Şimdi Ara

Bilgisayar Toplama Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 senelik bir bilgisayarım var ve artık oyun oynarken zevk yerine eziyet almaya başladım. Bilgisayar toplamak istiyorum ama malesef teknolojiyi yakından takip edemedim çift çekirdekte kaldım, okul askerlik derken. Bir baktım amd fxler, i7 işlemciler vs. bir ton şey degişmiş. Her ne kadar bilgisayar sök tak işlerinden anlasam da bu teknolojilere kafam ermiyor artık. Düzenli olarak forumda yazmasam da devamlı okuyorum ve gerçekten muazzam bilgili üyelerin varlığı dikkatimi çekti. Ve bana yardımcı olabilecek birilerinin çıkabileceğini umarak yazıyorum.

Tüm yeni çıkan oyunları oynayacağımm diye bir hobim yok yıllardır oynadığım counter strike ve son zamanlarda başladığım League of Legends harici pek düzenli oyun oynamayı düşünmüyorum. Almam gereken bilgisayar CS:Go ve LOL oyunlarında fps kaybı yaşatmasa ve kasmasa yeterli. Evde 650 yada 700 watt (tam hatırlamıyorum) power oldugu için aşağıdaki sistemleri toparladım. Dediğim gibi işlemci teknolojilerini ve yeni bilgisayar teknolojisini çok yakından takip etmediğim için yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki bileşenleri sadece bahsettiğim oyunlarda iyi performans almak için alırsam acaba fazla ve gereksiz paramı harcamış olurum? Yardımlarınızı bekliyorum.

AMD
    1. ASUS M5A99FX Pro-R2.0 990FX AM3+ DDR3-1866MHz Anakart
    2. KINGSTON HyperX Blu Black KHX16C9B1BK2/8 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz Dual Kit CL9 Bellek
    3. ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
    4. SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    5. DVD Writer
    6. SAPPHIRE Radeon HD7850 OC 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    7. AMD FX-Series 8350 Black Edition 4.0GHz Soket AM3

INTEL

1. SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    2. PIONEER DVR-S20LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
    3. ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
    4. INTEL Core i7 3770K Soket 1155 3,5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    5. KINGSTON 8GB (2x4GB) HyperX Genesis XMP DDR3 1600MHz CL9 Ram
    6. SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    7. MSI Z77MA-G45 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart

• Yardımcı olabilecek olan var mı ?
  • hogarayt kullanıcısına yanıt
    Bütçen nekadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Bütçen nekadar

1500- 2500 arası uygundur.
  • o oyunlardan 20 tanesini yanyana koysan bu yazdığın sistemlere az gelir., naptın yahu.
  • hogarayt kullanıcısına yanıt
    Bu fiyata olabiliceklerin en iyilerinden diyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

o oyunlardan 20 tanesini yanyana koysan bu yazdığın sistemlere az gelir., naptın yahu.

Doğrudur, almışken bir kaç sene en azından idare edecek ve daha sonrada üstüne ekstra ekleme yaparken zorlanmayacağım bir sistem toplamaya çalıştım. Ama teknolojiyi uzun süre takip edemediğimden böyle bir sistem alırsam israf mı etmiş olurum diye sormak istedim. Daha düne kadar p4d işlemciyle esl de oynamaya çalışıp çıldıran bir adamım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Bu fiyata olabiliceklerin en iyilerinden diyebiliriz

İlginiz için teşekkür ederim. Bu hafta sonu vatan indiriminde yararlanıp alabilirim.
  • AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nn İşlemci
    GIGABYTE 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    COOLER MASTER RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    +
    AOC 21.5" E2250SWDNK GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Toplam : 2030 Tl.
    Bi şuna bak.
    Alel acele bi yerlerden çarptım.en azından mis gibi bi monitörde koydum. Senin külüstür monitörle bu iş olmaz.
  • İlk başlarda monitör almayı da düşündüm ama 100 hertz bir monitör almak istiyorum onunda led versiyonları televizyon fiyatında ondan şimdilik crt ile devam :D Kasayı aldıktan sonra monitör kolay diger ayda ihtiyaç duyarsam onu alırım. Ayrıca evde 600 W güç kaynağım var büyük olasılık içinde psu olmayan bir kasa tercih edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.