Şimdi Ara

Bilgisayarım Açılmıyor Anakart Arızalı Olabilir Mi? Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belki daha önce birçok kez açılmış bir konu ama bir türlü sorunu çözemediğim için yardımınıza ihtiyaç duyuyorum arkadaşlar. Sorunum bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda çalışmaya başlıyor fakat sonrasında bir ilerleme olmuyor. yani saatlerce çalışsa da ekrana görüntü gelmiyor. Hatta açılıştaki bip sesi bile yok. Ayrıca klavye ve fareye de güç gelmiyor. Artık dayanamadım ve bir tamirciye götürdüm. Galiba ellerinde benim anakartım olmadığından tam olarak tespit yapamadılar ama sorunun anakart olduğunu söylediler. Bilgisayarım 8 yıllık olduğundan dolayı anakartın yenisini bulamıyorum, ikinci el olanlara da güvenemiyorum. Bir de asıl sorun anakart değilse boşa anakart almak da istemiyorum.

Bilgisayarımın özellikleri;
    Anakart: Asus P6T SE X58 chipset lga1366
    İşlemci: i7 920 ilk nesil işlemci
    Ram: 6 gb 1333 mhz
    Güç Kaynağı: Corsair 650 W
    Ekran Kartı: Ati Radeon 5770

Eğer anakartı aldığımda sorum çözülecekse anakart alacağım ama benim çekindiğim nokta sorunun başka bir şey olması.

Arkadaşlar ama sistem eski olduğu için bu sistemi çöpe at da derseniz yeni bir oyuncu bilgisayarı da toplamayı düşünüyorum onu da söyleyim :) Eğer uzun süre sorun çıkarmadan kullanabileceğim 5000- 8000 arası bir oyun bilgisayarı tavsiyeniz de olursa sevinirim.

Teşekkür ederim herkese iyi günler.

• Genelde ram sıkıntısı olduğunda ekrana görüntü gelmez ama klavye fareye güç her zaman gelir. Eğer sizin usb portlarında veya ps2 portlarında elektrik yoksa anakart arızalıdır. Sorunun çözümünü bulmanın tek yolu deneme yanılma yoludur. Farklı psu, ekran kartı ve ram denenir. Böylece sorunun kaynağı bulunur. Durduğu yerde bozulan işlemci görmedim bunca yıldır. Bir donanım bozulmuş ve işlemciyi de yanında götürmüş olabilir ama. Bilgisayarcı dediğiniz kişinin sorunu tespit edebilmesi gerekirdi. Belli ki işine gelmemiş arızayı söylemek. Eğer sistem toplayacaksanız masraf etmeyin buna. Hele upgrade falan asla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • USB portlarınız bios üzerinden kapanmış olabilir orayı bi kontrol etmelisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekrana görüntü gelmiyorsa anakart vga sına tak ordan geliyorsa görüntü ekran kartı sıkıntılı diyebilirsin ama bilgisayarcıya verdiysen adam parçaları test etmiştir zaten muhtamelen sıkıntın anakartta. Aslında bilgisayarcının sorunu sana kesin olarak söyleyebilmesi lazım yani parçaları test etmek o kadarda zor değil :) anakart arızalı ise değiştirip kullanmaya devam edebilirsin veya anakart tamiri yapan bilgisayarcılarda var onlara da verebilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.