Şimdi Ara

Bilgisayar toplayacağım da sisteme bir göz atın arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi Z97 gaming 5 intel Z97 soket 1150 DDR3 3200 MHz (O.C.) DVI-DP anakart
    İntel core i7 4790k soket 1150 4.0 GHz 8 MB önbellek 22 nm işlemci
    Msi gtx 970 gaming 4G ekran kartı
    Kingston 8 GB Hyperx Fury DDR3 1600 MHz CL10 white pc ram
    WD 3.5 " 1 TB cavier blue SATA 3.0 7200 Rpm 64 MB Cache harddisk
    FSP HYPER 700 series 700W güç kaynağı
    Asus DR W-24F1ST 24X Double Layer Sata dvd yazıcı
    Everest rampage 72 gaming usb 3.0 midT ATX kasa
    Yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar bütçem 4000 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1094ali1094 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım oyun için topluyorsunuz ramı 4x2 alsanız bide cl değeri 9 olsa daha iyi olur kasa olarakta everest markasından uzak durmanızı öneririm anakart olarakta gıgabyte gaming 5 almanız daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyrancı9999 -- 10 Ağustos 2015; 0:01:43 >
  • Evet oyun için :) Ne gibi fark olur dostum hani ram i 2×4 almakla 8 almak arasında ? Bide everest kötü mü olur :)

4x2 alırsanız ramı dual channel kullanırsınız daha performanslı olur oyun içinde cl değeri 9 almanızı öneririm. everest ürünlerine gelecek olursak biraz kalitesiz ürünler yapıyorlar . o yüzden pek tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyrancı9999 -- 10 Ağustos 2015; 0:27:22 >
  • Anladım dostum birde şuna sorayım. Neden gigabyte öneriyorsun anakartı ? Çok detaylı bilgim yok da benim :)

gıga gaming 5 biraz daha iyi şu konuya bakmanı öneririm burda tüm cevaplar var

http://forum.donanimhaber.com/m_100701675/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyrancı9999 -- 10 Ağustos 2015; 0:41:00 >
  • Şahsen işlemciden kısıp i5 4690k yapın onu ve artan parayla rami 2x4 cl9 yapın. Kasa da Corsair Spec 02 - VS650 650W / +80 plus güç kaynağı olabilir. Fiyat sıkıntı olursa güç kaynağı VS550 550W da olabilir.

Aslında çok üst düzey, profesyonelce bir o/c yapan biri değilseniz anakart bile kısılabilir. Gaming 3 veya SLI Plus (tabi ileriye dönük olsun derseniz) falan da olabilir.

Nedense dual bios ve dijital faz muhabbeti dışında Gigabyte'a güvenemiyorum. Eski anakartım Gigabyte idi, 2009 yılında almıştım 2013 yılında birden bire hiçbir sebep olmaksızın bozulmuştu(sanırım kısa devreydi ama benden kaynaklı olmadığına emindim titiz bir kullanıcıyım) ve anakart yüzünden işlemcim de çöpe gitmişti, ha işlemci dandik bir şeydi o yüzden pek umursamadım ama genel olarak sağlamlık ve herhangi bir sorun oluştuğunda garanti muhabbetlerinde Türkiye'deki destek açısından MSI bana göre daha önde gibi. Bakın çok emin şeyler söyleyemiyorum sadece yaşadığım acı bir tecrübeden dolayı böyle söyledim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim kardeşim. Başını ağrıtıyorum kusura bakma ama bişey daha sormak istiyorum :) ram in mesela anakarta uyum sağlamaması, çalışmaması ya da az verim vermesi gibi şeyler söz konusu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

Şahsen işlemciden kısıp i5 4690k yapın onu ve artan parayla rami 2x4 cl9 yapın. Kasa da Corsair Spec 02 - VS650 650W / +80 plus güç kaynağı olabilir. Fiyat sıkıntı olursa güç kaynağı VS550 550W da olabilir.

Aslında çok üst düzey, profesyonelce bir o/c yapan biri değilseniz anakart bile kısılabilir. Gaming 3 veya SLI Plus (tabi ileriye dönük olsun derseniz) falan da olabilir.

Nedense dual bios ve dijital faz muhabbeti dışında Gigabyte'a güvenemiyorum. Eski anakartım Gigabyte idi, 2009 yılında almıştım 2013 yılında birden bire hiçbir sebep olmaksızın bozulmuştu(sanırım kısa devreydi ama benden kaynaklı olmadığına emindim titiz bir kullanıcıyım) ve anakart yüzünden işlemcim de çöpe gitmişti, ha işlemci dandik bir şeydi o yüzden pek umursamadım ama genel olarak sağlamlık ve herhangi bir sorun oluştuğunda garanti muhabbetlerinde Türkiye'deki destek açısından MSI bana göre daha önde gibi. Bakın çok emin şeyler söyleyemiyorum sadece yaşadığım acı bir tecrübeden dolayı böyle söyledim.

Ram i o şekilde değiştirmeyi düşünüyorum kardeşim ama kafama şu takılıyor. Ben ilk seçtiğim ram da, msi sitesinden anakart uyumluluğuna göre seçim yapmıştım. Uyumlu ramlar arasından seçim yapmıştım. Ben şimdi mesela bu özelliklerde herhangi bir ram alsam uyumluluk gibi bir sıkıntı oluşabilir mi anakartla arasında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1094ali1094

quote:

Orijinalden alıntı: Crymone

Şahsen işlemciden kısıp i5 4690k yapın onu ve artan parayla rami 2x4 cl9 yapın. Kasa da Corsair Spec 02 - VS650 650W / +80 plus güç kaynağı olabilir. Fiyat sıkıntı olursa güç kaynağı VS550 550W da olabilir.

Ram i o şekilde değiştirmeyi düşünüyorum kardeşim ama kafama şu takılıyor. Ben ilk seçtiğim ram da, msi sitesinden anakart uyumluluğuna göre seçim yapmıştım. Uyumlu ramlar arasından seçim yapmıştım. Ben şimdi mesela bu özelliklerde herhangi bir ram alsam uyumluluk gibi bir sıkıntı oluşabilir mi anakartla arasında ?

Genel anlamda böyle bir şey yaşamadım, yaşayanları da nadir gördüm ama bilinen bir markanın ramini alırsanız hiçbir sorun olmaz. (G-Skill, Corsair, Kingston)

• Anladım teşekkür ederim kardeşim fikirlerinizi belirttiğiniz için.

• Sen OC yapacaksın değil mi? Çok bilgili değilsin gibi geldi, OC yapmayacaksan boşuna para veriyorsun o parçalara
  • Şuan için yapmıyorum ama ilerde ne yapacağım belli olmaz diye ileriye dönük alacağım o yüzden :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.