merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce bir bilgisayara win7 kurdum. bana söylenene göre bilgisayarı açmak için güç düğmesi ne bastıktan sonra ekran gelmiyor ve bi kaç kere reset attıktan sonra sistem çalışıyor. sanıyorum ki bunun sistemle bir alakası yok, teknik bir sorun heralde. kasanın içini temizlemek çözüm olur mu?(işlemci macununu yemileme gibi) sizin görüşleriniz ve çözüm önerileriniz nelerdir acaba?
Merhaba,
Bu bir sorundur, sistem ile ne alakası olacak ?
Bu sorunun bir çok nedeni olabilir. İlk olarak bilgisayar dan elektriği kesin ve anakart üzerinde bulunan clear cmos jumper ile bios'u fabrika ayarlarına döndürün. Jumper ile yapamazsanız, yine anakar üzerinde bulunan pili çıkartıp 5 dakika kadar bekledik den sonra tekrar yerine takıp sistemi test edin.
Sorun devam ederse, kullanmış olduğunuz anakart da on board ekran kartı varsa harici ekran kartınızı söküp sistemi on board ekran kartı ile test edin. Yine sorun devam ederse, bios güncellemesi yapın..
Sorun hala devam ederse, sistemi uzay kuruluma geçirip test etmeniz gerekir. Kolay gelsin.
teşekkür ederim. bu dediklerinizi daha önce duymadım bu denli terimleri pek bilmem ama bios pilini çıkarıp takmaktan bahsediyosunuz sanırım. daha önce böyle bişey yapmadım. pili çıkarıp-bekleyip-tekrar taktıktan sonra bilgisayar direk çalışmaya başlıyor değil mi? başka bir işlem daha yapmak gerekiyor mu bilmiyorum? bilgileriniz için teşekkür ederim. en kısa zamanda sonucu yazıcam.
Bilgisayarı kapatın ve elektiriği tamamen bilgisayar dan kesin ve pili o şekilde çıkartın. 5 dakika sonra pili tekrar yerine takın ve bilgisayarı çalıştırın.