7 senelik bir bilgisayarım var ve artık oyun oynarken zevk yerine eziyet almaya başladım. Bilgisayar toplamak istiyorum ama malesef teknolojiyi yakından takip edemedim çift çekirdekte kaldım, okul askerlik derken. Bir baktım amd fxler, i7 işlemciler vs. bir ton şey degişmiş. Her ne kadar bilgisayar sök tak işlerinden anlasam da bu teknolojilere kafam ermiyor artık. Düzenli olarak forumda yazmasam da devamlı okuyorum ve gerçekten muazzam bilgili üyelerin varlığı dikkatimi çekti. Ve bana yardımcı olabilecek birilerinin çıkabileceğini umarak yazıyorum.
Tüm yeni çıkan oyunları oynayacağımm diye bir hobim yok yıllardır oynadığım counter strike ve son zamanlarda başladığım League of Legends harici pek düzenli oyun oynamayı düşünmüyorum. Almam gereken bilgisayar CS:Go ve LOL oyunlarında fps kaybı yaşatmasa ve kasmasa yeterli. Evde 650 yada 700 watt (tam hatırlamıyorum) power oldugu için aşağıdaki sistemleri toparladım. Dediğim gibi işlemci teknolojilerini ve yeni bilgisayar teknolojisini çok yakından takip etmediğim için yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki bileşenleri sadece bahsettiğim oyunlarda iyi performans almak için alırsam acaba fazla ve gereksiz paramı harcamış olurum? Yardımlarınızı bekliyorum.
AMD 1. ASUS M5A99FX Pro-R2.0 990FX AM3+ DDR3-1866MHz Anakart 2. KINGSTON HyperX Blu Black KHX16C9B1BK2/8 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz Dual Kit CL9 Bellek 3. ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA 4. SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 5. DVD Writer 6. SAPPHIRE Radeon HD7850 OC 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 7. AMD FX-Series 8350 Black Edition 4.0GHz Soket AM3
o oyunlardan 20 tanesini yanyana koysan bu yazdığın sistemlere az gelir., naptın yahu.
hogarayt
kullanıcısına yanıt
Bu fiyata olabiliceklerin en iyilerinden diyebiliriz
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 52
o oyunlardan 20 tanesini yanyana koysan bu yazdığın sistemlere az gelir., naptın yahu.
Doğrudur, almışken bir kaç sene en azından idare edecek ve daha sonrada üstüne ekstra ekleme yaparken zorlanmayacağım bir sistem toplamaya çalıştım. Ama teknolojiyi uzun süre takip edemediğimden böyle bir sistem alırsam israf mı etmiş olurum diye sormak istedim. Daha düne kadar p4d işlemciyle esl de oynamaya çalışıp çıldıran bir adamım :D
quote:
Orijinalden alıntı: BeranSetaou
Bu fiyata olabiliceklerin en iyilerinden diyebiliriz
İlginiz için teşekkür ederim. Bu hafta sonu vatan indiriminde yararlanıp alabilirim.
Toplam : 2030 Tl. Bi şuna bak. Alel acele bi yerlerden çarptım.en azından mis gibi bi monitörde koydum. Senin külüstür monitörle bu iş olmaz.
İlk başlarda monitör almayı da düşündüm ama 100 hertz bir monitör almak istiyorum onunda led versiyonları televizyon fiyatında ondan şimdilik crt ile devam :D Kasayı aldıktan sonra monitör kolay diger ayda ihtiyaç duyarsam onu alırım. Ayrıca evde 600 W güç kaynağım var büyük olasılık içinde psu olmayan bir kasa tercih edeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme