meraba arkadaşlar elimde samsung r540 laptop var . windows home pre. yüklüydü çok yavaştı. format atıyorum kurulum hizmetleri başladığında pc kapanıyor, masaüstüne gelemiyorum, win 8.1 attım ondada masaüstünü gördüm ama 5 dakika sonra kapanıyor pc. sorun sizce nedendir ısınma sorunu mu işlemci mi yetmiyo? nasıl çözerim bu sorunu ???
yok mu yardım edebilecek bi arkadaş _?_?
quote:
Orijinalden alıntı: alparslan71
yok mu yardım edebilecek bi arkadaş _?_?
sistem özelikleri?
quote:
Orijinalden alıntı: a1kalite34
sistem özelikleri?
Alıntıları Göster
i3 2.53ghz 3gb ram amd hd radeon 5000 series (2 gb)
quote:
i3 2.53ghz 3gb ram amd hd radeon 5000 series (2 gb)
Alıntıları Göster
Güvenli modda çalıştırabiliyor musun?
quote:
Orijinalden alıntı: ApexiRubber
Güvenli modda çalıştırabiliyor musun?
Alıntıları Göster
hdd de problemlem olabilir
ApeXiRubbEr
kullanıcısına yanıt
güvenli modla alakası yok kardeşim . açıklamada da belirttiğim gibi win 7 atamıyorum son işleme geldiğinde kapanıyor. ama şimdi win 8.1 var attım sadece kapanma sorunu kaldı mesela harici diskimden yada dvd den bi program yüklemek istediğimde windows böyle bir arabirimi desteklemiyor deyip kapanıyor.
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
kardeşim bende ilk bunu düşündüm ama hdd de sorun olsa işletim sistemi kurdurmazdı. yada ne bileyim belli ederdi kafa vurup kapanabilirdi. ama harddiskle alakası yok. bu arada bütün windows 7 işletim sistemlerini kurmayı denedim 3 farklıkaynaktan indirip :) sadece win 8.1 kabul etti orjinali 7 olmasına rağmen . bana ısınmayla yada macunla alakalı geliyor ama yinede bilginizden yararlanmak istedim :)
quote:
güvenli modla alakası yok kardeşim . açıklamada da belirttiğim gibi win 7 atamıyorum son işleme geldiğinde kapanıyor. ama şimdi win 8.1 var attım sadece kapanma sorunu kaldı mesela harici diskimden yada dvd den bi program yüklemek istediğimde windows böyle bir arabirimi desteklemiyor deyip kapanıyor.
Biosdan sıcaklıklarınızı kontrol ediniz.
alparslan71
kullanıcısına yanıt
Yanlış anlamadıysam zaten işletim sistemini kuramıyorsun. Emin olmak için bilgisayarı Hirens boot gibi bir programla cd veya usb den açıp test et.. Benim sorunun kaynağı için tahminim 1. HDD 2. Ram 3. Anakart ..
Michael ScofieldM
kullanıcısına yanıt
Pekala biraz tarif eder misiniz hangi menuden kontrol edebilirim benim biosum karışık biraz. Birde normali ne olmalı o sıcaklığın ?
quote:
Pekala biraz tarif eder misiniz hangi menuden kontrol edebilirim benim biosum karışık biraz. Birde normali ne olmalı o sıcaklığın ?
Monitor vari bir menu olması gerekiyor, laptopda kısıtlı olup göstermeyebilir, elinizde de kontrol edebilirsiniz ya da ses ile fanların çalışıp çalışmadığına bakın.
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
kardeşim windows 7 yi kuramıyorum sadece hatta onuda kuruyorum bitiyor. hani sonunda yeniden başlayıp kurulum hizmetleri başlatılıyor diyorya orda küt kapanıyor. sonra açdığımda kurulum tamamlanamadı tamamlamak için yenide başlat diyor sürekli bu hatayı veriyor. yani dediğim gibi şuan win 8.1 kurdum sadece kapanma sorunu kaldı
Michael ScofieldM
kullanıcısına yanıt
fan çalışıyor. ama galiba ısı değeri biraz yüksek. şunuda denedim bilgisayarla google da takıldım 7-8 tane sekme açıp saatlerce takıldım . ama system care la bi tarama yapıyım dedim yarıya geldi kapandı :) sonra açtım yine pc programlarını kontrol etmeye başladım 4 tane farklı pro açınca kapattı. harddisk program arşivine girdim programı kurmak için çift çıkladım pat kapandı. acaba ram mi ısınıyo fazla yeyince kafayı yicem ya win 98 gibi sadece nette takılabiliyom
quote:
fan çalışıyor. ama galiba ısı değeri biraz yüksek. şunuda denedim bilgisayarla google da takıldım 7-8 tane sekme açıp saatlerce takıldım . ama system care la bi tarama yapıyım dedim yarıya geldi kapandı :) sonra açtım yine pc programlarını kontrol etmeye başladım 4 tane farklı pro açınca kapattı. harddisk program arşivine girdim programı kurmak için çift çıkladım pat kapandı. acaba ram mi ısınıyo fazla yeyince kafayı yicem ya win 98 gibi sadece nette takılabiliyom
Hw monitor ile bakabilirsiniz.
quote:
kasanın içine hava tut tozlanmış olabilir hdd ile alakalı degil işlemci çok fazla ısınıyor o yüzden kendini kapatıyor notebok altına sogutucu ayarla;görev yöneticisini aç windows modüles installeri kapat denetim masasından güncelleştirmeleride kapat daha görev yöneticisinde işlemler kısmının ekran alıntısı bizimle paylaş...
quote:
Orijinalden alıntı: osmantalhaaslan
kasanın içine hava tut tozlanmış olabilir hdd ile alakalı degil işlemci çok fazla ısınıyor o yüzden kendini kapatıyor notebok altına sogutucu ayarla;görev yöneticisini aç windows modüles installeri kapat denetim masasından güncelleştirmeleride kapat daha görev yöneticisinde işlemler kısmının ekran alıntısı bizimle paylaş...
chkdsk ile hhd ini kontrol et
osmantalhaaslan
kullanıcısına yanıt
kardeşim ne güzel aydınlatmışsın.. laptobu açtım macun sürdüm 3 saatimi de alsa :) ama harddisk yere düştü yanlışlıkla şimdi samsung logosundan sonra hiç birşey gelmiyo iyah bi ekranda kalıyo tamamen siyah ? hdd mi gitti acaba
quote:
kardeşim ne güzel aydınlatmışsın.. laptobu açtım macun sürdüm 3 saatimi de alsa :) ama harddisk yere düştü yanlışlıkla şimdi samsung logosundan sonra hiç birşey gelmiyo iyah bi ekranda kalıyo tamamen siyah ? hdd mi gitti acaba
Yukarıdaki mesajları okuduktan sonra çıkardığım sonuç;
Hdd'den daha önce az da olsa arızalıydı en azından bir bölümü. Yarım yamalak da olsa windows kurmayı başarabilmişsin. En son yaptığın BİTİRİCİ VURUŞ ile hdd'ni hakkın rahmetine kavuşturmuşsun.
Eğer imkanın varsa hdd'ni başka bir bile bağlayıp.
Hard disk sentinel programı ile kontrol et diyecem ama o imkanda yok gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: Maxpayne53
Yukarıdaki mesajları okuduktan sonra çıkardığım sonuç;
Hdd'den daha önce az da olsa arızalıydı en azından bir bölümü. Yarım yamalak da olsa windows kurmayı başarabilmişsin. En son yaptığın BİTİRİCİ VURUŞ ile hdd'ni hakkın rahmetine kavuşturmuşsun.
Eğer imkanın varsa hdd'ni başka bir bile bağlayıp.
Hard disk sentinel programı ile kontrol et diyecem ama o imkanda yok gibi.
Alıntıları Göster
Dostum bilgisayar 2 nedenden kapanır işlemci ısınması yada power arızası laptop durumunda büyük olasılıkla şarj cihazı arızalıdır bende yaşamıştım şarj cihazını değiştirince düzeldi eğer mavi ekran verip kapanıyorsa hdd arızası işletim sistemi arızası ram arızası yada fazla zorlanması olabilir fazla zorlanma derkedn ram kullanımının %100'e vurması gibi durumlar yol açar