arkadaşlar abiler ablalar kardeşler vs vs. benim pc min özellikleri şudur
Kategori Masaüstü İşetim Sistemi Orijinal Windows®7 Starter İşlemci Türü Intel® Pentium® İşlemci E6500 İşlemci hızı 2.93 GHz. 2 MB L2 cache, 1066 MHz FS Dahili Sürücü 250 GB SATA Harddisk (7200 rpm) Dahili Bellek 2 GB DDR3 1333 MHz Bellek Ekran Boyutu 19" Wide Casper LCD Monitör Ekran Çözünürlüğü 1440*900 Grafik Kartı Intel GMA 4500 256 MB Harici G/Ç bağlantı noktaları USB, VGA Bellek Kartı Aygıtı Var Web Kamerası Yok Hoparlör ve Mikrofon Yok Ağ Arabirimi 10/100 Genişbant Kablosuz Yok Ürün ağırlığı Ürün boyutları (G x D x Y) Güç Kaynağı Türü Yok Pil Türü Yok Garanti 2 sene Ürünle Gelen Yazılım Microsoft Security Essentials Antivirüs Programı Ürün Rengi Siyah
bu pc en fazla ne kadar açık kalabilir 2 gün dayanırmı bikeresinde 19 saat çalışmıştı 1 kere kapatmıştım 1 saat bekledi bişey olmadı restartsız kapatmadan en fazla kaç saat açık kalır veya kaç gün
2 hafta bile dayanır ama bayılabiliyor tabiki xp'de...seninkisi win7 starter ise bayma yapmaz millet silkroad online diye oyunda pc'yi 1 ay bile hiç yeniden başlatmadan açık bırakanlar var çarlarını bota koyuyorlar gerisini sen düşün senin pc dayanır tabi dayanmasına 2 gün fazla bir süre değil yani demek istediğim o...örneğin ben geçen gece hotfile ile 100'ü geçkin 200mb'lık f1 2010,fifa 2011,pes 2011 gibi oyunları otomatik senkronizasyon ile indirmeyi başlattım 4'erden idman ile bilgisayar nerden baksan 2 gün çalıştı ve Xp kurmuştum partları indirirken sorun çıkmaması açısından...idman windows 7'de sorun çıkarıyor uyku modunda kasıyor o yüzden açık bırakmaya gelmiyor
1-2 ay açık bırak bişey olmaz fanlar felan temizse birşey olmaz korkma yani
microsoft security essentials ı kaldır işlemci durduğu yerde de kasılmasın, kasılsa bile elektrik kesilmediği fanlar durmadığı sürece zaten çalışır
Birşey olacağını sanmıyorum ama belli bir süre sonra win7 falan çortlar ama, win server 2008 kurarsanız pek problem olmaz istediğin kadar aç.
quote:
Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı
Birşey olacağını sanmıyorum ama belli bir süre sonra win7 falan çortlar ama, win server 2008 kurarsanız pek problem olmaz istediğin kadar aç.
Windows 7 cortlar ne demek ? Birkere windows 7 üzerinde bu konu için bir çalışma bile mevcut.. Ayrıca neden server 2008 ? Server işletim sistemlerinin amacı başkadır. 2 gün için helede arkadaşın o pc sinde ne gibi bir etkisi olucak server 2008 'in merak ettim açıkcası.. Hem neden xp sorun yaşar deniyor ? Öncelikle konu hakkında tecrübe edinmek gerekir.. İşletim sistemi değil bunu donanım destekler... Yani donanımın iyi ise soğutma sisteminde başarılıysa saatlerce değil günlerce çalıştırabilirsin..
biz 3 ay xp de idare ediyorduk :) win 7 de yıllar dayanır güç kaynağı varsa.
bir otelde çalıştım.6 ay bilgisyar kapanmadı.doğrudur yalnız otelin ışıkları kesildiğinde 2 dk gibi kapanıyordu.otelin jenretörü vardı.yoksa 24 saat açıktı.ıbm yastı kasa.bende innamıyordum .ama gerçeği görünce şaşırmadım
bilgisayarını sürekli açık bırakıcaksan güç seçeneklerini değiştirmeyi unutma!!!
quote:
Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı
Hocam win server 2008 tam olarak ne işe yarıyor ?
Bu birazda açık kaldığı süre yaptıracağın işe bağlı. Yani sistemi kasmayacak-ısıtmayacak-zorlamayacak bir şey yapacaksan hiç bir sorun yok. Açık tuttuğun sürece açık kalabilir.
Elektrikler kes,lene kadar açık kalabilir
Benim bilgisayarım 7/24 açık sistem arada windows kasma aparsa bi restart çekiyorum okadar seninkide çok uzun süre açık kalabilir.Uzun süre açık kalması zarar doğurmaz.
Benim bildiğim zaten bilgisayarlar sürekli açık tutulması için üretilmiştir...
benim iş yerindeki pc okadar dandikki açılırken yarım saat sürüyor onun için bende 5 aydır kapatmadım tatil günleri bile açık arada bi güncelleme yapıyo hiç bi sorun yok taş gibi
saçma bi konu açılmış ve sizde ciddiye alıp ,yorumlamışsınız.
1-) senin amacın ne ilk olarak.server olarak mı kullanıcan ne iş yapıcan. 2-) ne tür koşullarda barındırıcaksın bilgisayarını 3-) böyle bi soru sormak sana mantıklı geliyormu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme