Şimdi Ara

Bilgisayarda Takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarımı 1 yıldır kullanıyorum ve yaklaşık 4 5 aydır böle.Durmadık yere kasılmaya başlıyo imleci bile hareket ettirirken zorlanıyorum.Aynı şekilde müzik dinlenmez bi hal alıyor ses ağırlaşıyor ve video da izleyemiyorum yani bilgisayar komple kasıldığından hiç bi şey yapılmıyo çok büyük bi tekleme söz konusu.Ramlerde sorun olabilir dedim arkadasımda kullandım hiç bi sorun çıkarmadı,anakartı 2 defa servise verdik ondada hiç bi sorun yok diye geri yolladılar en son hdd yi yeniledik ve sorun hala devam etmekte.Hiç bi anlam veremiyorum ilk defa başıma geldi bi türlü ne olduğunu çözemedim.Aldığım yere götürüyorum bu bilgisayarda hiç bi şey yok diyolar çünkü nezaman yapcağı belli olmuyor kafasına göre takılmaya başlıyo,kafasına göre duruyo yeniden başlıyo.Yardım ederseniz sevinirim.

Sistem;
    Amd Athlon 3200+ 939p
    Asus A8N5X anakart
    1024 ram
    250 Gb Samsung Sata 2
    Aopen H600b 400watt
    Palit 512 Mb 6800 Gs

Tekrar Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamore -- 8 Şubat 2007; 13:11:57 >

• bilgisayara kurduğun programları bi gözden geçir. mesela yeni format attıktan sonra yapıyormu hiç bir programu kurmadan. yada kasıldığı zaman görev yöneticisini açmaya çalış. eğer açılırsa belleği ve cpu yu neyin en çok zorladığını görürüsün. yada görev yöneticisi açık iken çalış sürekli bilgisayarı kastığı zaman görmen daha kkolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meios

bilgisayara kurduğun programları bi gözden geçir. mesela yeni format attıktan sonra yapıyormu hiç bir programu kurmadan. yada kasıldığı zaman görev yöneticisini açmaya çalış. eğer açılırsa belleği ve cpu yu neyin en çok zorladığını görürüsün. yada görev yöneticisi açık iken çalış sürekli bilgisayarı kastığı zaman görmen daha kkolay olur.
    1- GLARY UTİLİTİES i kur ve sistemi temizlikten geçir.
    2- eğer bundan sonra bir şey değişmemiş ise, ram leri kontrol et, ram lerde bir sorun vardır
    3- ram leri farklı slotlara takarak çalıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-system1

1- GLARY UTİLİTİES i kur ve sistemi temizlikten geçir.
    2- eğer bundan sonra bir şey değişmemiş ise, ram leri kontrol et, ram lerde bir sorun vardır
    3- ram leri farklı slotlara takarak çalıştır

Alıntıları Göster
    Glary Unitilies i kurdum temizledim herşeyi şu anda bi numara yapmıyo fakat dediğim gibi belli olmuyo ama ramlerı baska slota takarak çok denedim hatta arkadaşıma bile götürdüm onda bi sorun yapmadı.Acaba güç kaynağında bi sorun olabilirmi diyorum fakat çokta hardware dan anlamam o yüzden bekliyorum bakalım temizledikten sonra bi şey yapıcak mı .Bu arada yeni format attıktan sonrada aynı şeyi yapıyodu hiç farketmiyo ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alamore

Glary Unitilies i kurdum temizledim herşeyi şu anda bi numara yapmıyo fakat dediğim gibi belli olmuyo ama ramlerı baska slota takarak çok denedim hatta arkadaşıma bile götürdüm onda bi sorun yapmadı.Acaba güç kaynağında bi sorun olabilirmi diyorum fakat çokta hardware dan anlamam o yüzden bekliyorum bakalım temizledikten sonra bi şey yapıcak mı .Bu arada yeni format attıktan sonrada aynı şeyi yapıyodu hiç farketmiyo ...

Alıntıları Göster
    Temizledim aynı sorun var devam ediyo bi fark yaratmadı Glary ....Gerçekten 4 5 aydır sinir oluyorum herşeyi denedim bi türlü ne olduğunu bulamadım ....

• quote:

bilgisayara kurduğun programları bi gözden geçir. mesela yeni format attıktan sonra yapıyormu hiç bir programu kurmadan. yada kasıldığı zaman görev yöneticisini açmaya çalış. eğer açılırsa belleği ve cpu yu neyin en çok zorladığını görürüsün. yada görev yöneticisi açık iken çalış sürekli bilgisayarı kastığı zaman görmen daha kkolay olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: meios

kardeş bunu denedinmi?

• quote:

quote:

kardeş bunu denedinmi?

Alıntıları Göster
    Arkadaşım işlemci fanını ve güç kaynağını kontrol etmeni önerebilirim. Fazla ısınma ve güç kaynağıda problemleride kilitlenme ve yavaşlamaya yol açar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geger -- 8 Şubat 2007; 15:54:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: geger

Arkadaşım işlemci fanını ve güç kaynağını kontrol etmeni önerebilirim. Fazla ısınma ve güç kaynağıda problemleride kilitlenme ve yavaşlamaya yol açar.

Alıntıları Göster
    ramlarden değil diyosun. ozaman şöyle yap güç kaynağının fanı dönüyormu bi kontrol et.
  • quote:

quote:

kardeş bunu denedinmi?

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

kardeş bunu denedinmi?

Deniyorum açtım işlem yöneticisini bakıcam teşekkür ederim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: geger

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: geger

Kasanın içindeki bütün fanlar çalışır durumda pc probe u kurup dönüşlerine baktım ama tam verimli dönüyomu onu bilmiyorum ...
    CPU:3245 rpm de donuyo
    Chipset:5818 rpm de donuyo
    CPU Frequency:2000.00 Mhz
    Cpu voltage:1.4080v
    Cpu Kullanımıda %10 la %2 arasında gidip geliyo sadece winamp ve msn açık
    Sıcaklıklarıda Cpu 31 c
    Mb(ramlerde):33 c (yeni açtım bilgisayrı şuan )
    güç kaynağı böle kasılmaya bağlı bi sorun yapabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamore -- 8 Şubat 2007; 17:47:24 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: geger

Kasanın içindeki bütün fanlar çalışır durumda pc probe u kurup dönüşlerine baktım ama tam verimli dönüyomu onu bilmiyorum ...
    CPU:3245 rpm de donuyo
    Chipset:5818 rpm de donuyo
    CPU Frequency:2000.00 Mhz
    Cpu voltage:1.4080v
    Cpu Kullanımıda %10 la %2 arasında gidip geliyo sadece winamp ve msn açık
    Sıcaklıklarıda Cpu 31 c
    Mb(ramlerde):33 c (yeni açtım bilgisayrı şuan )
    güç kaynağı böle kasılmaya bağlı bi sorun yapabilirmi ?

Alıntıları Göster
    tamam normal işlerine devam et kasma başladığı anda bak görev yöneticisine .

• quote:

Alıntıları Göster
    güç kaynağı da yapabilir. ethernet kartı da bile yapar..

mesela surecom marka ethernet kartlarını otomatik olarak Xp asound marka olarak görüyor ve bilgisayar senin dediğin gibi takılıp düzeliyor. mouse donuyor arada bir... sen donanınmları tek tek çıkar. anakrt hopörlerini bile. öyle dene....
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Kasılma başlayınca baktım aynen yazıyorum...
    Cpu kullanımı %70 den aşağı düşmüyo artı yo azalıyo SD kullanımıda 250 Mb oda aşağı inmiyo hiç.
    bu haldeyken winamp ı açtım iğrenç bi kasılma var müzik dinlenmiyo....

• quote:

quote:

Kasılma başlayınca baktım aynen yazıyorum...
    Cpu kullanımı %70 den aşağı düşmüyo artı yo azalıyo SD kullanımıda 250 Mb oda aşağı inmiyo hiç.
    bu haldeyken winamp ı açtım iğrenç bi kasılma var müzik dinlenmiyo....

Alıntıları Göster
    kasılma başladığında görev yöneticisinde işlemler sekmesine geliceksin orada işlemciyi en çok kullanan uygulamaya bakacaksın.

• quote:

kasılma başladığında görev yöneticisinde işlemler sekmesine geliceksin orada işlemciyi en çok kullanan uygulamaya bakacaksın.

Alıntıları Göster
    internete ne şekilde bağlanıyorsun,
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

"Sistem Boşta İşlemi" diye bi şey var system'in kullandığı %90 civarlarında Cpu kullanıyo başkada çok fazla cpu kulanan yok
    normal diğerleri winamp açık muzık kasılıyo şuan mesela bilgisayarda aynı şekilde .....

Sistem bosta işlemı nedır ya bu programmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamore -- 9 Şubat 2007; 12:24:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stresss

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: stresss

Usb ile bağlanmıyorum normal anakartın üzerine takıyorum kabloyu (yerel ağ bağlantısı oluyo o sanırım )
  • quote:

quote:

Usb ile bağlanmıyorum normal anakartın üzerine takıyorum kabloyu (yerel ağ bağlantısı oluyo o sanırım )

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alamore

quote:

sürekli internettemisin, ağ kablosunu çıkarttığında aynı şeyi yapıyormu, internete başka bilgisayarlarla ortakmı bağlanıyorsun yoksa sadece kendi bilgisayarınlamı internete bağlanıyorsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresss -- 9 Şubat 2007; 16:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stresss

quote:

Orjinalden alıntı: Alamore

quote:

sürekli internettemisin, ağ kablosunu çıkarttığında aynı şeyi yapıyormu, internete başka bilgisayarlarla ortakmı bağlanıyorsun yoksa sadece kendi bilgisayarınlamı internete bağlanıyorsun,

Alıntıları Göster
    bir süre sonra kasılıyorsa ısınmadan kaynaklanıyordur büyük ihtimal...

ekran kartının çipine dokun metal fanına dokun aşırı sıcık mı?

işlemci ile fanı arasına termal macun sür..

Güç kaynağını ödünç al birinden öyle dene... yine devam ediyorsa satın alma.

en az 400 wattlık bir şey al.. ondaysa sorun..

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

bir süre sonra kasılıyorsa ısınmadan kaynaklanıyordur büyük ihtimal...

ekran kartının çipine dokun metal fanına dokun aşırı sıcık mı?

işlemci ile fanı arasına termal macun sür..

Güç kaynağını ödünç al birinden öyle dene... yine devam ediyorsa satın alma.

en az 400 wattlık bir şey al.. ondaysa sorun..

Alıntıları Göster
    Tekrardan selam bugun makinayı açtım direk kasılmaya başladı baktım görev yöneticisinden cpu %70 ile %80 %90 arasında gidiyo bi wiamp açıkkenka hiç bi şey açmadım sanırım işlemcide bi sorun var sizcede bu durum normal deil diilmi? bi wiamp açııken %70 cpu kullanması bilgisayarın şimdi götüricem aldığım yere sizden de bi fikir alıyım dedim cevaplar için çok saol
    iyi çalışmalar ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.