Arkadaşalr öncelikle merhaba; sony vaio vpceb3s1e modeli bilgisayarım işlemciyi meşgul fazla eden bir işlem yaparken (mesela Export almak gibi.) fanı hızlı çalışmaya başlıyor ve kendiliğinden kapanıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir acil yardım bütünlemeye yetiştirmem gereken ödevim var yapamıyorum.
İşlemciye yükleniyorda kapanıyorsa 1. nesil işlemci zamanından kalma makineye sahipsiniz 3 seneye yakın olmuştur dolayısıyla tozlanma ve ısınma riskini göze alın hw monitör programını kurup boştaki sıcaklıkları ve herhangi bir uygulama da açtığınızda oluşan sıcaklıklar nedir sıkıntınız büyük olasılıkla budur.Bu seçeneği eleyelim diğerlerine bakarız.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Hocam ilginize çok teşekkür ederim, Pc 3 senelik doğrudur ben içini açtım tozunu temizledim biraz rahatladı bilgisayar ama 1 saat açık kaldıktan sonra yine aynı sorun oluyor. Tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım ama ben :) siz bana tekrar anlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.
ArasharasA
kullanıcısına yanıt
Fanı temizledin ama işlemci ve ekran kartı termal macunlarını yeniledin mi?Sadece fanı temizlemek yetmez senden sıcaklıkları ölçmeni istemiştim en azından ısı değerlerini öğreniriz halen ciddi ısınma varsa sıkıntın devam ediyor demektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme