Şimdi Ara

Bilgisayarımda değişiklik yapıcam nerden başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: G41M-COMBO
    RAM: 4GB
    Ekran Kartı: GT420
    PSU: 300W(eski)

Yukarıda belirttiğim gibi bilgisayarım eski kafamda işlemci olarak Q8400 ekran kartı olarakta r7 250x ddr5 var birde 400W bir psu. Ama bütçem şuan kısıtlı olduğu için ya işlemci+psu yu alıcam daha sonra ekran kartını alıcam yada ekran kartını şimdi alıp psu ile işlemciyi sonra alıcam. Ama büyük ihtimal ekran kartını alırasm PSU yetmeyecek. Sizce ilk baş hangisini almalıyım kafam çok karıştı.

ekran kartını aldım diyelim psu yetermi yeterse işemci alana kadar darboğazlı halde kullanırsam bi zararı olurmu.

öneride bulunursanız sevinirim. İYİ FORUMLAR.

• hocam benim önerim bütçenizi yükseltin 1000-1500 tl civarı size güzel bi upgrade yaparız böyle bir pc ile anca internette sörf yapmaya yarar oyunlarda en fazla 800-600 pikselde oynarsınız
  • Phidelpia P kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum +1 bütçeyi yükseltmeniz şart hele ki bu dolar kuru tüm elektronikleri etkilemişken..
  • Anakart+işlemci+ram üçlüsü veya onların yanına ekran kartı olacak şekilde 2. elde 200TL altı parça araştırıyorum.

Onboard ekran kartıyla bir süre idare edebilirsem DDR3 uyumlu anakartı zorlayarak da olsa alırım. Ekran kartını katınca DDR2 nakart alabiliyorum. Onboard kartlı sisteme Win 10 kursam iş görebilir mi? Yonga seti gibi püf noktaları varsa öğrenmiş olurum.

İşlemci çeşitlerinde ekran kartı alabilmek için Athlon X2, Core2Duo seçmek zorundayım. Onboard kart işimi görebilirse Athlon II X2 ve tadilatlı Xeon alabiliyorum. Xeon dikkatimi celbetti fakat tecrübeli arkadaşlar varsa TDP 65W ve altı işlemci tavsiyeleri işime yarayacak.

Para kazanmadan bütçe artıramam. Param olursa düşündüğüm bu sistemi komple değiştirebilirim. Çok param olmazsa ekran kartı da olabilirim. Kısa vadede monitör masrafım olabileceği için rakamı esnetemem.

Yapılacak işlerin hepsini karşılaması şart değil. Programlama, video montaj, foto montaj, HD video izleme, oyun olursa NFS, TDU, ETS gibi arabalı oyunlar oynanabilir. GTA ve LA Noire olursa tadından yenmez. 1280x1024 CRT monitörde safe mode, minimum gibi seviyelerde çalışması yeter.

• İşlemci çok büyük bir fark yaratmayacaktır. Bence ekran kartını alman mantıklı olur. Bütçe kısıtlıysa Amazon değilde 2. El 300 lira altına bulunabilir bu kart. Artan rakamla da yine ikinci el ama kaliteli psu alınabilir. Çünkü kabaca hesaplayınca 170-180w civarı çekecek sistem ve 300w psu zaten o kadar veriyor 12v kanalından. Sıkıntı çıkmayadabilir ama garantisi yok. Kafam rahat olsun istiyorsan bu şekilde çözmek en mantıklısı. Ayrıca gpunun anakartla uyum sorunu var mı onu da alırken denemeni öneririm nadiren yapabiliyor. Tüm bunları hallettikten sonra 100 lira civarı bir bütçe ayarlayıp e5450, e5472, x5460 veya x5472 alırsan işte o zaman bir farktan bahsedebiliyor oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400/450 Watt Psu

Aliexpress'den Xeon X5460

Eğer yapabilirsen 4GB RAM takviyesi

2.el Gtx 750 ti veya onun seviyesinde bir kart

Total: 550 TL civarı birşey tutar en fazla, işini görecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörde değişiklik oldu. 1080p çözünürlükte rahat çalışacak sisteme geçeceğim. Xeon işlemcilerin L54xx olanlarından sistem toplamaya değer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.