Geçenlerde bi dergide işlemci hızını biostan ayarlamayla ilgili bi yazı okudum ve uyguladım fakat bilgisayarım hiç açılmadı biraz uğraşarak eski ayarlara döndüm fakat ertesi gün bilgisayar çok gürültü çıkarmaya başladı ses sanırım işlemci fanından geliyor eski vantilatörler gibi çok ses çıkarıyor ilk başlarda sıcaktan yaptığını düşündüm fakat bilgisayarı daha serin biyere aldım fanı temizledim power sp liyi temizledim ama aynı acaba işlemciyimi yaktım yoksa bios ayarlarından mı kaynaklanıyor bi bilgisi veya fikri olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler
fani tekrar takarken tam yerine oturdumu peki ?
biosdan olacaigni zannetmiyorum
kardeş bilgisayarın gürültülü çalışmasıyla işlemcinin yanması arasında bi baglantı yok ki gördügüm kadarıyla bilgisayarın çalışıyo yani işlemcin yansa çalışmaz merak etme yanmamış işlemcinhemde her yerde okudugun şeyleri bilgisayar üzerinde yapma sonuçları kötü olabilir.şimdi gelelim sese.güçünü yükselltigin zaman çok ısındı ki açılmadı bilgisayar fanda son güçte çalışmaya başladı acaba fan hala en son güçte çalılşıyo olabilir mi.biostan bak bakim işlemci fanı kaç rpm de dönüyo.bide yaglama yapsan fanlara iyi olur
fanı tam oturttum canım sorun yok orda işlemcide intel p4 3.0 800 mhz 1mb bx 775 son güçtemi çalışo bilmiorum eski haline getirdim ama ne kadar güçte çalışması lazım bi bilgin varsa
elektrikli süpürgeyle kasanın tozunu al iyice
tozunu al kasanın ve yağla
bios pilini çıkratıp tekrar taksana fanların dönüş hızlarıyla ilgili bir bölüme dokunmuşsun sanırım..
bios pilini çıkratıp tekrar taksana fanların dönüş hızlarıyla ilgili bir bölüme dokunmuşsun sanırım..
hepsini denedim ama nafile sonuç aynı yinede saolun
Arkadaşlar bu sorun bende de var ama ben herhangi birşey yapmadım ilk günden beri böyle gürültülü çalışıyo ilk başlarda anlamıyodum ama artık özellikle geceleri iyice rahatsız etmeye başladı,ne gibi çözüm önerileri sunarsınız ses power supply'danmı işlemci fanındanmı yoksa diğer fandanmı geliyo onun hakkında da bir fikrim yok,önerilerinizi bekliyorum,şimdiden teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme