Şimdi Ara

bilgisayar yavaslama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar. gecen bilgisayarimi formatlamak zorunda kaldim ve sorunsuz olarak bu isi basardim. ama isin ilgic tarafi formatladiktan sonra hizlanacagina bilgisayar aksine iice yavasladi nedense. sürücülerinin hepsini yukledigimi saniyorum ama bazen hard diskim gereksiz islemler yapiyor ve bir islemi yaparken de cok uzun sürüyor. acaba hard diskimin sata olmasindan dolayi formatlamadan sonra yapmam gereken birsey mi var. bi driveri mi eksik sizce? yoksa norton antivirus bu kadar yavaslamasina tek neden mi?
    sistemim:
    p4 3.0 HT
    512 (256x2) RAM
    128 mb ekran karti (asus)
    80 gb hd
    ....

• sata hdd konusunda bişi diyemicem ama eğer windows xp yükleyip ardından sp 2 yüklersen yavaşlama olur.
    sen yüklediğin sistemi iyice bi yaz
  • windows xp home edition var ve sp2 yi de kurdum (eskiden sp 2 yoktu ama xp kuruluydu yine) norton internet security 2005 ve antivirus 2005 var bir de
    bilgisayarin acilis süresi falan da uzadi. yani nortona yoruyorum ama tam da bi sonuca varmis degilim
  • sp 2 yi sonradan yüklemen kötü olmuş. piyasada entegre edilmiş cd ler var. nortonda yavaşlatmış olabilir. oda çok kasıyo bilgisayarı. bide ikisi birleşince.....

edit: bide bunu dene istersen başlat-çalıştıra msconfig yaz başlangıç sekmesinde gereksiz gördüğün programların yanındaki işaretleri kaldır bide öyle dene. belki hızlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadeceilker -- 26 Mayıs 2005, 11:37:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: manevra

windows xp home edition var ve sp2 yi de kurdum (eskiden sp 2 yoktu ama xp kuruluydu yine) norton internet security 2005 ve antivirus 2005 var bir de
    bilgisayarin acilis süresi falan da uzadi. yani nortona yoruyorum ama tam da bi sonuca varmis degilim

Sorunu bulmuşsun.
    Sonradan yüklenmiş sp2 ve norton.
    Nortonu sil, başka bir av yükle, büyük ölçüde fark edecektir.
  • aslinda tam olarak sizin dediginiz cd ile kurmustum sp2 yi. yani xpnin icinde gomulu zaten ben ayriyeten kurmadim. ama galiba bilgisayarimin hizina güvenip ve "biraz yavaslatsin bisi olmaz" diye dusunup kurdugum nortonu kaldirmanin zamani geldi. belki sadece internet security yi birakirim. aslinda sp2 varken ona da gerek yok ama. msconfig den gereksiz programlari mutemadiyen temizliyom zaten. hatta xp yi ilk kurdugum zaman aldigim processler image i ile mevcut processleri karsilastirip fazlaliklari da temizliyom. nortonu kaldirip cevabi yazarim buraya. tesekkurler...
  • SP2'de firewall vardır zaten, onu enable yapın.
    Nortonu da tümden kaldırın (bazı sürümleri çok zor kalkıyordu).
    AV olarak Antivir çok iyidir, tavsiye ederim. Pc-Cilin de hiç yormuyor pc yi.
    Gerekirse de böcek-spy için başka programlar kullanabilirsiniz.
  • bence norton kaldırdıktan sonra kasper sky 5.0.20 pro dene o zamna nortonun makineyi ne kadar yorduğunu anlayacaksın
  • norton çok kasıyor gerek pc'tararken gerekse başka bir şey yaparken özellikle tarama yaparken çok yavaşlar sil sonra sonucu buraya yazarsın
  • selam bence nortondan kurtul yerine antivir + microsoft antispy kullan bendede norton vardı hemde lisanslı almıştım makinanın açılıp kapanması baya uzun sürüyodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: planetcafe

bence norton kaldırdıktan sonra kasper sky 5.0.20 pro dene o zamna nortonun makineyi ne kadar yorduğunu anlayacaksın

pardon kaspersky kasmıyor mu?nortonda kasıyor kasperskyda eğer kasmayan istiyorsan nod32yi tavsiye ederim;)bu arada efendy_2 service pack 2 yavaşlatmıyorki?belki nortonla birleşirse olabilir ama service pack 2 yi kurdun tamam yavaşladı bilgisayarın gibi bir düşünce olmasın lütfen!
  • sorun şu

Norton İnternet Security Accayip ağırlaştırıyor makineyi.

Sen istersen yinede online bi tarama yap makieneye

http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp
    Bu adresten ''online virus scan'' yap ve temizle!!!
  • arkadaslar nortonu artik sabrim kalmadigindan kaldirdim dun aksam ustu ve hemen farki anladim. hakkaten farkedilir bi hizlanma oldu. vay be dedim kendi kendime. bu kadar da olmaz yani. ama simdi bilgisayarim savunmasiz bi sekilde. en kisa zamanda bi virüs programi kuracam ve antivir olacak bu galiba. baska oneriniz varsa o da olabilir. karspersky kurcaktim ama o da yavaslatiomus makinayi.

oole iste...
  • avast pro
  • Pc-Cillin bulursan onu yükle.
    Hiç çalıştığı belli bile olmuyor, ama işlev tam...
  • antivir ile idare ediyorum bu aralar. pek calistigi belli olmuyo ama korunup korunmadigimi pek anlamis degilim..

bakalim bi sorun cikana kadar boole gider artik antivir...
  • dostummakineyi muhtemelen norton kasıyordur tabi sp2 de bence sp2 yi bırak ve norton u kaldırwww.avast.com dan cek ve onu kullan bunun bide türkçe sürümüm var onuda bulursan tam olur valla ben avastı kullanıyom memnunum herkese tavsiye ederim
  • sp2 yi kaldır...
    nortonu kaldır...
    bilgisayarın roket gibi olur...
    :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.