Geçen gün 1gb(2x512) ram olan bilgiyarımı 2 gb(2x1) olarak değiştirdim.Herşey daha iyi çalışır minium kasma olur dedik ama dediğimle kaldım.Ramleri taktıktan sonra bırak rahatlamayı üstüne winampta şarkı dinlerken bile pc kasılıyor.Driverları yükledim tektek genede düzelmedi.Pc sürekli kasıyor üstüne bide oyunlarda takılmalar cızırtılar oluyor.Fortmat mı eski ramlere dönüş mü?Yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
almış olduğun ram önceki ram ile aynı marka ve aynı özelliklere mi sahip, yeni ramin mhz değeri anakartınla uyumlu mu acaba? donanımınla uyumsuz olan ram bilgisayarında bu tarz performans sorunlarına yol açar.
Her ikiside kingston ve her ikiside ddr400 mhz.
quote:
Orjinalden alıntı: oneo82
Her ikiside kingston ve her ikiside ddr400 mhz.
Daha öncede kasma olduğundan dolayı sorun başka şeylerden de kaynaklanabilir.Format attıktan sonra bir dene istersen.Ama aklıma birşey daha geldi:Ram'ı diğer slota tak ilkönce.
Ram slotlarını değiştirdim ama netice alamadım.Daha önceden kasma sadece yeni oyunları oynarken oluyordu.Yani çok doğal bi durum.Çünkü nede olsa sitem yetmediğinden.Yoksa normal kullanımımda cayır cayır çalıyordu ve çok memnundum makinemden.
quote:
Geçen gün 1gb(2x512) ram olan bilgiyarımı 2 gb(2x1) olarak değiştirdim.Herşey daha iyi çalışır minium kasma olur dedik ama dediğimle kaldım.Ramleri taktıktan sonra bırak rahatlamayı üstüne winampta şarkı dinlerken bile pc kasılıyor.Driverları yükledim tektek genede düzelmedi.Pc sürekli kasıyor üstüne bide oyunlarda takılmalar cızırtılar oluyor.Fortmat mı eski ramlere dönüş mü?Yardımcı olursanız sevinirim.
Konu içerigini YAZDIGINIZ BAŞLIKLA nasıl anlıyacagız (bu nasıl yaaaa?)Başlık konu içerikli olsun
peki sadece yeni aldığın rami takıp denedinmi. performansda problem yaşıyormusun
Ram slotlarını değiştirdim ama netice alamadım.Daha önceden kasma sadece yeni oyunları oynarken oluyordu.Yani çok doğal bi durum.Çünkü nede olsa sitem yetmediğinden.Yoksa normal kullanımımda cayır cayır çalıyordu ve çok memnundum makinemden.
Sen ilk önce bir format at istersen.Heriki Ramde de sorun olamaz bence.Farklı farklı slotlarda da dememişsin.
Sanırım en mantıklısı format atmak.Peki bios ayarlarından herhangi bi şey apmak gerekir mi?
quote:
Sanırım en mantıklısı format atmak.Peki bios ayarlarından herhangi bi şey apmak gerekir mi?
Bios ayarlarında sadece bilgisayarının cd ile başlatmasını ayarlayacaksın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme