Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM AÇILIRKEN BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞIYORUM ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı açarken 5 kere dıt sesi çıkıyor ve böyle bir ekranla karşılaşıyorum bilgisayar açılmıyor
    eğer çözümü parça almak veya tamirciye götürmekse kaça patlar söylermisiniz ?

• Harddisk kablolarını kontrol et
  • laptop nasıl yapacağım ?
  • 5 Kısa Sinyal = İşlemci başarısızdır
    işlemcinizle alakalı bi sorun yaşıyor olabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Harddisk kablolarını kontrol et

Nereden başlayayım kardeş sökmeye

• quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

5 Kısa Sinyal = İşlemci başarısızdır

çözüm peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4SPIRE

quote:

Laptopsa bağlantıda sorun olacağını zannetmiyorum. Biosta hdd yi görebiliyor musunuz? Bu sorun olmadan önce bilgisayar yere düşmüş olabilir mi? Şuanki sorun işletim sisteminizi bulamıyor bilgisayar. Bilgisayarınızda önemli bir bilgi yoksa (Bu adım biosta hdd gözüküyorsa denenmeli) tekrar windows kurmayı deneyin

• quote:

quote:

quote:

Laptopsa bağlantıda sorun olacağını zannetmiyorum. Biosta hdd yi görebiliyor musunuz? Bu sorun olmadan önce bilgisayar yere düşmüş olabilir mi? Şuanki sorun işletim sisteminizi bulamıyor bilgisayar. Bilgisayarınızda önemli bir bilgi yoksa (Bu adım biosta hdd gözüküyorsa denenmeli) tekrar windows kurmayı deneyin

biosa giremiyorum 2 sene önce şifre koymuştum hatırlayamıyorum

• quote:

işlemcide sıkıntı olsa ekrana görüntü gelmez insanları ynıltmayın
    hocam sstemi hiç sökmeden biosa gir genelde f2 ile girer biosta hdd görünüyormu ona bak veya biosu defoult konuma getir f10 ile çık bakalım ne olacak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

biosa giremiyorum 2 sene önce şifre koymuştum hatırlayamıyorum

Hocam ozaman youtube tan yardımla bütün kasayı söküp içerdeki pili bir kere çıkartmanız gerekecek. Kırılcak diye korkmazsanız yapabilirsiniz

Ekleme: Fotoğraftaki en büyük kapağı sökün bir bakın belki pil orada olabilir ama genellikle tamamen sökülmeden ulaşamayacağımız bir yere koyuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulmicort -- 3 Haziran 2012; 11:37:25 >

• SAKIN SÖKME !!!!!!! DİREK GARANTİ DIŞI KALIR. Servisine götür onlar yardımcı olacaktır yok illaki sökecem diyorsan Laptop ısındığında alt tarafda hangi bölge en çok ısınıyosa onun kapağını sök
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

işlemcide sıkıntı olsa ekrana görüntü gelmez insanları ynıltmayın
    hocam sstemi hiç sökmeden biosa gir genelde f2 ile girer biosta hdd görünüyormu ona bak veya biosu defoult konuma getir f10 ile çık bakalım ne olacak

işlemci ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz dedim eğer okuduysan..
    sadece test etmesi için bir öneri sundum
    kimseyi yanlış yönelttiğim falan yok
    bu hata sinyallerinin belli anlamları var
    senin gibi bakalım noolcak tarzında mesajlar atmıyoruz ZEKİ(akıllı) kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaqado -- 3 Haziran 2012; 11:47:21 >

• garatisi zaten bitmiştir alalı 3 sene oluyor kafamı karıştırdınız neyse ben alcam tornayı elime sökecem artık ne olur bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

SAKIN SÖKME !!!!!!! DİREK GARANTİ DIŞI KALIR. Servisine götür onlar yardımcı olacaktır yok illaki sökecem diyorsan Laptop ısındığında alt tarafda hangi bölge en çok ısınıyosa onun kapağını sök

İlk mesajda tamirciye götürücem dediği için sök dedim yanlış anlaşılmasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

SAKIN SÖKME !!!!!!! DİREK GARANTİ DIŞI KALIR. Servisine götür onlar yardımcı olacaktır yok illaki sökecem diyorsan Laptop ısındığında alt tarafda hangi bölge en çok ısınıyosa onun kapağını sök

İlk mesajda tamirciye götürücem dediği için sök dedim yanlış anlaşılmasın

• arkadaş yıldız getirecek onu bekliyorum açık halini koyarım buraya pili gösterirsiniz yanlış bişeyi sökmeyimde bide statik elektiriği boşaltmam gerekiyormu sökmeden önce
  • Sürekli Bip Sesi: Ses Güç kaynağı arızasına işarettir. Bu durumda bilgisayarınızın güç kaynağını (Power Supply) değiştirmelisiniz.

Birçok kısa bip: Anakart arızasıdır. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz. Anakart tamirleri 25 TL civarlarına yapılmaktadır.

1 uzun bip: Bellek tazelenmesinde hata

1 uzun 1 kısa bip: Anakart veya BIOS çipi arızası. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz. Anakart tamirleri 25 TL civarlarına yapılmaktadır.

1 uzun 2 kısa bip: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    1 uzun 3 kısa bip: Ekran kartı arızası
    2 uzun 1 kısa bip: Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )

Bu durumlarda ekran kartınızı çıkarıp varsa anakart üzerindeki (Onboard) VGA çıkışı üzerinden çalıştırmayı deneyiniz. Onboard ekran kartı yoksa yeni bir ekran kartı almalısınız.

2 kısa bip: Bellek parity (eşlik) hatası
    3 kısa bip: Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
    4 kısa bip: Timer hatası
    5 kısa bip: İşlemci hatası
    6 kısa bip: Klavye işlemcisi hatası
    7 kısa bip: İşlemci hatası
    8 kısa bip: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 kısa bip: BIOS ROM hatası
    10 kısa bip: CMOS okuma/yazma hatası

• Hata

Anlamı

1
    Sürekli Ses
    Güç kaynağı arızası

2
    Birçok kısa bip Anakart arızası

3
    1 uzun Bellek tazelenmesinde hata

4
    1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası

5
    1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)

6
    1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası

7
    2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )

8
    2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası

9
    3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

10
    4 kısa Timer hatası

11
    5 kısa İşlemci hatası

12
    6 kısa Klavye işlemcisi hatası

13
    7 kısa İşlemci hatası

14
    8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

15
    9 kısa BIOS ROM hatası

16
    10 kısa CMOS okuma/yazma hatası

17
    11 kısa Tampon Bellek Hatası

Gördüğünüz gibi bu bip sesleri hiç de hayırlı manalara gelmiyor. Madem anlamlarını verdik size sorun çözümlemede yardımcı olabilecek birkaç çözüm yolu da vermemek şanımıza yakışmaz.

1. hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 e 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

• alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda ML -- 3 Haziran 2012; 12:39:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.