tolere ederek 2,5-3 saat yaparsan da shutdown -s -t 9000-10800 yazman yeterli olacaktır.
    Şimdi;
    *windows tuşu ve R tuşuna bas(windows tuşu CTRL ile Alt ın arasındaki tuş)
    *notepad yaz enterla, yeni metin belgesi açıldı.Oraya shutdown -s -t 5000 (örnek saniye 5000)
    *Dosyadan farklı kaydete bas, Kayıt türünü Tüm dosyalar yap, dosya adına Örnek.bat yaz ve kaydet.
    *Daha sonra kaydettiğin dosyayı Başlat/Tüm Programlar içerisindeki Başlangıç klasörünün içerisine sürükle.
    Bilgisayarı yeniden başlattığında 5000 saniyeden geriye doğru sayar ve kapatır.

***Eğer kapatmayı iptal etmek istersen windows tuşu+R / Enter / shutdown -a yazman yeterli olacaktır, sayımı durdurur...

• shutdown'ı biliyorum ama hep ne olduğunu unutuyorum arkadaş sağolsun yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W01fMaNT3am -- 24 Mayıs 2013; 14:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamsın :D
  • kardeş tıklıyorum siyak ekran anlık gelip gidiyor ama bişey yok ama denemek için 10 yazdım ondan olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • direk çalıştıra yazınca işe yarıyor ama batı yapamadım bat dosyaya tıklıyorum olmuyor
  • Dostum

Yukardaki arkadaşın dediklerini bir metin belgesine kaydet ve uzantısını bat olarak değiştir. Bu kadar basit.

Şunu da deneyebilirsin.
    Windows+R
    CMD yazın ve enter'a basın.
    Cd desktop
    ren dosyaismi.txt OtomatikKapat.bat

Yaparsan o dosyanın ismini OtomatikKapat uzantısını bat olarak ayarlamış olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.