Şimdi Ara

Bilgisayarım 2-3 saatte bir reset atıyor yardım edin lütfenn..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Ben bir firmadan bilgisayar parçaları sipariş ettim.. anakart,ram,işlemci,hdd,psu,dvd-rw, vb.. ama bir sorun var ben bilgisayarı topladım herşeyi tam anlamıyla kasaya yerleştirdim ve üstüne windows 7 kurup driverlerini bile yükledim.
    1-2 gün sonra bilgisayar kendini resetlemeye başladı
    "Power supply surges detected during the previous power on Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to load default values and continue"

böyle bir hata ile karşılaştım ve biostan anti-surge özelliğini disabled yaptım bu hata gitti ben bu yüzden kapanıyor zannediyordum fakat değilmiş yine resetlemeye devam etti ve ediyor...
    sistemin:
    işlemci: Intel Dual Core E5700 3.00 GHz 800MHz 2MB 775p
    anakart:Asus P5G41T-M LX G41 / DDR3 1333 S+V+GL+16X 775pin
    ram:Kingston 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL9(2 slot var birtanesi dolu diğeri boş.)
    hdd:Samsung 160 GB 7200 8MB SATA2
    psu: Redrock 300W PFC 24 Pin Güç Kaynağı(300w diyor ama 220w gösteriyor cihazda)
    not: yazıcı,speaker,klavye,mouse,bunlar usb ile çalışıyor ve hepsi anakrta bağlı..
    ben psudan diyorum ve kesin öyledir firmayı aradım bu psu bu sistemi kaldırır diyorlar...ve bu sistemi için psu gereksinimi nedir.sizin önerileriniz nelerdir.. şimdiden yardım eden herkese teşekkür ediyorum...

• Power supply in yeterli olması başka bir durum stabil voltaj vermiyor olması farklı bir durum . Aldığınız hata mesajı güç kaynağının ana karta düzensiz / ve ya yüksek voltaj verdiği uyarısı . Bu durumda güç kaynağında bir problem var. Anti surge özelliğini kapatsanız bile voltaj değerleri aşırı sapmalar yapıyorsa bu sistemin kapanmasına ve ya dengesizliğine neden olabilir .Bence güç kaynağını değiştirin anakart arızalanmadan .
  • güç kaynağında sorun var sanki.ısınma yaptığından da kapanıyor olabilir.
  • Bende aynı hatayı alıyorum.
    Bilgisayarım:
    ASUS P8Z77-V PRO Anakart
    INTEL CORE I7 3770 işlemci
    MSI HD7850 TWIN FROZR O.C. GDDR5 2GB ekran kartı kullanıyorum.
    2 adet DD3 1600 mhz ram

Güç kaynağım 750W Thermaltake

Bu hatayı almam normal mi? 750W yeter diye düşünüyorum. Güç kaynapını değiştirmeden önce denemem gereken bir şey var mı?
  • bilgisayar cok isininca kendi kendini kapatir..bir sogutuyuca ihtiyaciniz var sanirim
  • Normal kullanımda da bu sorunla karşılaşıyor musunuz? Yoksa sadece yoğun kullanımda mı? Eğer bilgisayarınızı zorlayan bir oyun veya program açıkken bu hatayla karşılaşıyorsanız sıcaklık sebepli bir durum olabilir. Sıcaklıklarınızı paylaşabilir misiniz?
    SpeedFan ile bilgisayar sıcaklığınızı kontrol edebilirsiniz.http://www.almico.com/sfdownload.php
  • hocam sorun anakartta veya anakartın bios bölgesinde aynısı bir arkadaşımın başına gelmişti ne yaptıysak yapalım üstteki soru geliyor gene. hafızaya almıyor yapılan değişiklikleri felan .anakartı garantisine gönder yenisini yollasınlar fabrika çıkışlı sorunlar olabiliyor böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dahi anlamındaki de

Normal kullanımda da bu sorunla karşılaşıyor musunuz? Yoksa sadece yoğun kullanımda mı? Eğer bilgisayarınızı zorlayan bir oyun veya program açıkken bu hatayla karşılaşıyorsanız sıcaklık sebepli bir durum olabilir. Sıcaklıklarınızı paylaşabilir misiniz?
    SpeedFan ile bilgisayar sıcaklığınızı kontrol edebilirsiniz.http://www.almico.com/sfdownload.php

Bu durum oyun oynarken oluyor. Ekran kartı almadan önce olmuyordu. Sıcaklık normal gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exzina

Bende aynı hatayı alıyorum.
    Bilgisayarım:
    ASUS P8Z77-V PRO Anakart
    INTEL CORE I7 3770 işlemci
    MSI HD7850 TWIN FROZR O.C. GDDR5 2GB ekran kartı kullanıyorum.
    2 adet DD3 1600 mhz ram

Güç kaynağım 750W Thermaltake

Bu hatayı almam normal mi? 750W yeter diye düşünüyorum. Güç kaynapını değiştirmeden önce denemem gereken bir şey var mı?

çözüm bulabikdiniz mi bende karsilastim ayni durumla acaba anakart mj psumu..

islemci ve anakart ikimizin de ayni bende seasonic 850 w var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.