Şimdi Ara

BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYANLAR LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Foruma bugün üye oldum fakar aylardır forumda kişisel pc sorumlarım hakkında konuları inceleyip kendi problemlerimi hallediyodum fakat şuan başımda öyle bi dert var ki 3 hafta ya yakın zamandır ne kadar site, forum (güvendiğim) hepsindeki işlemleri uygulamama rağmen hala sorunuma çare bulamadım bu yüzden de böyle bi konu açmak mecburiyetinde kaldım. Eğer yeni bi üye olarak konu açmak yasaksa veya yanlış yere konu açtıysam lütfen affedin. Öncelikle şunu tekrar belirtmek isterim ki gerçekten şu 3 hafta içinde çok sıkıntı çekiyorum. Problemime geçicek olursak, günlerdir problemime çare bulamadığım için kendi yaptığım testlerin sonucuyla başlamak istiyorum. İlk problem : masaüstündeyim ve hiçbir program açık değil sadece görev yöneticisi açıyorum çünkü CPU %100lerde geziyor. Açtım yöneticiyi bakıyorum CPU %2-%16 arasında geziniyo fakat MOUSE HAREKETSİZ KALINCA yani mouse'u oynatmayınca afk modunda CPU%100 e fırlıyor. Sonra mouse'u oynatmaya çalışınca 3-4 saniye mouse kasarak hareket ediyor sonra düzeliyor ve CPU tekrardan düşmeye başlıyor. İşlemler sekmesinden baktığımda CPU ya tıklayıp En çok kullanandan en az kullanana doğru baktığımda Sistem Boşta İşlemi diye bir işlem var en çok o kullanıyordu. Sonra araştırdım ve onun ne kadar yüksek olursa o kadar iyi (ters orantılı) olduğunu anladım o sistemdeki kullanılmayan CPU'yu gösteriyormuş. Sonrasında mouseyi hareket ettirmeyince bi baktım bi tane program çıktı %70 lerde kullanıyordu CPU'yu. sonra açıklamasını okudum windows pencere görüntüleyici yazdı sonra msconfigden kaldırdım ondaki tiki ve ondan sonra değişen şeyin ne olduğunu farkettim. Görev çubuğu üzerindeki işlemlerin üstüne gelince yukarı doğru açılan minyatür pencere artık açılmıyor sadece adı yazıyor. Şuanlık bunu farkettim fakat problemim hala devam ediyor. Şimdi sizlere sorma istediğim soru şu; neden mouse afk iken CPU çok kullanılıyo ama hareket edince normal devam ediyor? Lütfen yardım edin

• Öncelikle foruma hoşgeldiniz. :)

Size taysiyem konunun başlığını değiştirin yoksa adminler kapatabilir. :)

Soruna gelelim Pc boştayken Cpu artıyor diyorsunuz sizden ricam Malwarebytes indirip kurup tarama yapmanızı istiyorum büyük ihtimal Casus yazılım mevcut sorun çözülmesse başka yollarda deneriz siz ilk önce taratın. Kolay gelsin :)

Buradan indirebilirsiniz.http://www.malwarebytes.org/
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Power.

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. :)

Soruna gelelim Pc boştayken Cpu artıyor diyorsunuz sizden ricam Malwarebytes indirip kurup tarama yapmanızı istiyorum büyük ihtimal Casus yazılım mevcut sorun çözülmesse başka yollarda deneriz siz ilk önce taratın. Kolay gelsin :)

Şimdi indirdim dediğiniz gibi taratacağım teşekkür ederim sonucu mutlaka yazacağım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda Altun

quote:

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. :)

Şimdi indirdim dediğiniz gibi taratacağım teşekkür ederim sonucu mutlaka yazacağım :)

Tarattım 1 saniye bile sürmedi taraması ki, bu bana acaip geldi. Sonuç: hiçbir zararlı şey bulmadı??

• Arda Altun A kullanıcısına yanıt
    Bir yanlışlık yaptınız galiba Hızlı tarama veya derin taramaya basın hızlı tarama yeterli olcakatır.

Resimdeki gibi. En az 4 dk sürmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 11 Ocak 2014; 12:07:44 >
  • quote:

Bir yanlışlık yaptınız galiba Hızlı tarama veya derin taramaya basın hızlı tarama yeterli olcakatır.

Resimdeki gibi. En az 4 dk sürmesi lazım.

Evetbilgisayarı kapayıp açtım daha doğrusu kendisi kapandı çok ısındığı için mağlum. Şuan başladı taramaya sonucu yazacağım teşekkürler
  • Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.