Şimdi Ara

Bilgisayarıma Yeni Parçalar Taktırdığım Halde Yavaş !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımı 6 sene önce aldım ve bu sene yeni parçalar taktırdım 3 Gb Ram Oldu Ve 1 Gb Atı radeon 128 Bit HD 5570 Ekran kartı aldım ama Dxdiagdan Bakıncada 5500 Gösteriyor. İşlemcim AMD 1.8 ve bilgisayarım eskisi gibi yavaş ve Facebook oyunlarında bile kasıyor. Bu parçaları aldıktan sonra hiç format atmadım acaba format mı atmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor tavsiye almak isterim. :( Yardımlarınızı bekliyorum :(

• Sana tavsiyem format at. Bunun dışında parçalarda uyumsuzluklar olabilir. Ne kadar yüksek kolite pc toplarsan topla bir yerlerde uyumsuzluk varsa performans farkedecektir.
    Denetim masasında bilgisayarın performans notu var ona bir bak. Win 7 işletim sisteminde vardı. Win xpde varmı bilmiyorum bir araştır bakalım, söylediğin özelliklerde bir pc için o not en az 6 olmalı
  • 1.8 dedin islemci calisma frekansi ise normaldir en azindan gunluk kullanim icin dualcore taktirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noel-dayi

1.8 dedin islemci calisma frekansi ise normaldir en azindan gunluk kullanim icin dualcore taktirin
    Ya Teşekkür ederim ama biraz daha yardımcı olsanız 1.8 Benim akrabamın Rami 2 gb ekran kartı 1 gb dandik bir ekran kartıydı markasını hatırlamıyorum işlemcisi 1.8 benim pcde kasan oyunları oynuyor örnek facebook oyunları hiç kasmıyor ama bende kasıyor (Sadece örnek veriyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapizona

Ya Teşekkür ederim ama biraz daha yardımcı olsanız 1.8 Benim akrabamın Rami 2 gb ekran kartı 1 gb dandik bir ekran kartıydı markasını hatırlamıyorum işlemcisi 1.8 benim pcde kasan oyunları oynuyor örnek facebook oyunları hiç kasmıyor ama bende kasıyor (Sadece örnek veriyorum)

Alıntıları Göster
    facebook ta oynadığın oyonların birçok kasma sebebi olabilir başta internet tarayıcı internet altyapısı internet için kullandığın tarife ve modem de etkilidir flash oyunları 1.8 işlemciyi ne olursa olsun kasmaz
    başka bi sorun olabilir

• quote:

kimse doğru düzgün cevap yazmamış hemen sonunun cevabını veriyorum 1.8 amd işlemci tabikide kasar istersen 4 gb ram üstüne en kaliteli ekran kartı tak yine kasar 0 dan sistem toplamanı öneririm bu arada ramin çok önemi yoktur 2 nin üzerinde ise. bu ekran kartı içinde geçerlidir 1 gb ramli ekran kartları devasa oyunları açabiliyor önemli olan ekran kartı işlemcisi ve veri hızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

kimse doğru düzgün cevap yazmamış hemen sonunun cevabını veriyorum 1.8 amd işlemci tabikide kasar istersen 4 gb ram üstüne en kaliteli ekran kartı tak yine kasar 0 dan sistem toplamanı öneririm bu arada ramin çok önemi yoktur 2 nin üzerinde ise. bu ekran kartı içinde geçerlidir 1 gb ramli ekran kartları devasa oyunları açabiliyor önemli olan ekran kartı işlemcisi ve veri hızı

Alıntıları Göster
    işlemci oldukça düşük ekran kartı ile darboğaz yapıyorda olabilir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylife07 -- 29 Ağustos 2013; 12:37:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylife07

ekran kartı 5570
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gukama

quote:

Orijinalden alıntı: Skylife07

ekran kartı 5570

Alıntıları Göster
    6 sene önce toplamış olduğun bilgisayardaki anakart, yeni aldığın parçalarla tam verimlilikte çalışamıyor olabilir. aynı şekilde işlemcininde performansı düşük seviyede kalmış olabilir. bunun yanında kullandığın tarayıcıya ne kadar bir yük bindirdiğininde önemi yüksek. zira facebook oyunlarında lvl yükseldikçe işlemci üzerine binen yük hayli fazla artıyor. eğer maddi durumun varsa. 1000 tlden az olmayacak şekilde bir kasa toplamanı öneririm. toplarken eğer sonradan ek yapabileceksen ona göre geliştirmeye açık bir pc topla.

yok ben sadece facebook oyunlarını oynarım diyorsan. ikinci el temiz bir pcde alabilirsin.

NOT: parça alma gibi işleri yapmadan önce buraya bir danışın. donanımhaber ailesi herzaman sizin için en yararlı olan işlemleri yapmanızı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiendhunter -- 29 Ağustos 2013; 14:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fiendhunter

6 sene önce toplamış olduğun bilgisayardaki anakart, yeni aldığın parçalarla tam verimlilikte çalışamıyor olabilir. aynı şekilde işlemcininde performansı düşük seviyede kalmış olabilir. bunun yanında kullandığın tarayıcıya ne kadar bir yük bindirdiğininde önemi yüksek. zira facebook oyunlarında lvl yükseldikçe işlemci üzerine binen yük hayli fazla artıyor. eğer maddi durumun varsa. 1000 tlden az olmayacak şekilde bir kasa toplamanı öneririm. toplarken eğer sonradan ek yapabileceksen ona göre geliştirmeye açık bir pc topla.

yok ben sadece facebook oyunlarını oynarım diyorsan. ikinci el temiz bir pcde alabilirsin.

NOT: parça alma gibi işleri yapmadan önce buraya bir danışın. donanımhaber ailesi herzaman sizin için en yararlı olan işlemleri yapmanızı sağlar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bilgisayarım hızlansın diye yeni parçalar taktım bende işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum Ekran kartım gayet iyi Atı radeon 5570 HD 128 bit. dediğim gibi ben sadece facebook oyunlarını oynamıyorum sadece örnek veriyorum akrabımda 1.8 işlemci ama neden kasmıyor ondan ve benim bilgisayarımın özellikleri daha iyi olduğu halde onu söylüyorum size ? Ve bazen Mavi ekran geliyor machine_check_exception hatası geliyor neden acaba ?

• quote:

Arkadaşlar bilgisayarım hızlansın diye yeni parçalar taktım bende işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum Ekran kartım gayet iyi Atı radeon 5570 HD 128 bit. dediğim gibi ben sadece facebook oyunlarını oynamıyorum sadece örnek veriyorum akrabımda 1.8 işlemci ama neden kasmıyor ondan ve benim bilgisayarımın özellikleri daha iyi olduğu halde onu söylüyorum size ? Ve bazen Mavi ekran geliyor machine_check_exception hatası geliyor neden acaba ?

Alıntıları Göster
    Maddi durumum iyi ama Ailem Bilgisayara karşı yani o yüzden yeni bilgisayar alamam bendey yeni parça taktırdım :(

• quote:

Maddi durumum iyi ama Ailem Bilgisayara karşı yani o yüzden yeni bilgisayar alamam bendey yeni parça taktırdım :(

Alıntıları Göster
    Selamlar aşağıda seneryoları ve önerileri dikkate alarak mesaj atarsanız yardımcı olayım mesaj atarken haberdar ederseniz daha hızlı sorun çözebiliriz..

İlkönce pc hızı nekadar düşük olursa olsun flash oyunlarda bukadar kasma doğal değil. Aklıma ilk gelen şey güncel versiyonlar oldu. Bunun kontrolünü sağlayın flash güncel versiyonda mı?

2. Ekran kartı driverı kurulu değilse takılma donma hatta süpürme gibi ekran kırıklıkları ve yavaşlama olabilir. Bilgisayarımın üstünde sağ tıklayın ve aygıt yöneticisinden donanıma bakın ünlem soru işareti var mı varsa hangileri.. Eğer ekran kartındaysa güncel driverları kurmanız sorunu çözebilir.

3. Facebook oyunu açarken hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ve nekadar işlemci harcıyor bunu kontrol etmeliyiz bunun kontrolünü görev yöneticisinden sağlayabilirsiniz. İşlemci flash için darboğaza giriyorsa muhtemelen ekran kartı seskartı veya hdd sorun olabilme ihtimali büyük..

4. İşlemciniz nekadar ısıda çalışıyor ve işlemci üstündeki fan dönüyor mu? Bunu kontrol etmenizde yarar var ısınan bir cpu tam verim vermemekle birlikte diğerlerine oranla son ısıya ulaşmadan cpu hızını düşürecek eğer başa çıkamazsa takılıp kalacaktır.

Bu arada pc değiştirin diyen arkadaşlara atom işlemcili net booklar bile açarken böyle bir işlemciye kusur bulmalarını anlamadım. Günümüz telefonlarında bile bundan daha düşük işlemciler var sonuç çoğu flash çalıştırıyor.

Seneryoları kontrol edip dönerseniz bi kaç test yaparsak sorunu bulabileceğimizi sanıyorum..

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar aşağıda seneryoları ve önerileri dikkate alarak mesaj atarsanız yardımcı olayım mesaj atarken haberdar ederseniz daha hızlı sorun çözebiliriz..

İlkönce pc hızı nekadar düşük olursa olsun flash oyunlarda bukadar kasma doğal değil. Aklıma ilk gelen şey güncel versiyonlar oldu. Bunun kontrolünü sağlayın flash güncel versiyonda mı?

2. Ekran kartı driverı kurulu değilse takılma donma hatta süpürme gibi ekran kırıklıkları ve yavaşlama olabilir. Bilgisayarımın üstünde sağ tıklayın ve aygıt yöneticisinden donanıma bakın ünlem soru işareti var mı varsa hangileri.. Eğer ekran kartındaysa güncel driverları kurmanız sorunu çözebilir.

3. Facebook oyunu açarken hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ve nekadar işlemci harcıyor bunu kontrol etmeliyiz bunun kontrolünü görev yöneticisinden sağlayabilirsiniz. İşlemci flash için darboğaza giriyorsa muhtemelen ekran kartı seskartı veya hdd sorun olabilme ihtimali büyük..

4. İşlemciniz nekadar ısıda çalışıyor ve işlemci üstündeki fan dönüyor mu? Bunu kontrol etmenizde yarar var ısınan bir cpu tam verim vermemekle birlikte diğerlerine oranla son ısıya ulaşmadan cpu hızını düşürecek eğer başa çıkamazsa takılıp kalacaktır.

Bu arada pc değiştirin diyen arkadaşlara atom işlemcili net booklar bile açarken böyle bir işlemciye kusur bulmalarını anlamadım. Günümüz telefonlarında bile bundan daha düşük işlemciler var sonuç çoğu flash çalıştırıyor.

Seneryoları kontrol edip dönerseniz bi kaç test yaparsak sorunu bulabileceğimizi sanıyorum..

Kolay Gelsin..

Alıntıları Göster
    Hepsi kontrolüm altında kardeşim arada eskiden parça taktırmadan önce kasıyordu facebook daki oyun şimdi ise aynı :( (SADECE FACEBOOK ÖRNEK VERİYORUM)

• quote:

Bilgisayarımı 6 sene önce aldım ve bu sene yeni parçalar taktırdım 3 Gb Ram Oldu Ve 1 Gb Atı radeon 128 Bit HD 5570 Ekran kartı aldım ama Dxdiagdan Bakıncada 5500 Gösteriyor. İşlemcim AMD 1.8 ve bilgisayarım eskisi gibi yavaş ve Facebook oyunlarında bile kasıyor. Bu parçaları aldıktan sonra hiç format atmadım acaba format mı atmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor tavsiye almak isterim. :( Yardımlarınızı bekliyorum :(

Hdd sorunlu olabilir.Hdtune programı ile error scan yapın ve ss atın.Birde aynı programda health sekmesinin resmini atarsanız iyi olur.
  • keşke sıfırdan toplasaydın daha az sorun olurdu, format atmayı dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matt Smith

keşke sıfırdan toplasaydın daha az sorun olurdu, format atmayı dene.
    Dediğim gibi ailem bilgisayara karşı daha doğrusu annem o yüzden yeni toplattıramazdım :D paradan değil ama annem bilgisayarı parçalar yanii :D :D hd tuneyi indirdim Error taraması yapıyor bitince foto atarım bitincede healtı sana yollarım
    @oguz298
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Resim görünmüyor galiba ya ? :S :S
    BURADA ERROR SCANIN OLMASI LAZIM YÜKLENDİYSE
  • quote:

Resim görünmüyor galiba ya ? :S :S
    BURADA ERROR SCANIN OLMASI LAZIM YÜKLENDİYSE

Alıntıları Göster
    www.facebook.com/Rapizona4 eklerseniz sevinirm dblackx Fotoğraf işini yapamadım galiba ya ya da siz face verin ben ekliyeyim lütfen hemen :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapizona -- 29 Ağustos 2013; 21:59:52 >
  • Hocam formatlayıp güncel driverları yükleyin sorun kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bthnmlk

Hocam formatlayıp güncel driverları yükleyin sorun kalmaz
    Tamam reyiz sağolasın format atarken de sorun çıkıyor bir bilgisayarcıya attırsam daha iyi olacak :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.