Şimdi Ara

Bilgisayarda siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba!. Pc de siyah ekran sorunu yasıyorum. İmleç var hareket de edıyor ama ekran simsiyah. Baslangıc onarma secenehını sectim ama şoyle bir hata verdi
    Bilgisayarda siyah ekran
    Format dısında nasıl dızeltebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PC yi açarken f8 basıp başlangıç seçeneklerini açın. Bilinen son yapılandırma ile açmayı deneyin. İşe yarmazsa güvenli modda açmayı deneyin. Güvenli modda açabilirseniz sistem geri yüklemeyi deneyin. Bunu da başaramazsanız kurulum diskinden başlatıp bilgisayarınızı onarın seçeceğini seçin. İşletim sisteminizi seçip onarma seçeneklerine girin. Buradan geri yüklemeyi deneyin. Bu da işe yaramaz ise tekrar onarma seçeneklerine girerek komut İstemini başlatın. diskpart yazıp enter basın. select disk 0 yazıp entera basın. List volume yazıp entera basın. Burada disklere atanan harfleri göreceksiniz. Windows kurulum disk imajının olduğu harfi kullanacağız. Diyelim ki e harfi olsun. Şimdi komut satırına exit yazıp entera basalım diskparttan çıkalım. Şimdi komut satırına e: yazalım entera basalım. Arkasından cd boot yazıp tekrar entera basalım. dir yazıp entera basalım. Kurtarma araçları listelenecek. Biz bootsect’i kullanacağız. Şimdi komut satırına “bootsect /nt60 SYS /mbr” yazıp entera basalım. Bir kaç satır bir şeyler yazacak. Son satırda “bootcode Was succesfully updated all targeted volumes” gibi bir şey yazıyorsa işlem tamam. Exit yazıp entera basarak komut dizininden çıkabilir. Kurtarma seçenekleri menüsünden kapata basarak çıkabilirsiniz. Sistemin düzelmiş olması lazım. Son satırda failed alırsanız. Komut satırına vereceğim komutları girin entera basın her komuttan sonra komut satırından çıkın.

bcdedit /export C:\BCD_backup

C:

Cd boot

Attrib bcd -s -h -r

ren c:\boot\bcd bcd.old

Bootrec /RebuildBcd

Komutları tamamladıktan sonra tekrar bootsect aracını aynı şekilde kullanarak işlemi tekrarlayın sisteminiz düzelecektir.

• Hocam cevap için tesekkurler. Eskiden imleç gelıyordu şimd imleç dahı gelmıyor hıcbır sekılde mudahale edemıyorum ben de recovery ile işi halledeyım dedım ama şimdi de bu hatayı verıyor

Bilgisayarda siyah ekran

Bilgisayarda siyah ekran

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    mavi ekran
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.