Selam Arkdaşlar Asus X59Sl Marka bir notebook'a sahibim notebookumdan son zamanlarda açıkçası hiç memnun değilim. asuslardan baska bilgisayar almam hem kalite hem dayanıklılık konusund bundan öncede asus a3000 marka bir notebookum vardı sanırım alalı 7 yıl oldu haylendaha sapasağlam bu notebboktan sağlam yani sorunum: son 2 gündür bilgisayarımın şarz yuvası ve adaptörün ucu çok aşırı derecede ısınıyor e bilgisayar adeta bir alevtopuna dönüyor. bu yüzden hiçbir işlem yapamıyorum.ve notebookun şarz ucyla oynarken temassızlık yapıyor notebook birden kapanıyor bir temaszılık var yani hemen kapanmasının sebebi notebookumun bataryası arızalı çalışmıyor fiş çıktığı an kapanıyor sizce bir ilgisi olabir mi ? az önce bir film izliyordum film donmaya başladı,elimi notebookn altına sokmamla çekmem bir oldu elim hayla suda çok sinir etti beni ama az önce eski noebookumun adaptörünü taktım yaklşık 10 dkdır bir ısınma problemi yok görüşlerinizi bekliiyorum.
Adaptör girişini mutlaka yaptırın temassızlıktan dolayı anakartı yanabilir Virüs yemiş olabilirmi bilgisayar ? görev yöneticisini açınca işlemler sekemsinde çok bellek yiyen işlem varmı bi göz atın neymiş araştırın. Adaptör girişi değişirkende yaptıracağınız yere söyleyin temizlesinler,macununu yenilesinler ve bi fan alırsınız.
mainbord bağlı olan sarz soketin de gevseklik olabilir.. 2 si adaptörlerin bir coğu muhadil üzerindeki etikette yazanlar peki doğru olmuyor woltaj/ amperini iyi kntrol et bir ölcüm cihazın varsa test etmelisin ..
quote:
Orijinalden alıntı: fezaBil
mainbord bağlı olan sarz soketin de gevseklik olabilir.. 2 si adaptörlerin bir coğu muhadil üzerindeki etikette yazanlar peki doğru olmuyor woltaj/ amperini iyi kntrol et bir ölcüm cihazın varsa test etmelisin ..
Arkadaş doğru söylemiş ölçüm cihazi ile ölç yada bir teknik sevrise götürebilirsin ufak bir sorun vardır adaptörden veya sarj soketinin ordada bir sorun var bence çok pahalı tutmaz büyük ihtimalle servise götür yaptır illaki ben yapacağım dersen adaptörle sarj soketini kontrol et
Notebook soğutucularından alabilirsin. Fiyatları ucuz zaten
soğutucu çözüm değil.adaptörünü kontrol ettir.
Asus'un yetkili servisi çok ilgileniyor telefonla arayıp teknik destek alabilirsiniz.