Şimdi Ara

Direksiyon kendini toplamamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracım bakıma girdikten sonra direksiyon kendini artık toplamamaya başladı. Ustam beni şasiciye yolladı ve tekerlere bi ayar yapıldı orda sökülüp aracın altına girilip ileri geri bişey yapıldı rot balans tutması için. Fakat sola dönüşlerde özellikle ve parkdan çıkarken kendini toplamıyor. Kaza yaptıracak anlar bile oldu sırf bu yüzden. Düzelmesi için ne yapmak lazım? Rot balansçıya gitsem yeterli midir? Şu an farklı bir şehirde olduğum için araca o bakımı yaptırdığım yere gitme imkanım yok malesef. ayrıca önceden gaz verince kendini toplarken artık ona da tepki vermiyor direksiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lurn -- 28 Ocak 2018; 0:37:18 >

• direksiyon sağa bakıyordu
    düzeltsin diye bugün rotçuya gittim
    elime bu kağıdı tutuşturup 10 tl aldı
  • sizin arabada direksiyonu kırmış ne olsun dolar euro derken onuda kaybettik. boşverin kırdığı yöne doğru tam gaz ileri.
  • Muhtemelen sağlam olan rot ayarını bozdular. Kaster açısı doğru ayarlanmamışsa yada bir şekilde bu ayar bozulduysa dediğiniz sorun oluşur. İlk etapta mümkün mertebe herkesin memnun kaldığı adreslere uğrayıp rot ve balans, mümkünse finish balans yaptırın. En başından şikayetinizi belirtip ona göre çözümlenmesini isteyin.

Eğer rot ve balans ayarı da durumu düzeltmez ise direksiyon kutusu, ön lastikler, süspansiyon elemanlarından şüphelenilir. Ama umuyorumki rot balans bu sorunu çözecektir. Aklınızda soru-şüphe kalmaması adına da balans ayarını tekerler araca takılıyken yaptırmaya özen gösterin. Bunun adı finish balans oluyor ve muhakkak kalibrasyonu yapılmış makinelerde bu işlemleri yaptırın. Bunu sizin anlamanıza olanak yok, burda daha önce oraya gidenlerin referanslarını değerlendireceksiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

direksiyon sağa bakıyordu
    düzeltsin diye bugün rotçuya gittim
    elime bu kağıdı tutuşturup 10 tl aldı

Araç kaç kilometrede?

Genellikle direksiyon aşırı derecede konum değişikliğine uğramışsa bu kadar ve hatta bundan daha fazla parça zarar görmüş demek pek yanlış olmaz, en azından kendi adıma deneyimlerim bu yöndeydi. Ama aklında şüphe varsa bir başka adrese de uğra ve tekrar bir muayene ettir aracını eğer 10 lira gibi cüzzi bir rakama bu işi yapıyorlarsa.

• siz benim listeyi gorseniz komple aracin onu degisecek

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    yamyam bunlar

geçen hafta ana caddede ki rotçu aynı kontrol için 20₺ almıştı

10 ₺ alan sanayinin içinde bir de çay ikram etti

direksiyon yaklaşık 20-30 derece sağa bakıyor

2 ay evvel fren yapan usta ön sağ üst salıncağın gevşek monte edildiğini görmüştü test sürüşü de yapmıştı fren yaptıktan sonra

bana rot ayarı yaptır demişti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direksiyon kutusu arızalı başıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Direksiyon kutusu arızalı başıma geldi

Büyük ihtimal direksiyon kutusu, bir Corsa sürmüştüm onda da aynı problem vardı direksiyon kutusu değişti sorun düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.