Şimdi Ara

Bilgisayarı Kapatınca Güç Kaynağınıda Kapatmak Gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi güç kaynağı aldımda merak ettim acaba bilgisayarı kapattığımızda güç kaynağınıda kapatmak gerekirmi yoksa gerekmezmi, kapatırsak ne olur kapatmasak ne olur?

(inş konuyu yanlış yere açmadım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xEnLee -- 11 Ağustos 2014; 10:19:00 >

• xEnLee X kullanıcısına yanıt
    üstad bilgisayarına özel olarak bi faydası olmaz...ama şöyle bir durum var bilgisayar kapalı olsa bile ani bi akım yükselmesinde bilgisayarının power ve anakartını yakma ihtimalin var eger powerın kapalı olursa bilgisayarının güvenligini tam sağlamıs olursun...
  • imam24 kullanıcısına yanıt
    bakalım doğru anlamışmıyım :) güç kaynağını kapatırsam pek bi sorun olmaz ama power düğmesi açık ise power ve anakartı yanabilir, power ın arkadaki düğmesini kapatırsam güç kaynağının açık olmasına gerek kalmaz?
  • Güç kaynağı dediğin şey UPS mu yoksa PSU mu tam anlayamadım.Eğer PSU dan söz ediyorsan kapatma derim.Her ne kadar teoride yüksek bir gerilim gelip bilgisayarın yanmasına sebep olabilse de bunun başına gelmesi çok düşük bir ihtimal.Ayrıca PSU yu kapatırsan veya bilgisayarı fişten çekersen bios pili daha çabuk biter
  • xEnLee X kullanıcısına yanıt
    heralde ben anlatamadım :) güç kaynagının amacı zaten bilgisayarı yüksek akımlardan korumaktır bilgisayar normal kapalıyken güç kaynagını kapatsanda kapatmasanda bilgisayarında bi sıkıntı olmaz...
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    güç kaynağı dediğim şey ups hocam :)

teşekkürler
  • imam24 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ups yi kapatmak iyi olurmu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaparsan sessiz bir gece olur. Kapamazsan ve gece elektrik kesilirse UPS alarmını kapatmak için alarmla uyanırsın ev hatta apartman ahalisini de uyandırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peugeot206WRC -- 11 Ağustos 2014; 13:37:35 >
  • riske atma ya bnce kapat gitsin
  • 7 senedir kapatmıyorum hiçbişey olmaz.Öyle bişey olur ki ancak o zaman öyle yanma falan olur.Mesela yakınlarda elektrik direğine yıldırım duser trafoya yıldırım falan duser o zaman olabilir.Benim evde ani voltaj dalgalanmasının kralı oluyor bişey olmaz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.