Öncelikle merhaba arkadaşlar, son 3 gündür çok zorluk çekiyorum ve denemediğim hiç bir yol kalmadı. Bilgisayarımı açıyorum ve normal olarak internetime ve face, msn ..vb.. gibi yerlere giriyom bilgisayarımda hiç bir sorun olmuyor 5, 6, 7 saat kalsam bile hiç bir şekilde sorun oluşmuyor fakat bu olay, Oyun içindeyken geçerli olmuyor. Oyunu açıyorum (CS 1.6) ve oyunu oynamaya başlıyorum fakat 5 dk sonra bilgisayarım kendini resetliyor. Son 3 gündür böle bir sorunum var 3 gün önce herşey çok muhteşemdi... fakat nolduğunu anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
hw monitor programını kur yarım saat kadar oyna hemen çık ısı değerleini yazarmısın buraya ısınmadan oluyor fanlara temizlik gerkiyorişemciede macun sürebilirsin
Ekran kartına bak bakalım çok ısınıyo mu ?
%80 mavi ekran hatası veriyordur sen bunu göremediğin için yeniden başlıyor. Ekran kartın çok ısınmıştır.
işlemci hızım oyundayken 65 derecede normal 52 derecede ekren kartımda herangi bir ısınma olmuyor sorunu anlayamadım. evet mavi ekranıda göreviyorum direk reset atıp yeniden başlıyor pc...
işlemcidende yapabilir bunu ekran kartı olması şart değil işlemcin ısınıyor senin anlıyorsan söküp temizlik yapabilirsin birde termal macun sürmen yerinde olur
quote:
Orijinalden alıntı: By cabbar
işlemci hızım oyundayken 65 derecede normal 52 derecede ekren kartımda herangi bir ısınma olmuyor sorunu anlayamadım. evet mavi ekranıda göreviyorum direk reset atıp yeniden başlıyor pc...
İşletim sistemiyle bi uyumsuzluk olabilir ??? Uyumluluk modunda çalıştırmayı bir dene belki çözülür
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Intel pentium işlemci, 4CPU, 3,00GHZ, 1,00GB RAM, Ekran kartı Nvıa 256MB. Sadece bunları biliyorum
İşlemcinin fanını temizle , işlemcinin altına termal macun sür ve birde format at pc ye kesin olsun başka bişey aklıma gelmiyo şimdilik ...
Bu olay olmadan 2 gün önce yaptığım şeye çok güleceksiniz :D :D neyse ben pc tozlanmıştır diye temizlemete aldım birşey dikkatimi cekti sakki olduğu yerden çıkmış gibiydi meyersem işlemciymiş bende bunu Japonla yapışyırdım meyersem termal macun gerekliymiş bundan dolayı ola bilirmi sizce ? :D
Ha ? Termal macun yerine japon yapıştırıcısı mı kullandın ?
tozdan felan kaynaklanmıyor speed fan programını kurun gpu ve temp1 değerlerine bakın eğer sorun gpu da ise
kuzey köprüsü ısınıyor demektir.bunun çözümüde oyuna girerken görev yöneticisinde gereksiz programları kapatın kasanızın kapağını açık tutun ve bios dan işlemci gpu ısı değerleri düşükse yükseltin
işlemcin için 65 derece yüksek zaten.o japon kalıntılarını temizle.diş macunu sür : ))) ben öyle yaptım.bi sorun olmadı : )))
:) işlemciyi eline almadan temizle ama dikkat et pimlere. kolayca yamılur veya kopabilir. diş macunu falan denemedim ama muhtamalen iletkendir dişmacunu. anakarta sızarsa. büyük sorun olur. sen en temizi termal macun al bi iki liraya alırsın. ondan sonra sorun olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: By cabbar
Bu olay olmadan 2 gün önce yaptığım şeye çok güleceksiniz :D :D neyse ben pc tozlanmıştır diye temizlemete aldım birşey dikkatimi cekti sakki olduğu yerden çıkmış gibiydi meyersem işlemciymiş bende bunu Japonla yapışyırdım meyersem termal macun gerekliymiş bundan dolayı ola bilirmi sizce ? :D
Yuh yaa tabi ondan oluyodur ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme