Şimdi Ara

bilgisayarım donanım sorunu verip kapanıyor,yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopum bazen kendi kendine hata verip kapanıyor...Genellikle internetten video izlediğimde ya da uzun süre açık kaldığında hata veriyor.Donuyor ve Mavi ekran çıkıyor.Daha sonra tekrar başlatmak zorunda kalıyorum.O zaman normal çalışmasına devam ediyor..Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir..Ne yapılabilir..Pc yi aldığımda Windows Vista kullanmak istemediğim için format atılıp Windows xp yüklenmişti..Bu yüzden hata veriyor olabilir mi?Sorun buysa ne yapılabilir..Format atmadan çözülebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• Bilgisayarım / özellikler / gelişmiş / başlangıç ve kurtarma, buradan otomatik olarak yeniden başlat seçeneğindeki tıkı kaldır.

Bu işlemi yaptığında mavi ekranda duracaktır. Ekranda yazılanları bi kağıda not et forumda araştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 12 Eylül 2009; 3:09:48 >
  • Çok teşekkürler! Deneyeceğim!:)Yine beceremezsem buraya yazarım!
  • Donma ve mavi ekran hataları genellikle ramden kaynaklanır. Ancak çok açık kaldığında bu hatayı alıyorsanız fazla ısınıyorda olabilir. Size tavsiyem Everest tarzı bir program ile bilgisayarınız cpu ısısını kontrol etmeniz.

Masaüstü olsaydı kasayı açıp ramleri kontrol edin, mümkünse ram slotunu değiştirin derdim ancak laptoplarda bu tavsiyeyi verirken çekiniyorum.

Vista yerine xp kullanmanın bir zararı olmaz. Aksine, ramlerini yetersiz ise faydalı bile olur.
  • Çok teşekkür ederim dediğiniz programı nereden bulabilirim?Karışık bir program mı? Genellikle video izlerken bu sorunu yaşıyorum.Bilgisayar kilitleniyor daha sonra mavi ekranla kapanıyor..Sistem sonsuz döngüye girdi gibi bir sürü yazı yazıyor.Bilgisayarı açma tuşundan kapatmadan düzelmiyor...Dediğiniz program yardımcı olucak mıdır?
  • aygıt sürücüsü sonsuz döngüye girdi diyormuş...!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.