Şimdi Ara

Bilgisayara güç gelmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün kurduğum sistemde power tuşuna bastığım zaman hiçbir şey olmuyor. Bilgisayarı yeni topladım ve kullanım klavuzlarından ve videolardan yararlanarak tüm bağlantılarını düzgün yaptığımı düşünüyorum ancak herşeyi yaptığımı zannetsem de bilgisayarın power tuşuna bastığımda hiçbir şey olmuyor. Ne anakart LED'leri yanıyor nede fanlar dönüyor. Hatta ve hatta PSU'nun bile fanı dönmüyor kısacası hiçbir şey olmuyor.

24 pinli kaboyu taktım, 6+8 pinli ekran kartı kablolarını taktım, sata güç kablolarını taktım, 4 pin CPU güç bağlantısını taktım, RAM'ler düzgün takılı, daha önce başka bir kasa ve PSU ile çalıştırabilmiştim ancak o kasanın PSU kablolarında 6+8 pin ekran kartı kabloları olmadığı için aynen geri gidip değiştirdim. Anakarttaki hiçbir şeyi değiştirmeden çıkartıp kasayı değiştirip geri evime geldim ve bağlantılarını yaptım ancak çalışmadı. Power switch kablolarını yanlış taktığımı düşündüm(anakartın kullanım klavuzunu kullanarak takmıştım) ve değiştirip deneyeyim dedim ancak değişen bir şey olmadı. Sabahtan beri tabiri caizse 50 defa kontrol ettim ancak bir çözüm bulamayınca buraya konu açayım dedim.

Topladığım sistem şu şekildedir.

İntel i5 6600k işlemci
    MSI B150 Bazooka anakart
    MSI GTX970 ekran kartı
    Kingston hyperx fury 16 GB (2x8) RAM
    Zalman z3 plus 600w (Zalman zm600-le II PSU ile birlikte) kasa

Yardım etmeyi düşünen ve edenler için şimdiden teşekkürler.

• hiçbir sorun yok gibi. vatandan filan mı aldın değiştirdim demişsin, öyleyse oraya bir götür baştan toplasınlar. Bir de psu nun arkasındaki anahtar kapalı demi :).
    kasayı değiştirdiysen belki kısadevre filan yapıyordur anakartı kasaya takmadan dışarıda çalıştır bi masanın üstüne filan koy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 6 Ağustos 2016; 2:51:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.