Şimdi Ara

Bilgisayarım kendini kaybetti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşalr ben geçen gün bilgisayarıma format attırdım adam doğru bir şekilde atmış fakat bellek raid olmadı hatasını alıyordum, o hatadan dolayı kendım format attım ve driverlerini kurdum buraya kadar herşey tamam. Asıl sorunum şimdi başlıyor...

Ben legend online diye bir oyun oynuyorum ama flash ciddi bir anlamda kasıyor ne söylendiyse yaptım bütün tarayıcılar da flashım cok yavaş hadi flashı geçtik diyelim. Mesela bir oyun oynarken mousenın sağ tuşuna basıyorum ve bastığım an bilgisayar mouse falan herşey donuyor direk mavi ekran veriyor şimdi siz diyeceksiniz ki ramları kontroll edin ama ram'ler de bir sıkıntı yok çünki daha yeni aldım yine aynı sorunla karşılaştım. birde arkadaşlar hani mesela diyelim forum da geziyorsunuz veyahutta facebook dan okey oynuyorsunuz hani sayfayı aşşağıya indirmeye çalışırsınız ya ben indirdiğim zaman mouse ve bilgisayar yıne donuyor... Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Chrome icin Adres cubuguna chrome://plugins/ yazip enterle Gelen sayfada sag ustte ayrintilar kismina tikla Acilan sayfada pepflashplayer.dll yi bulup devredisi birak secenegini isaretle o sekilde bi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unknown58

Chrome icin Adres cubuguna chrome://plugins/ yazip enterle Gelen sayfada sag ustte ayrintilar kismina tikla Acilan sayfada pepflashplayer.dll yi bulup devredisi birak secenegini isaretle o sekilde bi dene.

defalarca denememe rağmen olumlu bir sonuç elde edemedim..
  • şimdi siz diyeceksiniz ki ramları kontroll edin ama ram'ler de bir sıkıntı yok çünki daha yeni aldım demişsin
    ama ram leri yeni alman sorun olmadığı anlamına gelmez aldığınız ram ler birbiri işe oyumsuz veya işlemciye fazla yükleniyor ise sıkıntı olur

size tavsiyem her bir rami tek tek bilgisayrınıza takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Yine aynı sorunu yaşıyor iseniz sorun başka bir yerde demektir.

birde bilgisayarı ilk açtığınızda alt ctrl ve del tuşlarına birlikte basın ve işlmcinin kullanım yüzdesini kontrol edin. %kaç işlemci kullanıyor.
  • hdd den kaynaklı da olabilir..mavi ekran kodunu atabilirseniz daha detaylı yardımcı oluruz
  • Hocam mavi ekran kodu ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O çubuk çekerken ki kasma ekran driverını kurmamışsanız olur.İşlemciye gelince anakartın driverini kurmamişsanız kurmanızı tavsiye edebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kendini korumaya aldı.
    3 yıl önce açıldı
    Bilgisayar kendine gelemiyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

O çubuk çekerken ki kasma ekran driverını kurmamışsanız olur.İşlemciye gelince anakartın driverini kurmamişsanız kurmanızı tavsiye edebilirim.

+1

Ekran kartı sürücüsünü yükleyememiş olabilirsiniz. Çalıştır yerine ''dxdiag'' yazıp açın. Çıkan menüde ekran sekmesine geçin. Onun görüntüsünü buraya atarsanız ekran kartı sürücüsünü yükleyip yüklemediğinizi anlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 2 Nisan 2014; 13:37:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core.

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

O çubuk çekerken ki kasma ekran driverını kurmamışsanız olur.İşlemciye gelince anakartın driverini kurmamişsanız kurmanızı tavsiye edebilirim.

+1

Ekran kartı sürücüsünü yükleyememiş olabilirsiniz. Çalıştır yerine ''dxdiag'' yazıp açın. Çıkan menüde ekran sekmesine geçin. Onun görüntüsünü buraya atarsanız ekran kartı sürücüsünü yükleyip yüklemediğinizi anlayabiliriz.

Fotoğrafı verdim + anakartın driverini nasıl yüklüyebilirim sağlam ve güvenilir driver yükleme programı öneriniz varmı ? Driver robot hariç...

• quote:

Orijinalden alıntı: dxdiag12

Hocam mavi ekran kodu ne

Şuanlık mavi ekran sorunum yok fakar sanırım MACHİNE_CHECK_EXPERT gibi birşey olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxhacker

şimdi siz diyeceksiniz ki ramları kontroll edin ama ram'ler de bir sıkıntı yok çünki daha yeni aldım demişsin
    ama ram leri yeni alman sorun olmadığı anlamına gelmez aldığınız ram ler birbiri işe oyumsuz veya işlemciye fazla yükleniyor ise sıkıntı olur

size tavsiyem her bir rami tek tek bilgisayrınıza takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Yine aynı sorunu yaşıyor iseniz sorun başka bir yerde demektir.

birde bilgisayarı ilk açtığınızda alt ctrl ve del tuşlarına birlikte basın ve işlmcinin kullanım yüzdesini kontrol edin. %kaç işlemci kullanıyor.

Tek ram kullanıyorum paşam. Ben pek anlamıyorum buyurun fotoğrafa bakınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: 41para41

quote:

şimdi siz diyeceksiniz ki ramları kontroll edin ama ram'ler de bir sıkıntı yok çünki daha yeni aldım demişsin

Dxdiag'da sorun yok. Ekran kartı sürücüsünü kurmuşsunuz fakat bu resimde CPU %71 gözüküyor. Yani çok yüksek. Bilgisayar boştayken max. %5 olmalı. Sanırım sizin sorununuz CPU'dan kaynaklanıyor. Virüs taraması yapmanızı tavsiye ederim. Bazı virüsler yüksek CPU kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Core.

quote:

quote:

Dxdiag'da sorun yok. Ekran kartı sürücüsünü kurmuşsunuz fakat bu resimde CPU %71 gözüküyor. Yani çok yüksek. Bilgisayar boştayken max. %5 olmalı. Sanırım sizin sorununuz CPU'dan kaynaklanıyor. Virüs taraması yapmanızı tavsiye ederim. Bazı virüsler yüksek CPU kullanıyor.

Hemen denicem.

• quote:

Selamun aleyküm arkadaşalr ben geçen gün bilgisayarıma format attırdım adam doğru bir şekilde atmış fakat bellek raid olmadı hatasını alıyordum, o hatadan dolayı kendım format attım ve driverlerini kurdum buraya kadar herşey tamam. Asıl sorunum şimdi başlıyor...

Ben legend online diye bir oyun oynuyorum ama flash ciddi bir anlamda kasıyor ne söylendiyse yaptım bütün tarayıcılar da flashım cok yavaş hadi flashı geçtik diyelim. Mesela bir oyun oynarken mousenın sağ tuşuna basıyorum ve bastığım an bilgisayar mouse falan herşey donuyor direk mavi ekran veriyor şimdi siz diyeceksiniz ki ramları kontroll edin ama ram'ler de bir sıkıntı yok çünki daha yeni aldım yine aynı sorunla karşılaştım. birde arkadaşlar hani mesela diyelim forum da geziyorsunuz veyahutta facebook dan okey oynuyorsunuz hani sayfayı aşşağıya indirmeye çalışırsınız ya ben indirdiğim zaman mouse ve bilgisayar yıne donuyor... Şimdiden çok teşekkür ederim.

o ramle kasması normaldır

• quote:

Orijinalden alıntı: feelmywave

quote:

Selamun aleyküm arkadaşalr ben geçen gün bilgisayarıma format attırdım adam doğru bir şekilde atmış fakat bellek raid olmadı hatasını alıyordum, o hatadan dolayı kendım format attım ve driverlerini kurdum buraya kadar herşey tamam. Asıl sorunum şimdi başlıyor...

o ramle kasması normaldır

Flash ile çalışan oyunlar genellikle performanslarını ekran kartından alıyorlar diye biliyorum.

• 41para41 4 kullanıcısına yanıt
    Laptop mu kullanıyorsun ?

Edit: laptop değilmiş.

C:windows/minidump klosöründe ki dosyaları konuya ekler misin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 4 Nisan 2014; 10:29:18 >
  • ALINTIDIR

Microsoftun sitesinden:

Aşağıdaki Dur hata iletisini alabilirsiniz:
    DUR: 0x0000009C (0x00000004, 0x00000000, 0xb2000000, 0x00020151)
    "MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
    Parantez içindeki dört parametre farklı olabilir.

NEDEN:
    Bu davranış, bilgisayar işlemciniz bir kurtarılamayan donanım hatası algıladığı ve Windows XP'ye bildirdiği için oluşur. Bunu yapmak için, işlemci Pentium işlemcilerin Machine Check Exception (MCE) özelliğini veya bazı Pentium Pro işlemcilerin Machine Check Architecture (MCA) özelliğini kullanmıştır. Aşağıdaki etkenler bu hata iletisine neden olabilir:
    Sistem veri yolu hataları
    Eşlik veya Hata Düzeltme Kodu (ECC) sorunlarını içerebilecek bellek hataları
    İşlemcide veya donanımda önbellek hataları
    İşlemcide Çeviri Arabelleği (TLB) hataları
    CPU satıcısına özgü olarak algılanan diğer donanım sorunları
    Satıcıya özgü olarak algılanan diğer donanım sorunları

-------------------

Daha fazla bilgi:
    Windows XP ve donanım platformunuz sistemin düzgün ve güvenilir biçimde çalışmaya devam edebilmesi için bir donanım hatasından kurtarılamazsa bir makine denetimi özel durumu oluşur. Makine denetimi özel durumlarının daha ayrıntılı tanılaması zordur ve genel bir çözüm bulunmamaktadır. Bu sorunu gidermeye yönelik yardım için donanım üreticinize veya bir bilgisayar donanımı teknisyenine başvurun.

Makine denetimi özel durumları genelde aşağıdaki durumlardan biri nedeniyle oluşur:
    İşlemci veya anakart belirtimlerinden farklı bir yapılandırmayla çalışmaktadır. Örneğin, işlemci veya veri yolu hızlı çalıştırılmaktadır. Donanımın üretici tarafından belirtilen hızlarda çalıştırılması önerilir.
    Gürültülü güç bağlantısı, aşırı yüklenmiş güç kabloları, eşlenmeyen güç kaynakları ve arızalı güç kaynakları bilgisayarı kararsız hale getirebilir. Bilgisayarınızın kararlı ve güvenilir bir güç kaynağı bulunduğundan emin olun.
    Fanlar gibi soğutma aygıtlarının arızalanması nedeniyle oluşan aşırı termal koşullar bilgisayarınıza zarar verebilir. Soğutma aygıtlarının düzgün çalıştığından emin olun.
    Bellek bozulmuş olabilir veya kullanılan bellek bilgisayarınız için doğru bellek türü olmayabilir. Bellek yapılandırmasını yakın bir zamanda değiştirdiyseniz, önceki yapılandırmaya dönüp sorunun ne olduğunu belirleyin. Bilgisayarınız için doğru bellek türünü kullandığınızdan emin olun.
    Not Donanımınız makine denetimi özel durumunu yakalayan ek hata günlüğü özelliklerini destekleyebilir ve daha kapsamlı bir çözüm önerebilir.

Pentium ve Pentium Pro işlemciler, bellek eşlik hataları ve önbellek hataları gibi donanımla ilgili sorunların algılanabileceği ve bildirilebileceği bir düzenek sağlar. İşlemcinin bir donanım hatası sinyali vermesi için, bir makine denetimi özel durumu (Kesinti 18) oluşturarak makine denetimi hatasının algılandığı sinyalini vermesi gerekir. Windows XP hatanın oluştuğunu bildirir ve özel durumun kodunu çözmek için kullanabileceğiniz parametreler görüntüler. Machine Check Architecture özelliği hakkında bilgi için donanım satıcınıza veya işlemci üreticinize başvurun ya da Intel Pentium Pro Family Developer's Manual - Volume 3: Operating System Writer's Manual (Intel Pentium Pro Ailesi Geliştirici Kılavuzu - Cilt 3: İşletim Sistemi Yazarı Kılavuzu) belgesine bakın..

Hocam aynı sorunu yaşadım 1 kereye mahsus bilgisayar açılırken , çözüm henüz bulmuş değilim tekrarlamadığı için ancak bende arıyorum sonucu el birliği ile bulalım.sürekli mi alıyorsun hata?Ben sadece 1 kere PC açılırken aldım şuana kadar,sistemim yeni.

• Format siydisini degistir tekrar format bunun fayda si cok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.