Şimdi Ara

bilgisayarımın bazı driverları kayıp tekrar kuramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, bilgisayarımın yaklaşık 9-10 ay önce bluetooth driverı adeta ortadan kayboluverdi. bluetooth kullanmadığım için çok umursamadım ancak geçtiğimiz ay wi-fi ve ethernet driverları da kaybolunca artık bi bakmam gerek dedim. son 2 gündür bilgisayarı 3 defa 3 farklı şekilde sıfırladım ama düzelmedi. hp'nin web sitesinden indirme ve yükleme yardımcısını indiriyorum ama o da açılmıyor. bilgisayarım için hp support sitesinde birden çok driver sunulduğu için hangisini kurmam gerektiğini bilemedim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Cihazlar Device Manager'da (Cihaz Yöneticisi galiba Türkçesi) görünüyor mu? Oradan cihaz/çip adını, marka, modelini bulmanız gerekli. Yazmıyorsa, şu bilgi gerekli ki internette arayıp hangi marka, model, çipli olduğunu bulup, HP destek sayfasından denk gelen srücüleri indirebilesiniz.

Değilse, BIOS'ta açıklar (enabled) mı?

Windows 10'un belli bir sürümünden itibaren ise, güncelleme sırasında -eğer antika cihaz değillerse- kendisi yükler.

Özetle, HP olsun, Lenovo olsun, çok başarılı destek/sürücü sayfaları vardır ama cihazın ne olduğunu bulmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 20 Aralık 2024; 2:26:10 >

• cafyon C kullanıcısına yanıt

BIOS bu şekilde hocam, kalbimden daha temiz:)) birkaç arkadaşla istişare ve 4 defa formatın sonunda sorunun yazılımdan kaynaklı değil donanımdan kaynaklı olduğunu düşündük. eğer başka bir çözüm öneriniz varsa, şundan olabilir diyebileceğiniz bir şey varsa, onu da deneriz. olmazsa da bluetooth zaten dediğim gibi çok ihtiyacım olmuyor ama harici bir cihazla wi-fi işini çözeceğim artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazlar Device Manager'da (Cihaz Yöneticisi galiba Türkçesi) görünüyor mu?

• cafyon C kullanıcısına yanıt

hocam öncelikle kusuruma bakmayın biraz geç gördüm mesajınızı. geçen hafta sorsanız gözükmüyorlardı ama bugün cihazı açtığımda wi-fi çalışmaya başladı, sorunsuz şekilde bağlantı kurdum. e bunu görünce tabi bir hevesle oturdum bluetoothla uğraştım ve onun driver sorununuda çözdüm. driver yüklendikten sonra yeniden başlattığımda wi-fi tekrardan gitmişti. aygıt yöneticisini açtıp gizli cihazları göster dediğimde bluetooth gözükmezken şimdi gözüktü. ağ bağdaştırıcıları başlığı altında 4, bluetooth device başlığı altında 1 aktif olmayan cihaz gözüküyor ve hepsinde cihaza bağlı olmadıkları yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.