Şimdi Ara

Bilgisayarım 2-3 saatte bir reset atıyor yardım edin lütfenn..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım 2-3 saatte bir reset atıyor yardım edin lütfenn..

İyi günler arkadaşlar. Beni bir firmadan bilgisayar parçaları sipariş ettim.. anakart,ram,işlemci,hdd,psu,dvd-rw, vb.. ama bir sorun var ben bilgisayarı topladım herşeyi tam anlamıyla kasaya yerleştirdim ve üstüne windows 7 kurup driverlerini bile yükledim.
    1-2 gün sonra bilgisayar kendini resetlemeye başladı
    "Power supply surges detected during the previous power on Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to load default values and continue"

böyle bir hata ile karşılaştım ve biostan anti-surge özelliğini disabled yaptım bu hata gitti ben bu yüzden kapanıyor zannediyordum fakat değilmiş yine resetlemeye devam etti ve ediyor...
    sistemin:
    işlemci: Intel Dual Core E5700 3.00 GHz 800MHz 2MB 775p
    anakart:Asus P5G41T-M LX G41 / DDR3 1333 S+V+GL+16X 775pin
    ram:Kingston 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL9
    hdd:Samsung 160 GB 7200 8MB SATA2
    psu: Redrock 300W PFC 24 Pin Güç Kaynağı(300w diyor ama 220w gösteriyor cihazda)

not: yazıcı,speaker,klavye,mouse,bunlar usb ile çalışıyor ve hepsi anakrta bağlı..ben psudan diyorum ve kesin öyledir ve bu sistemi için psu gereksinimi nedir.sizin önerileriniz nelerdir.. şimdiden yardım eden herkese teşekkür ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: pcteacher55

İyi günler arkadaşlar. Beni bir firmadan bilgisayar parçaları sipariş ettim.. anakart,ram,işlemci,hdd,psu,dvd-rw, vb.. ama bir sorun var ben bilgisayarı topladım herşeyi tam anlamıyla kasaya yerleştirdim ve üstüne windows 7 kurup driverlerini bile yükledim.
    "Power supply surges detected during the previous power on Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit
    Press F1 to Run SETUP

böyle bir hata ile karşılaştım ve biostan anti-surge özelliğini disabled yaptım bu hata gitti ben bu yüzden kapanıyor zannediyordum fakat değilmiş yine resetlemeye devam etti ve ediyor...
    sistemin:
    psu: Redrock 300W PFC 24 Pin Güç Kaynağı(300w diyor ama 220w gösteriyor cihazda)

not: yazıcı,speaker,klavye,mouse,bunlar usb ile çalışıyor ve hepsi anakrta bağlı..ben psudan diyorum ve kesin öyledir ve bu sistemi için psu gereksinimi nedir.sizin önerileriniz nelerdir.. şimdiden yardım eden herkese teşekkür ediyorum...

ramlari kontrol et yerini degistir bi dene istersen bide anakartin uzerindeki pil i kontrol et cikar tak olmassa hdd kablolarini degistir bi temassizlik oluyor

• "PSU gücü düşük" sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Hatta en olası neden bu gibi görünüyor. Ancak bileşenleri kendiniz takmışsınız. İşlemci ile soğutucu fan arasında kalabilecek en ufak bir boşluk veya tam temas sağlanamaması ya da kullanılan termal macunun kalitesiz olması sebebiyle soğutma işleminin sağlıklı olarak gerçekleşememesine dolayısıyla işlemcinin "aşırı ısınma" nedeniyle sistemi resetlemesine sebep olabilir ve bu durum gayet normaldir.

Öncelikli tavsiyem, yardımcı bir programla (bu konuda en basit program Everest Ultimate) ısı değerlerini kontrol etmenizdir. Isı değerlerinde anormal bir durum sözkonusu değilse, daha yüksek kapasiteli (480-500W) PSU ile sistemi çalıştırmanızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcteacher55

Press F1 to Run SETUP

sistemin:

http://forum.donanimhaber.com/m_46877447/tm.htm

bu linki incele aynısorun varmış biostan kapatılmış

• büyük ihtimal ısınma problemi olabilir, termal macun ve fan kontrolü yapılabilir ve çözülebilir.
  • fanlar yeterli gelmediği için reset atıyordur
  • Hocam daha fazla kullanmadan psu yu cikarin ve daha yuksek degerli bir psu takin.500w gibi.Kasada kisa devre var mi kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC res atıyor yardım lütfen
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anti surge çok önemli özellik onu kapatma anakartta kısa devre olabilir.Benim psu 300w rahatlıkla yetiyor.Psu yu değiştirmene gerek yok.Isınmada olabilir.İşlemci sıcaklıklarını kontrol et eğer düşükse kısa devre vardır.Bu arada bilgisayarımın özellikleri:
    Asus m4n68t-v2 anakart
    6 gb ddr3 ram(2*4)
    amd athlon II x2 250 işlemci
    çift harddisk 160+40 gb
    1 gb ati hd 3600 ekran kartı
    1 dvd rom ve çevre birimleri vs. 300 w yeter hocam.
    (Anti surge anakarta gelen güç düşük yada yüksek olduğunda sistemi otomatik kapatır yani bilgisayarın yanmasını önler.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.