Şimdi Ara

Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değerli Forum Kullanıcıları
    Bilgisayarımı topladığım andan itibaren bilgisayarım ile oyun oynarken hep kapandı.(yaklaşık 20-30 dk arası yaz aylarında daha kısa sürede)
    Aklıma doğal olarak ilk ekran kartı ve işlemci geldi.
    Lakin ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları stabil ve norm değerleri içerisinde, aynı zamanda frekanslarda normal. Son olarak PSU'dan şüphelendim lakin tam yük altında asla kapanmadı.
    Belirli bir süre oyun oynadıktan sonra kapanıyor.( Özellikle Yaz aylarında )
    İşlemci ve ekran kartında sorun yoksa bu bilmecenin cevabı nedir ?
    Bilgisayarım Kapandığı zaman yakaladığım sıcaklık değerleri şu şekilde: işlemcim 76-77 ekran kartım 79-82 derece civarında oluyor.
    Aşağıya boşta ve tam yük altındaki ısı değerlerini yükleyeceğim.(yükleyeceğim değerlerde işlemcim 80-90 görebilir lakin test ederken kapanmıyor)
    Eksik bilgi vermiş olabilirim,eksik olanları söylerseniz o bilgileride veririm.
    Yardımlarınızı bekliyorum
    SAYGILARIMLA...

KONFİGÜRASYON

İşlemci: i7 8700k (frekans düşürdüm yükselttim bir etkisi olmadı)
    Ekran Kartı: nvidia 1080 ti (aynı şekilde frekans hem yükselttim hem düşürdüm)
    Ana Kart: z370 gaming plus (bios güncellemeside yaptım düzelme olmadı)
    Ram:hyper x 8x2 3000 mhz (2400 e kadar çektim etkisi olmadı )
    SSD: samsung 970 evo m2 250 gb
    HDD:wd 1 tb
    Psu: corsair 700 w 80+
    Kasa:cooler master masterbox h500p

İŞLEMCİ BOŞTA VE YÜK ALTINDA

Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)

EKRAN KARTI BOŞTA VE YÜK ALTINDA

Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)

CPU-Z Bilgileri

EDİT

Memtest86 ile Ram kontrolü yapılmıştır ve Ram kaynaklıda değilmiş

Başka fikri olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorumBilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrl -- 23 Mayıs 2020; 0:3:32 >

• işlemcide ekran kartında ve psuda sorun yok gibi duruyor yazdıklarınıza bakış...

bide ramlerı tek tek bır deneyın...
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir forumda sizin gibi düşünen biri daha yazdı bende o yüzden şimdi memtest88 yapıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam benimki kapanıyor ve belli bir süre açılmıyor sonra kendi kendine açılıyor

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Hocam memtest86 sonucu sıkıntısız çıktı başka bir fikriniz olabilir mi?
    sıcaklık PSU etkiler mi ?
  • Belki BIOS güncellemesi veya sıfırdan Windows kurulumu da deneyebilirsiniz.
  • inuY kullanıcısına yanıt
    2 bios güncellemesi sayısız format sonuç aynı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman tavsiyem ekran kartını çıkarıp CPU'dan görüntü alıp öyle test edebilirsiniz onboard olarak. Eğer kapanırsa sorun ekran kartında olmadığı belli olur, daha çok işlemci gibi gözükür. Daha sonra ram'leri de tek tek deneyebilirsiniz hangisi problem olup olmadığını böyle anlamak mümkün gibi gözüküyor.

Ayrıca ramleri şu şekilde takmaya özen gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuY -- 23 Mayıs 2020; 16:23:24 >
  • inuY kullanıcısına yanıt
    Hocam boşta kapanma yapmıyor işlemciyi zaten yük altına aldığımda yine kapanmıyor.
    Sadece oyunda kapanıyor, ayrıca ramlerde görselde anlatıldığı gibi takılı

• Bilgisayarım Kapanıyor Yardım Lütfen !!! (Çözüm Bulamıyorum)

şu ayarları kullanmayı deneyin..

buna ek olarak pcnin bağlı olduğu prizi kalitelisiyle değiştirin, direk duvardaki prize takmayın hatta başka bir duvardaki prizi de kullanmayı deneyin.
    tamamen prizle alakalı da olabilir. kabloları tekrar tekrar kontrol edin tak çıkartla tamamen oturtun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 23 Mayıs 2020; 22:10:53 >
  • İşlemci ile ekran kartını birlikte stres testine soktunuz mu? Kapandıktan sonra belli bir süre açılmaması elektrik arızası gibi geldi bana. Ayrıca anakartınızın game boost vs gibi kendi kendine overclock etme özelliği varsa ve açıksa onu kapatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 23 Mayıs 2020; 22:27:54 >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam eşzamanlı olarak soktum testlere overclockta açıkdeğil ama hala sorunu çözemedim

• akrl kullanıcısına yanıt
    Hocam sabit disklerinizi kontrol ettiniz mi? Başka bir konuda karşılaşmıştık pc kapanmıyordu ama oyunlarda aşırı fps düşmesi garip garip donmalar takılmalar oluyordu. Sorun ssd de çıkmıştı.

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Hd tume ve crystal diskmark testleri sonucu normal

• windowsun sistem hata loglarını tuttuğu yer vardı forensicte görmüştüm, az araştırın orada belki yazmıştır hata kodu vs, olmadı format deneyin, yada bi tavsiyem sanal pc kurun onda bilgisayarın kapanmasına neden olan hareketler yapın oyun mu açarsınınız program mı açarsınız bi deneyin, umarım anlatabilmişimdir
  • web programcısı kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi anlattınız hocam ama sayısız kez format attım zaten hata kodu olarakta bir şey belirtmiyor

• Olay görüntüleyicisinden sisteme tıklayıp bilgisayarın kapandığı vakitte yaşanan kritik, önemli olayları paylaşabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.