Şimdi Ara

bilgisayarım durduk yere kapanmaya başladı yardımcı olun lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önceden amd athlon x4 630 işlemci kullanıyordum geçen gün amd fx6100 black edition işlemci satın aldım işlemciyi kullandığımdan itibaren bilgisayarım oyun esnasında kapanmaya başladı özellikle battlefield 3 nfs most wanted gibi oyunlarda kapanma yaşanıyor masaüstünde işlemcimin sıcaklığı 23 ile 26 derece arasında gidip geliyor oyun esnasında ise 65 70 dereceye çıkıyor stock fan kullanıyorum acaba psu yetersiz kalıyor olabilir mi sizce nedeni ne olabilir sistem özelliklerimi aşağıda belirttim şimdiden degerli yorumlarınız için çok tşkler

işlemci :amd fx 6100 black edition 3.3 ghz
    anakart :msi 890gxm-g65
    ram :kingston hyperx genesis 2x4 gb 1600mhz cl9 ram
    psu :cooler master extreme power plus 500 watt
    optik sürücü :pioneer dvd-rw DVR-219L
    hdd :western digital 320 gb sata3 hdd & western digital 80 gb sata3 hdd

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalli22

daha önceden amd athlon x4 630 işlemci kullanıyordum geçen gün amd fx6100 black edition işlemci satın aldım işlemciyi kullandığımdan itibaren bilgisayarım oyun esnasında kapanmaya başladı özellikle battlefield 3 nfs most wanted gibi oyunlarda kapanma yaşanıyor masaüstünde işlemcimin sıcaklığı 23 ile 26 derece arasında gidip geliyor oyun esnasında ise 65 70 dereceye çıkıyor stock fan kullanıyorum acaba psu yetersiz kalıyor olabilir mi sizce nedeni ne olabilir sistem özelliklerimi aşağıda belirttim şimdiden degerli yorumlarınız için çok tşkler

Guc kaynagin yetersiz kaliyor gibi.Normal kullanimda sorun yok ama oyunlarda kapaniyorsa (cpu, gpu oyunlarda normalden daha fazla power harcar) guc kaynagindan kaynaklaniyordur tabiki bunu oyun esnasinda cpu nun asiri sicaklik yuzunden kapanmadigini varsayarak soyluyorum.Bide oyun esnasindaki cpu ve gpu degerlerini kontrol et.Cpu 90 -95 derecenin uzerine cikarsa kendisini kapatabilir ama o kadar isinacagini zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• banada öyle geldi ama yinede size danışmak istedim internette psu hesaplaması yaptım normal kullanımda 540W civarı psu gücü gerekiyor sisteme en kısa zmnda yeni bir psu alıcam tşk ederim
  • 1.termal macun 2.fan oturdu mu? 3.fanlar temiz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

banada öyle geldi ama yinede size danışmak istedim internette psu hesaplaması yaptım normal kullanımda 540W civarı psu gücü gerekiyor sisteme en kısa zmnda yeni bir psu alıcam tşk ederim

ekran kartnı yazmamışsın dostum psu n eski 200 300 w lık sıradan psu lardansa zaten hiç uğraşma direk al da.
  • quote:

daha önceden amd athlon x4 630 işlemci kullanıyordum geçen gün amd fx6100 black edition işlemci satın aldım işlemciyi kullandığımdan itibaren bilgisayarım oyun esnasında kapanmaya başladı özellikle battlefield 3 nfs most wanted gibi oyunlarda kapanma yaşanıyor masaüstünde işlemcimin sıcaklığı 23 ile 26 derece arasında gidip geliyor oyun esnasında ise 65 70 dereceye çıkıyor stock fan kullanıyorum acaba psu yetersiz kalıyor olabilir mi sizce nedeni ne olabilir sistem özelliklerimi aşağıda belirttim şimdiden degerli yorumlarınız için çok tşkler

Bence power supp dan değilde ısınmadan gibi geliyor. Oyunlarda işlemcinin harcadığı enerji bariz artıyor ama sürekli kapatacak kadar olduğunu düşünmüyorum . Oyunlarda 65 70 e çıkıyorsa belki bir anda hızla ısınıp resetliyordur. Bence yeni bir psu almadan önce soğutma üzerine çalış azıcık.

• hocam derdini galiba biliyorum tahmini power yetersiz kalıyor. çünkü bendede aynı sorun oldu 600w powera geçtim düzeldi.
  • Ben bu sorunla bu güne kadar 10-15 kez karşılaştım. Sorun sebebi farklı olabiliyo. Bazen Güç motoru yetersiz kalıyo, bazen ekran kartı yanıyo, bazen güç motoru yanıyo. Emin olmak için göstermen lazım birilerine.
  • daha önceden böyle bir sorunum yoktu bu işlemciyi aldıktan sonra kapanmaya başladı işlemcinin maksimum sıcaklık degeri 90 derece ama bnde çok nadirde olsa 70 dereceye çıkıyor bi anda ısınma olayı yok sıcaklığına bakıyorum sıcaklıktan olacağını pek sanmıyorum diğer işlemcimde yük altındayken 60 65 derece oluyodu en kuvvetli ihtimal psu diğer konularıda inceledim güç kaynagım eski sayılır 3 sene oldu çünkü alalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalli22 -- 23 Ağustos 2013; 1:29:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

banada öyle geldi ama yinede size danışmak istedim internette psu hesaplaması yaptım normal kullanımda 540W civarı psu gücü gerekiyor sisteme en kısa zmnda yeni bir psu alıcam tşk ederim

ekran kartnı yazmamışsın dostum psu n eski 200 300 w lık sıradan psu lardansa zaten hiç uğraşma direk al da.

ekran kartımı ve psu'yu konunun başında yazmıştım asus gtx 560 directCU 1GB gddr5 psu cooler master extreme power plus 500W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalli22 -- 23 Ağustos 2013; 1:37:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrRyuzaki

1.termal macun 2.fan oturdu mu? 3.fanlar temiz mi?

hepsi tmm kardeşim sıkıntı yok işlemci daha sıfır stock fanını kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.