Şimdi Ara

Bilgisayara virus gırdı heralde lutfen acıl yardım - RESİMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yardımınıza ıhtıyacım var bı akrabamın pc sine heralde virus gırdı bırsey yapmama ızın vermıyo ancak resım cekıp sıze danısmak geldı bu ne olabılır kaldırıla bılırmı bole bırseyle karsılasan varmı

bılgısayar bu hale gelmeden once kaspersky nati virus pc yi yeniden baslatma ıstedı acıldıgında goruntu boyleydı bilgisayarının

bilgisayarıma gıremıyoduk bı yolla gırmeyı basardım ama c ve d disckleri gosukmu yo resımdekı gıbı

vede goruldugu gıbı gorev yonetıcısıne gırlmıyor gorev yoneticisi göneticiniz tarafından devre dısı bırakıldı diyor

ve bır saman sonra bole bı uyarı belırıyo yukardakı ve asgıdakı

vede internete baglanım bole seyler cıkıyo hard disc uzerınde sankı bazı ıslemler yapıyo ve bırseyler ındırmemı ıstıyo ındırdıgım programları yuklemeye kaktıgımda kaspersky trojen dıe uyardı yuklemedım

ve masa ustunde sag tıklayınca sankı bı ınternet sıtesınde sag tıklayınca cıkan seyler cıkıyo hedefı farklı kaydet resmi farklı kaydet - hedefi yazdır - sık kullanılanlara ekle fln yanı normalınde oldugu gıbı özellikler yenile gibi secenekler cıkmıyor

işin kotu tarafı ise bu resımlerı bunların oldugu bılgısayardan bellekle aldım ve benım pcye taktım takar takmas kaspersky anti virus orda oldugu gıbı bendede yenıden baslatma ıstıyo aynısı olcak dıye bılgısayarı kapıyamıyorum suana ne yapmam gerek
    lutfen yardım edim

• Evet işiniz zor.. Bu virüsleri temzilemek o kadar da kolay değil. Bilgisayarınızın heryerine zaralı yazılmlar bulaşmış. Öncelikle güvenli kipde, ağ bağlantısını keserek, sistem geri yükleme noktalarını kapatarak aşağıdaki programlarla tarama yapınız.

SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

NOD32TR
    http://download1.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi

Sonrasında bu konudakileri uygulayınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_14135892/mpage_1/key_//tm.htm#14135892

En sonda da hijackthis ile tarayınız..
    HijackThis
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

• işin kolay
    1-virüs resmı olan ekran koyucusunun en soldan tuttugunda kapanıor kapat
    2-Gorev yoneticisi için:
    başlat/çalıştır/gpedit.msc yaz enterla sonra kullanıcı yapılandırılması/yönetim şablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisini devreden kaldır'a çift tıkla ve devre dışı seçeneğini seç..
    3-başlat/msconfig/başlangıc tumunu kaldır sadece antıvırus programın kalsın
    4-görev yonetıcısını ac bılmedıklerını sonlandır.

sorun hallorur
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Evet işiniz zor.. Bu virüsleri temzilemek o kadar da kolay değil. Bilgisayarınızın heryerine zaralı yazılmlar bulaşmış. Öncelikle güvenli kipde, ağ bağlantısını keserek, sistem geri yükleme noktalarını kapatarak aşağıdaki programlarla tarama yapınız.

burayı bıraz daha açıklarımısın suan ılk yapmam bu pc yi kurtarmak suan o asamaya gelmedım ama antivirus guncellestırme ıcın restart ıstıyo hala pc yı yı restartlamadım cunku bılıomkı sonra aynı bole olcak suan ne yapmam gerek acaba güvenli kipte ag baglantısını nasıl kescem yanı kabloyumu cıkarayım devre dısımı bırakayım yani bide sistem geri yükleme noktaları nedemek anlatırmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuStaNT -- 28 Mayıs 2008; 20:57:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: YüXeXes26

işin kolay
    2-Gorev yoneticisi için:
    başlat/çalıştır/gpedit.msc yaz enterla sonra kullanıcı yapılandırılması/yönetim şablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisini devreden kaldır'a çift tıkla ve devre dışı seçeneğini seç..

sorun hallorur

Kapatıldı diyelim. Peki bilgisayar açılışında tekrar ortaya çıkmayacak mı?

2-başlat/çalıştır/gpedit.msc yaz enterla sonra kullanıcı yapılandırılması/yönetim şablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisini devreden kaldır'a çift tıkla ve devre dışı seçeneğini seç..

Virüs halen bilgisayarda varlığını sürdürdüğü sürece bunu yapmak neyi değiştirecek.?

Burda hangi programdan şüphelendiniz ya da tümünü kaldırmakla neyi amaçladınız. Hangi programın açılışta otomatik açılmasını engellediniz.?

Bilmediklerini ?

Tebrikler ! Hiçbir virüs programı kullanmadan virüsleri temizleyebiliyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: BuStaNT

quote:

Evet işiniz zor.. Bu virüsleri temzilemek o kadar da kolay değil. Bilgisayarınızın heryerine zaralı yazılmlar bulaşmış. Öncelikle güvenli kipde, ağ bağlantısını keserek, sistem geri yükleme noktalarını kapatarak aşağıdaki programlarla tarama yapınız.

burayı bıraz daha açıklarımısın suan ılk yapmam bu pc yi kurtarmak suan o asamaya gelmedım ama antivirus guncellestırme ıcın restart ıstıyo hala pc yı yı restartlamadım cunku bılıomkı sonra aynı bole olcak suan ne yapmam gerek acaba güvenli kipte ag baglantısını nasıl kescem yanı kabloyumu cıkarayım devre dısımı bırakayım yani bide sistem geri yükleme noktaları nedemek anlatırmısın

Evet ağ kablosunu çıkararak da ağ bağlantılarını kesebilirsiniz.. Sistem geri yükleme noktalarını bilgisayarım kısayolu sağ tık özelleikler /sistem geri yükleme.. buradan kapatabilirsiniz..

Uyarının yönlendirdiği siteden program falan yüklediniz galiba.. Bunlar sahte yazılımlardır. Yani sanki antivirüs programı yüklüyormuş gibi zararlı yazılımlar yükleniyor.Muhtemelen bilgisayarı kapattığınızda sorunlar yaşayacaksınızdır. O nedenle verilerinizi yedeklemelisiniz.

• quote:

quote:

işin kolay
    2-Gorev yoneticisi için:

sorun hallorur

Kapatıldı diyelim. Peki bilgisayar açılışında tekrar ortaya çıkmayacak mı?

2-başlat/çalıştır/gpedit.msc yaz enterla sonra kullanıcı yapılandırılması/yönetim şablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisini devreden kaldır'a çift tıkla ve devre dışı seçeneğini seç..

Virüs halen bilgisayarda varlığını sürdürdüğü sürece bunu yapmak neyi değiştirecek.?

Burda hangi programdan şüphelendiniz ya da tümünü kaldırmakla neyi amaçladınız. Hangi programın açılışta otomatik açılmasını engellediniz.?

Bilmediklerini ?

Tebrikler ! Hiçbir virüs programı kullanmadan virüsleri temizleyebiliyorsunuz.

Temizlenir.Ama dünya üzerinde registry ye ekleme yapan ve görev yöneticisinde ismi görünen tüm prosesleri ezbere bilirseniz

Milyarlarca vardır herhalde.Dejaay sen de hiçbirşey bilmiyon

Ben de bir yöntem söyleyeyim.
    Instructions to remove "Your privacy is in danger" desktop hijacker

1. Exit all IE browser ( close all internet explorer window )
    2. Launch Adware Away
    3. Click "Scan" button at bottom ( Do a global scan )
    4. After the scan is finished, click 'Next' button to fix what it finds
    5. Click "Specialized Remover" in left panel
    6. Click "Next" button at bottom ( Run all specialized remover )
    7. After it is finished, restart Windows.

Adaware Away için download linki:
    http://www.adwareaway.net/download/AdwareAway.exe

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heralde vırusu kaldırdım kaspersky yi kaldırdım ılk once restart ıstıyorduya kaldırdım cunku restarttan sonra buyuk bı ıhtımal bole olacaktı benım pc de kaldırıp nod32 yi yukledım restart attım su an pcde anarmallık yok sımdılık tabı tamamen gıttımı bılmıyorum dıger onerdıklerınızı daha yapmadım bu pcde eger vırus cıkarsa yapıcam dıger bilgisayara gelınce akrabamınkı onda ıse format atmak zorunda kaldım cunku pc de bı sorun vardı vırus gırdıkten sonra donma oluyodu restart tusu olmadıgından pcde kapatıp kompıle tekrar acmak zorunda kalıyodum bole yapıncada pc acılmıyor tık tık tık diye kasanın ıcınden ses gelıyo ve kendı kendını restartlıyo eger acılsaydı bu dedınız ıslemlerı yapıcaktım sımdı format attım o pcye yarında bu dedıklerınızı yapıcam vırus c/ dedegıldır sanırsam sadece d/ yede yayılmıstır tekrar dan sagolun sorun olursa sormak zorunda kalcam bide neden kaspersky bu virusu daha onceden yakalıyamadı 2008 demi cıktı bu virüs yenı türmüdür nedır hangı antivirus daha iyi onu kullancam bundan sonra.. nod32 mi? bide 1 pcye 2 antivirüs yüklenmiyo biliyodum ama nod32 yi kasperskyi kaldırmadan yükledim nasıl oluyo

• quote:

Orjinalden alıntı: darbeli.matkap

İŞİN ÇOK ZOR, FORMATLA DERİM BEN

bole bır bakıs acısı bir kişinin diş agrısından dişcıye gidip dişcinin hıç ugrasmamak ıcın dışi dırek cekmesi gibi bisey en son iştir yani format kurtarmak lazım sonuna kadar mucadele etmek lazım format en son ıs cunku yaklasık 120 GB bilgi var pcde bunlar çöpe gıdemez ve onemlı benım ıcın bunlar...
  • quote:

işin kolay
    2-Gorev yoneticisi için:

+ Kesinlikle bunlari yaptiktan sonra virüs programi ile temizlik sart hatta online virus aratir gerekirse manuel temizlemeye calis
  • http://rapid share.com/files/117054737/TASKMON_FULL.rar

dostum bu program ile bilgisayarda çalışan bütün programları/spywareleri/trojanları görebilirsin. gerçi sürümü eski ama hala iyi iş yapıyor. bunla şüpheli gördüğün programları kapat. sonra da tavsiyem kaspersky la sistemi tarattır.

diğer spyware programları ile de taratabilirsin. ama önce çalışan programları (spyları) kapat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 29 Mayıs 2008; 22:06:21 >
  • eğer güncel bir kaspersky ile bu virüs veya hata giderilemiyorsa, en kısa zamanda sistemi yeniden kurmalısın.

bir virüsü yok etmek için daha fazla antivirüs ve antispy programı kurarak bilgisayarı daha çok boğuyorsun, virüs alt olsa bile sistem dahada beter şişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanix -- 30 Mayıs 2008; 13:22:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: titanix

eğer güncel bir kaspersky ile bu virüs veya hata giderilemiyorsa, en kısa zamanda sistemi yeniden kurmalısın.

bir virüsü yok etmek için daha fazla antivirüs ve antispy programı kurarak bilgisayarı daha çok boğuyorsun, virüs alt olsa bile sistem dahada beter şişiyor

dostum adam taskmon ile çalışan spyları kapattıktan sonra istediği antivirüs ile temizleyebilir. ama önce çalışanları kapatması lazım. bu program ayrıca sisteme kurulmuyo,direk çalışıyo. o yüzden sistemi kasması gibi bir durum yok.
  • kardesim ins sorununu sozmusundur ama ben sole acıklayayim
    bir gun internette dolasiyorum baktim kaysperk hata verdi(yani kendi, kendine pencere acti ben komut vermeden) aynı senin ki gibi internet atack felan yaziyordu ve hack felan yazyordu sonra tmm dedim baska pencere acildi bunda da br tane pc ismi vardi ama benim ki degildi ve kırmızı kutu icindeydi "acaba beni hack lemek isteyen bu mu?" diye aklımdan gecirdim hemen spybot programını indirdim kurdum sonrada ingilizce bisi dedi ok dedim yarim saat bekledi tarama yapti sonra kendiliginden kapanti kaysperklede o kırmızı kutu icinde bulunan pc ismini sildim (nasil sildigimi unuttum) sonra kays perk res atti pc ye pc acilinca yesil kutu icinde ayni pc vardi yanında ip adresi gibi bisi yziyordu ve ip adresinin yanında da kilit vardi ark a sordum "basina acemi bir hacker bulasmis ama onu basindan defetmisin"dedi tabi ben sevindim :D bu da ona benziyor spywarwe felan diyor yanliz sonradan bir arastirma yaptim anti vurisler hakkında en iyi 4 anti virusu soleyeyim sana 1.bit defender 2.kaysperk 3.nod32 4.f-sucere(bole bisi) bu 4 onden 3 onu oneriyorlar ama kasperk i onermiyorlar neden diye merak ettim arastirdim kaysperk pc yi tararken her dosysanın yanina 62baytlik bir dosya koyuyor daha sonra ki taramalarinda daha hizli taraya bilsin diye birde herguncelleme yapıp bastan tarattiginda yine bu 62bayt lik dosyadan koyuyor yani ilk kurdugunda 1 kere koyuyor sonrada 9 kere guncelleme yap tarat 10 defa koymus oluyor 620 bayt oluyor koydugu dosya ve bu dosyayı her dosyanın yanına koyuyor bolece hdd ni dolduruyor ve bazi kayperk surumleri (7.0 da denendi) sistemi geri almiyor engelliyor sisteminiz geri alinmamistir(veya sistemi geri almaniz basarisiz) diyor ben onceden nod32 kullanıyordum simdi bit defender 2008 kullaniorum herkeze de oneririm senin sorunun hakkında yardimci olamamis olabilirim ama umarim bu yazımı okudugunda hangi antivuris u kullanıcagini secmene yardim edebilmisimdir saygilarimla...

• cok sagolun vırusten kurtuldum heralde sımdı kasperskyle arama yapıyorum daha %20 lere geldı 13 tane virüs buldu
    E/System Volume İnformation/.....devamı var
    bide
    C/System Volume İnformation/...devamı var
    Buralarda buluyo trojen ben baktım E/ ye ama bole bı uzantı goremedım

@dejaay
    Bide SuperAntispyware bunla taradım ama her arayısımda bırseyler buluyor ve sılıyor anlıyamadım ne oldugunu

Bide NOD32 yi kullancaktım verdıgın ama guncellestırme ıcın sıfre ıstıyo ama basta gırdıgım sıfre ve adı kabul etmıyo

Bide
    bu programla dedıklerını yaptıkmı neler sılınıyor yanı virüslerden baska dosyaları siliyomu bu konunun oldugu sayfaya sordum ama yanıt gelmedi cünkü ona gore yedek alcam eger siliyorsa.

herkeze tesekkurler yorumlarınız ve bilgileriniz için bırdaha bole seyler yasamamak ıcın tedbırlerı almam lazım demekkim kaspersky yetmiyormus.

• quote:

Orjinalden alıntı: BuStaNT
    @dejaay
    Bide SuperAntispyware bunla taradım ama her arayısımda bırseyler buluyor ve sılıyor anlıyamadım ne oldugunu

Bide NOD32 yi kullancaktım verdıgın ama guncellestırme ıcın sıfre ıstıyo ama basta gırdıgım sıfre ve adı kabul etmıyo

Bide
    />
    bu programla dedıklerını yaptıkmı neler sılınıyor yanı virüslerden baska dosyaları siliyomu bu konunun oldugu sayfaya sordum ama yanıt gelmedi cünkü ona gore yedek alcam eger siliyorsa.

herkeze tesekkurler yorumlarınız ve bilgileriniz için bırdaha bole seyler yasamamak ıcın tedbırlerı almam lazım demekkim kaspersky yetmiyormus.

SuperAntispyware Türkçe Yama
    http://www.usbuzmani.com/superantispyware-4151000-tr/

smitfraudfix.exe bu tür sahte yazılımları temizleme maksadıyla hazırlanmış bir program. Şimdi virüsler hangi dosyalara bulaşmışsa onlar silinir. Yanlış bir işlem yapmadıktan sonra diğer dosyalarınız silinmez.

Bu arada belli ki virüsler System Volume Information ın içine saklanmışlar. System Volume Information nın içindeki virüsleri de her antivirüs programı silemez. Silinemediği takdirde elle silmek için şunları yapınız:
    Araçlar/klasör seçenekleri/görünüm... Basit dosya paylaşımını kullan ve korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin kutucuğunu boşalt.

Sonra system volume information kalsörüne sağ tıkla özellikler/güvenlik... Buradaki kutuda sadece system yazar ekle de açılan kutudaki boş yere kullanıcı adını yaz yandaki tuştan da denetle de isim//bilgisayar adı şeklinde yazılır. Tamam de ardından alt tarafta izin kutucuklarından en üsttekini işaretle(işaretli değil ise) bu durumda system volume information klasörü üzerinde tam yetkili olursun.

Bu arada nod32 nin deneme sürümünde güncelleştirme için herhangi bir kullanıcı adı ve şifre girmenize gerek yok. 30 gün boyuncalegal olarak güncelleme yapabilirsiniz..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşlar lütfen yardım. aynı sorun bnde var. bu virüs türünün adı nedir? ayrıca formatla silinirmi? temizlemek için neler yapmak gerekir. başına aynı şey gelmiş arkadaşlardan ve bilenlerden yardım etmelerini rica ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat650

arkadaşlar lütfen yardım. aynı sorun bnde var. bu virüs türünün adı nedir? ayrıca formatla silinirmi? temizlemek için neler yapmak gerekir. başına aynı şey gelmiş arkadaşlardan ve bilenlerden yardım etmelerini rica ediyorum

dostum oncelıkle sana buyuk sabırlar dılıyorum bu gıbı vırusler cok bulasıcı sen bilgisayardan bır dosya kopyaladınmı ondada oluyor sana soyle anlatayım bu vırus ılk akrabamda cıktı konuyu foruma acmak ıcın masa ustunu PRİNT SCREEN le resmını cektım sonra bu resımlerı bellekle benım PC ye attım kendı pcme taktıgımda bellegı vırusun aktıf hale gelmesı ıcın kasperskyı guncellestırmıs gıbı gosterıp tekrar baslatıyo ondan sonra vırus ekranı ve comutları aktıf oluyo ben pcyı kapıyamadım basında durdum yanı yedeklesen bıle vıruste bırlıkte kopyalarsın dosyaları burda verılen programlarla tarattırdım ve sılmeyı basardım benım pcdekı vırusu aktıf hale gelmeden sıldım esas vıruslu bılgısayar ıse akrabamdakı aktıf haldeydı onda denıyemedım cunku pcye fazla restart atıldımı acılmıyodu oncedende boyle bır sorunu vardı yanı aktıf haldekı vırusu sendekı gıbı vırusu sılme deneyımım olamadı eger pc acılsaydı denıyecektım bu konuda verılen programları sen bır dene ıstıyosan orda @dejaay ustadın verdıgı yontemı bır dene arkadasım kolay gelsın ınsallah kurtulursun

pm atılmıyordu sana kapamıssın

• anladım dedigini. bnde dün combofix denen bi programla sildim herşeyi su an bi sorun yok gibi gorunuyor. combofixle tekrar tekrar taradıgımda. system 32. icinde surekli. inf .inf2 ile biten 2 tane virus silindi diyoer ama ne zaman combofixle tarama yapsam bu dosyalar tekrar tekrar karşıma cıkıyor. bunu format atarak cozebilirmiyim?
  • evet çözebilirsin bizde E/System Volume İnformation/ bu uzantıda buluyordu hep formattan sonra gitti kurtuldum senin imkanın varsa dosyalarını yedekle c/ d/ e/ hepsine at formatı eger baska bır yontemle kurtulmak ıstıyorsan konu hakkında fasla bılgım yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.