Şimdi Ara

Bilgisayar yasağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, lütfen bu konuda ciddi olun. Gerçekten yardıma ihtiyacım var, saçma sapan cevaplar yazmayın.

Geçen gün dershanemize yeni gelen müdür ailemi ve beni çağırdı ve bütün öğrencilerle konuştuğunu, onlara bazı şeyler sorup yardımcı olacağını söyledi. Biz de gittik. İlk yarım saat falan gayet normal konuştuk, hedeflerimi falan sordu, ben de cevapladım. Sonra bana dışarı çıkabileceğimi söyledi ancak ailem içeride kaldı. Beş-on dakika dışarıda oturup bekledikten sonra adam yeniden geldi ve tekrar içeri girmemi söyledi. Sonra evimde bilgisayar olup olmadığını sordu. Ben de var dedim. Hangi odada olduğunu sordu, ben de kendi odamda olduğunu söyledim. Adam biraz düşündükten sonra bilgisayarı odamdan hemen kaldırmam gerektiğini, ayrıca haftada sadece cumartesi ve pazar günleri birer saat oynayacağımı söyledi. Ben de şoka uğramış gibi oldum bir an. İçimde bir sinir dalgası kabardı fakat bir şey diyemedim. Mecburen kabul ettim. Eve gittiğimde bilgisayarı odamdan falan kaldırmadım. Fakat ne yazık ki ailem bilgisayar oynama süremi kısıtlama konusunda kararlıydı.

Benim başıma daha önce hiç böyle bir şey gelmedi. Ben normalde okuldan eve geldiğim gibi ilk önce ödevleri yapar, sonra bilgisayarın başına oturup 3-4 saat oynardım. Şimdi ise ailem sadece hafta içi her gün birer saat, hafta cumartesi ve pazar günleri de ikişer saat oynamama izin veriyor. Ben normalde hiç tekrar falan yapmaz, çok az çalışarak sınavlara girerdim ve gayet yüksek notlar alırdım. Fakat şimdi ders çalışmak, tekrar yapmak, test çözmek gibi gereksiz bulduğum işler yaptırıyorlar. Geriye kalan zamanımı da hiç ilgim olmayan gitar çalmak, TV izlemek falan gibi uğraşlarla geçirmemi istiyorlar. Eminim bazılarınız bana bağımlı falan diyecek ama söylüyorum, hakikaten böyle yaşamaya alışamadım. Daha bu sadece ikinci gün ve bütün hayatım değişmiş durumda. İnternette tanıştığım çok iyi arkadaşlarım vardı, her gün sohbet edip eğlenirdik fakat şimdi kısıtlı süreden dolayı onlarla bile konuşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• ilkokul mu lise mi(alıntı yapıp cevap yazarsan buna göre bir fikir belirteceğim
  • Ne büyük eksiklik

4senedir bilgisayar ve telefonum yok

telefonu 2ay önce aldım.

bu sene üni kazanırsam i7 alcam .
    sırf sınav yüzünden almadım bilg notları etkilediği bir gerçek dogru yapmislar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

ilkokul mu lise mi(alıntı yapıp cevap yazarsan buna göre bir fikir belirteceğim

Lise
  • quote:

Orijinalden alıntı: PersonalJesus

quote:

Lise

Alıntıları Göster
    Çok saçma ben orta 1 den beri bilgisayar kullanıyorum. Ve anlattığın bir uygulamanın aynısı banada söylendi ben tepkimi koydum kaldırmam dedim. Ve ona rağmen sınavlara birazcık çalışırım okulda hocanın anlattığı ile yetinirim gidip sınavdan yüksek not alırım. Tabi bu benim lisede aynı şeklide geçti. Bana hocalar soruyorlar nasıl ders çalışıyorsun diye bende çalışmıyorum anlattığınız bana yetiyor diyorum inanamıyorlar. Bence abuk sabuk yöntemler.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Çok saçma ben orta 1 den beri bilgisayar kullanıyorum. Ve anlattığın bir uygulamanın aynısı banada söylendi ben tepkimi koydum kaldırmam dedim. Ve ona rağmen sınavlara birazcık çalışırım okulda hocanın anlattığı ile yetinirim gidip sınavdan yüksek not alırım. Tabi bu benim lisede aynı şeklide geçti. Bana hocalar soruyorlar nasıl ders çalışıyorsun diye bende çalışmıyorum anlattığınız bana yetiyor diyorum inanamıyorlar. Bence abuk sabuk yöntemler.

Alıntıları Göster
    5.5 yıldır pc kullanmıyorum
    en son adsl çıkmıştı 1 mbit baya pahalıydı şu an dial up kullanıyorum ütüden yazıyorum.

• bak ben 93lüyüm.ilkokula başlamadan önce bilgisayarım vardı.e bu durumda gamer olmam normal :) ben 1 sene sınıfta kaldım, şimdi sonuncu sınıftayım.hedeflerimi gerçekleştirmek için ders çalışıyorum.bilgisayarı odamdan kaldırdım.televizyon izlemiyorum zaten.kafa dağıtmak için ya dışarı çıkıyoruz arkadaşlarla ya da mobilden dhta takılıyorum.demek ki bilgisayarsız da oluyormuş ;) ben derim ki dişini sık.senin bilgisayarsız da yapabilenlerden herhangi bir yönden bir eksiğin var mı da bilgisayarsız yapamıyorsun? ha ben dişimi sıkmam, böyle şeylere gelemem diyorsan tepkini koyacaksın.bunu da biz anlatmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PersonalJesus

quote:

Lise

son sınıf ve sınava gireceksen zaten pc gereksiz ammavelakin daha alt bir sınıfsan bence gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmax

Ne büyük eksiklik

4senedir bilgisayar ve telefonum yok

telefonu 2ay önce aldım.

bu sene üni kazanırsam i7 alcam .
    sırf sınav yüzünden almadım bilg notları etkilediği bir gerçek dogru yapmislar

http://forum.donanimhaber.com/m_53452228/mpage_39/f_/key_//tm.htm#54677626

16 kasım 2011 tarihinde BİLGİSAYARDAN mesaj atmışsın. Şu anda mart ayındayız. Bilgisayarın yok, telefonun 2 ay önce geldi. Bu mesajı nasıl attın?

Hadi diyelim telefonun daha önceden vardı

quote:

beyler geniş kapsamlı forum sitesi açtım euko ile ilgili 4 günlük ortalama 50 ziyaretçi giriyor içi neredeyse boş forum sitemin..
    Moderatör veya yönetici alıpda siteye hit kazandırmayı planlıyorum. :)

Telefonla geniş çaplı bir forum sitesini mi yöneteceksin?

İnanmayın beyler adam yalan söylüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

bak ben 93lüyüm.ilkokula başlamadan önce bilgisayarım vardı.e bu durumda gamer olmam normal :) ben 1 sene sınıfta kaldım, şimdi sonuncu sınıftayım.hedeflerimi gerçekleştirmek için ders çalışıyorum.bilgisayarı odamdan kaldırdım.televizyon izlemiyorum zaten.kafa dağıtmak için ya dışarı çıkıyoruz arkadaşlarla ya da mobilden dhta takılıyorum.demek ki bilgisayarsız da oluyormuş ;) ben derim ki dişini sık.senin bilgisayarsız da yapabilenlerden herhangi bir yönden bir eksiğin var mı da bilgisayarsız yapamıyorsun? ha ben dişimi sıkmam, böyle şeylere gelemem diyorsan tepkini koyacaksın.bunu da biz anlatmayalım.
    Ailene George Washington'un şu sözünü söyle:

"Bir ülkede alkolü yasaklarsanız bol bol alkolik elde edersiniz."

• @Frankzhehe

3günde bir kere internet cafeye gidip 30dk sitenin bakımını yapıyorum guncel kalması için konu açıyorum.

telefon ile site yönetmiyorum zaten bilg. Olmadiğı için siteye moderator aradım.

telefonuda dh 2.elden aldım.ne zaman alındığı yazıyor...
    yani anlayacağın bilg. Yok ve bu konuda neden yalan söyleyeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmax

@Frankzhehe

3günde bir kere internet cafeye gidip 30dk sitenin bakımını yapıyorum guncel kalması için konu açıyorum.

telefon ile site yönetmiyorum zaten bilg. Olmadiğı için siteye moderator aradım.

telefonuda dh 2.elden aldım.ne zaman alındığı yazıyor...
    yani anlayacağın bilg. Yok ve bu konuda neden yalan söyleyeyim?
    Tv izlemek kadar saçma birşey yok.Pc daha zararsız.Ayrıca kötü olmuş 1 saat ne öyle daha çok canı ister insanın.
  • Yuh be bala bak bana o lanet olasi sistem ailem tarafindan 6. Sinifta getirilmisti. Bir de inanilmaz dakikler ya! 1 dk gecsem bunu senle yarin konuscaz. Sinir oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

Yuh be bala bak bana o lanet olasi sistem ailem tarafindan 6. Sinifta getirilmisti. Bir de inanilmaz dakikler ya! 1 dk gecsem bunu senle yarin konuscaz. Sinir oluyorum
    Her yıl aynı terane.Benim odamda laptop + kral bi masaüstü ayrıca kardeşimin de laptopu var.Yeri geldiğinde ders çalıştım yeri geldiğinde oyun oynadım,film izledim.İlk senemde istanbul üni yi kazandım.Zaten kazanmak istiyorsan bilgisayar engel değil.Bilakis ders videoları falan izlersin faydalı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28Banned

Bu mesaj silindi.
    abi.bilgisayarı kaldırmalarının hayatında ne fark edeceğini düşünüyorlar ki?o saatte ekstradan çalışacağını,çok çılgın şeyler yaparak ultra başarılı-zeki biri olacağın mı var?yok.aile-dersane-rehberlik.üçlüsü.sırf bir şeyler yapabildikleri konusunda tatmin olmak için böyle yasaklar getiriyorlar sadece.hiçbir faydası olmayan zorlamalar bunlar,sanki o zamanda bilgisayar olmasa odanda boş boş oturmayacaksın ya da gidip televizyon izlemeyeceksin.yani.bu yasağın çok anlamsız olduğunu bir şekilde ailene belirt.cidden.saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soon

5.5 yıldır pc kullanmıyorum
    en son adsl çıkmıştı 1 mbit baya pahalıydı şu an dial up kullanıyorum ütüden yazıyorum.

Koptum resmen yaa :) Süper cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Oldfield

abi.bilgisayarı kaldırmalarının hayatında ne fark edeceğini düşünüyorlar ki?o saatte ekstradan çalışacağını,çok çılgın şeyler yaparak ultra başarılı-zeki biri olacağın mı var?yok.aile-dersane-rehberlik.üçlüsü.sırf bir şeyler yapabildikleri konusunda tatmin olmak için böyle yasaklar getiriyorlar sadece.hiçbir faydası olmayan zorlamalar bunlar,sanki o zamanda bilgisayar olmasa odanda boş boş oturmayacaksın ya da gidip televizyon izlemeyeceksin.yani.bu yasağın çok anlamsız olduğunu bir şekilde ailene belirt.cidden.saçma.

Aynen çok saçma bizdede bi ara oldu(lise 2 ye gidiyorum) babam kasanin elektrik kablosunu istiyordu hic bisi degismedi ben odamda gunluk odevlerimi yaptim 15 dk mat tekrari 5 dk geometri tekrari 1 saat suruyo hepsi sonra telefondan ya DH yada oyun veya tv izlerdim simdi bilg var bisi degismedi yine tekrar ve odevlerim devam ediyor

• Eski bi pc bagimlisiyim, son sinav sonucum gayet iyi olsa da canimi sikti ve bilgisayarin tum kablolarini makasla kestim attim. 2 aydir pc kullanmiyorum asiri mutluyum. Dersimi fazlasiyla calisip ustune kitap film vakit geciriyor, sporumu yapip telefonda takiliyorum. Hayat bana guzel su an, vaktimi verimli ve yararli geciriyorum. Size de tavsiyem bilgisayarda en cok 1 saat durmaniz gunde, ha ben bunu cok denedim ama hep abarttim dozunu kacirdim eski hale dondum dolayisiyla kokten kesmem gerekti

Bilgisayar yokken ders calisiyorsunuz arkadaslar, pc varken aman salla yarin calisirim diye bilgisayara sariliyorsunuz hep hep hep. Hemen bilgisayara gecmek icin kesip atiyorsunuz calisirken de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Francis Underwood -- 2 Nisan 2012; 22:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shqiponje Madhe

Eski bi pc bagimlisiyim, son sinav sonucum gayet iyi olsa da canimi sikti ve bilgisayarin tum kablolarini makasla kestim attim. 2 aydir pc kullanmiyorum asiri mutluyum. Dersimi fazlasiyla calisip ustune kitap film vakit geciriyor, sporumu yapip telefonda takiliyorum. Hayat bana guzel su an, vaktimi verimli ve yararli geciriyorum. Size de tavsiyem bilgisayarda en cok 1 saat durmaniz gunde, ha ben bunu cok denedim ama hep abarttim dozunu kacirdim eski hale dondum dolayisiyla kokten kesmem gerekti

Bilgisayar yokken ders calisiyorsunuz arkadaslar, pc varken aman salla yarin calisirim diye bilgisayara sariliyorsunuz hep hep hep. Hemen bilgisayara gecmek icin kesip atiyorsunuz calisirken de.

Züğürt tesellisi denir buna

Bence yasaklama çok gereksiz bi sistem abi.Herkezin zekası farklıdır.Biri 1 gün çalışır yapar öteki 1 hafta çalışır yapamaz.İnsan kendini tanıyacak oğlum.Ne kadar çalışmayla ne yapabileceğini ölçeceksin.Ona göre dozunda kullanacaksın bilgisayarı.Öyle yasakla falan olmaz.Bana denediler geri tepti daha çok bağlandım.Öyle anne babayla olmaz.Kendi başına halledeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis Underwood

Eski bi pc bagimlisiyim, son sinav sonucum gayet iyi olsa da canimi sikti ve bilgisayarin tum kablolarini makasla kestim attim. 2 aydir pc kullanmiyorum asiri mutluyum. Dersimi fazlasiyla calisip ustune kitap film vakit geciriyor, sporumu yapip telefonda takiliyorum. Hayat bana guzel su an, vaktimi verimli ve yararli geciriyorum. Size de tavsiyem bilgisayarda en cok 1 saat durmaniz gunde, ha ben bunu cok denedim ama hep abarttim dozunu kacirdim eski hale dondum dolayisiyla kokten kesmem gerekti

Haklılar çok elzem bir durum değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.