Şimdi Ara

Bilgisayar temizlikten sonra düzgün çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı bugün basınçlı havayla tüm tozları temizledim.Birde geçen indirimlerde aldığım sıfır ssd montajı yaptım.
    Bilgisayarı taktım powera bastım pc fanları ledleri tekrar kapatıp açıyordu bilgisayar sürekli bi tekrara girdi.Bios ekranıda gelmiyordu.
    Daha sonra tekrar ssdyi ve tüm usbleri çıkartıp denediğimde bios ekranında ingilizce bilgisayarınız önemli bir çökmeden kurtarıldı tekrar kurmak için f1 run setup tarzında bir yazı çıktı.
    Bu işlemler sonunda windowsa girdim ısı değerlerine bakmak için pubgye girdim oyun esnasında mavi ekran verip birden mavi ekrandaki yüzdeninde dolmasını beklemeden pc tekrar restart attı ve yine fanlar dönüp durdu dönüp durdu tekrara girdi.
    Bu sefer anakart pilini çıkarıp takıp tekrar denedim bios bu sefer şu şu şu usb aygıtlar tanımlandı f1 press setup yazısı çıktı.Bunları yaptıktan sonra tekrar windowsa ulaştım.
    Pubgde bir maç attım csgo dm girdim 15-20dk witcher 3te denedim bir sıkıntı olmadı.Yan monitörden de ısı değerlerini takip ediyordum hiç bi sıkıntı yoktu oyun performanlarında da bir sıkıntı veya fpste bi dalgalanma yoktu.
    Fallout4 te test ederken yarım saat kadar oynadıktan sonra ani bir patlama sahnesinde pc birden tekrar restart attı ve loopa girdi. Anakart pilini söktüm usbleri söktüm tekrar denedim ama pc fanları bu sefer düzenli bir şekilde çalışıyor fakat ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor klavye ve farenin ledleri yanmıyor.

İnternetten de bakındım bir çözüm bulamadım çözüm önerilerinize ve yardımlarınıza açığım .

Msi z87 g45 anakart
    R9 290 ekran kartı
    Corsair cx600m psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByRambo54 -- 3 Aralık 2019; 17:55:5 >

• Donanımları uzay montajında çalıştırın.

Uzay montajında sisteminizi düzgün çalıştığını teyit edebiliyorsanız sorununuz statik elektrikten kaynaklanıyor. Statik elektrik ile ilgili önlemleri google'a danışarak bilgilenebilirsiniz. Eğer uzay montajında sorun oluşuyorsa özellikle slotlara toz kaçıp kaçmadığını kontrol edin. İşlemcinizin fanını ve işlemcinizi de kontrol edin hatta mümkünse termal macununu da yenileyin. Ayrıca diske ve ekran kartına giden güç kablolarınada dikkat edin. Sorun devam ediyorsa Psu birinci şüphelidir. Arıza tespit için farklı bir psu ile sistemi çalıştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.