Şimdi Ara

bilgisayarda donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar, bilgisayarın usb yerlerine herhangi bir aygıt taktığım anda (telefon, flash bellek vs...) donuyor. takmadan önce usb yerlerine elimi dokundurursam donmuyor ama direk takarsam anında donuyor. bunun sebebi ve çözümü nedir, yardımcı olabilirmisiniz

• merhaba,
    usb soketlerin hangisinde sorun oluyor? ön taraf mı arka mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ur10ur10ur

merhaba,
    usb soketlerin hangisinde sorun oluyor? ön taraf mı arka mı?

ön taraftaki usb soketlerde oluyor
  • Bu sorun çoğu kişide görülen bir sorun ama herkez ortak bir çözüm ile işin işinden çıkamıyor malesef...İnanırmısınız bilmem ama bende dün akşam evde yedek duran kasamı bir çalıştırayım dedim aynı sorunla karşılaştım pek uğraşmadım.

-Ön panalın usb girişlerini çıkart daha sonra anakart pilini çıkartıp pcyi 5 dk öyle beklet.

-Anakart biosunu güncellemeyi dene

-Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir güvenlik yazılımı varsa onu kaldırmayı dene (Usb girişlerini engelleyen vs.)

-PSU nun ömrü tükenmiş olabilir farklı bir PSU ile deneme yap

-Anakartın üstünde şase yapan bir şey olabilir (unutumuş vida vb)

-Sadece ön panellerde yapıyorsa ön panelin girişleri yanmış,hasar görmüş vs olabilir.

bu yukardakilerini tek tek dene dostum eğer çözüm bulamazsan başka çözümlere bakarız.

• merhaba,
    Sorun ön panelde ise Deadwood arkadaşın dedikleri doğru, en son ihtimal kasa ile usb portlarının kablolarında sorun olabilir birde usb portlarının içine kontak spreyi sıkmanızı rica ederim.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Bu sorun çoğu kişide görülen bir sorun ama herkez ortak bir çözüm ile işin işinden çıkamıyor malesef...İnanırmısınız bilmem ama bende dün akşam evde yedek duran kasamı bir çalıştırayım dedim aynı sorunla karşılaştım pek uğraşmadım.

-Ön panalın usb girişlerini çıkart daha sonra anakart pilini çıkartıp pcyi 5 dk öyle beklet.

-Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir güvenlik yazılımı varsa onu kaldırmayı dene (Usb girişlerini engelleyen vs.)

-Sadece ön panellerde yapıyorsa ön panelin girişleri yanmış,hasar görmüş vs olabilir.

bu yukardakilerini tek tek dene dostum eğer çözüm bulamazsan başka çözümlere bakarız.

-Ön panalın usb girişlerini çıkart daha sonra anakart pilini çıkartıp pcyi 5 dk öyle beklet. (daha önce pcyi komple dağıtıp anakartın vidalarını kontrol ettim, bu yöntemi denemiştim)

-Anakart biosunu güncellemeyi dene (bios güncel, birkaç ay önce güncellemiştim, zaten bu sorun 1 yıldır var)

-Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir güvenlik yazılımı varsa onu kaldırmayı dene (Usb girişlerini engelleyen vs.) (1 yıldır birkaç kez format attım, programsal bir durum değil sanırım)

-PSU nun ömrü tükenmiş olabilir farklı bir PSU ile deneme yap (psu corsair marka, 1,5 yıllık, 800watlık, iyi bir psu)

-Anakartın üstünde şase yapan bir şey olabilir (unutumuş vida vb) (untutulmuş vida değilde, anakartın kasa bağlantı vidalarından şase alıyor olabilirmi?)

-Sadece ön panellerde yapıyorsa ön panelin girişleri yanmış,hasar görmüş vs olabilir. (bu olabilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: skrcngz

quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Bu sorun çoğu kişide görülen bir sorun ama herkez ortak bir çözüm ile işin işinden çıkamıyor malesef...İnanırmısınız bilmem ama bende dün akşam evde yedek duran kasamı bir çalıştırayım dedim aynı sorunla karşılaştım pek uğraşmadım.

-Ön panalın usb girişlerini çıkart daha sonra anakart pilini çıkartıp pcyi 5 dk öyle beklet. (daha önce pcyi komple dağıtıp anakartın vidalarını kontrol ettim, bu yöntemi denemiştim)

-Anakart biosunu güncellemeyi dene (bios güncel, birkaç ay önce güncellemiştim, zaten bu sorun 1 yıldır var)

-Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir güvenlik yazılımı varsa onu kaldırmayı dene (Usb girişlerini engelleyen vs.) (1 yıldır birkaç kez format attım, programsal bir durum değil sanırım)

-PSU nun ömrü tükenmiş olabilir farklı bir PSU ile deneme yap (psu corsair marka, 1,5 yıllık, 800watlık, iyi bir psu)

-Anakartın üstünde şase yapan bir şey olabilir (unutumuş vida vb) (untutulmuş vida değilde, anakartın kasa bağlantı vidalarından şase alıyor olabilirmi?)

-Sadece ön panellerde yapıyorsa ön panelin girişleri yanmış,hasar görmüş vs olabilir. (bu olabilir)

Şöyle o zaman eski bir kasa felan bulabilirsen onun ön giriş usblerini çıkartıp kendi anakartına takıp bir dene tabi imkanın varsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.