Şimdi Ara

Bilgisayarımın ekranı titriyor ve net göstermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda uzun süredir bu sorunu yaşıyorum.Ekran böyle sürekli gidip geliyor.Videosunu koyacağım zaten.

Ekranın kablolarını tek tek değiştirdim kablolarla alakalı bir sıkıntı yok. Bir de bazen bilgisayarı açık bıraktığımda 20-30 dk sonra ekran normale dönüyor. Ama sonra yine bozulduğu için kalıcı bir çözüm değil bu. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim .Acaba sorun nerede olabilir ?

• Up up.

Yardımcı olacak kimse yok mu ?
  • monitor eger DVI ile bagli ise kabloda sorun olma ihtimali dusuk, hdmi da oldugu gibi, calisir veya calismaz, arasinda bir durum olmaz. eger vga kablo ise monitorun menusunde de sorun var mi kontrol etmen gerek. eger monitorun kendi menusu normal gorunup PC den gelen goruntu sorunlu ise kablo/anakart giris kismi arizali olabilir. Menu dahil her durumda sorun var ise LCD kontrol devresi sorunlu olmakla birlikte panelin kendisi de sorunlu olabilir.
  • Ekran kartı ram 'leri sorunlu gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

monitor eger DVI ile bagli ise kabloda sorun olma ihtimali dusuk, hdmi da oldugu gibi, calisir veya calismaz, arasinda bir durum olmaz. eger vga kablo ise monitorun menusunde de sorun var mi kontrol etmen gerek. eger monitorun kendi menusu normal gorunup PC den gelen goruntu sorunlu ise kablo/anakart giris kismi arizali olabilir. Menu dahil her durumda sorun var ise LCD kontrol devresi sorunlu olmakla birlikte panelin kendisi de sorunlu olabilir.
    Dostum vga girişli monitör. Şimdi baktım menü kısmında da sorun oluyor titreme orda da var. Şimdi sorun nerede sizce ?

Bu lcd kontrol devresi ve panel tam olarak nedir açıklar mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Anadolu- -- 5 Temmuz 2018; 22:13:43 >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Kesin sorunu nasıl anlayabilirim. Ekran kartı ramında sorun varsa eğer benim bunu bulma şansım var mı ?
  • Öncelikle ekran kartını yuvasindan çıkartıp, pinlerini silgi ile güzelce arkalı/önlü silin. Pinler pırıl pırıl olsun.

Ekran kartı yuvasını temizleyin toz, kıl/ tüy olmasın

Kartı tekrar yuvasına takın bilgisayarı çalıştırın.
  • Önce sorunu iyi tespit et. BIOS' a girdiğiden de aynısı oluyor mu? Yok olmuyor diyorsan, yazılımsal bir problem olabilir. Eğer BIOS ekranında da aynı problem varsa donanıma odaklan. Kabloları elinde kontrol et. Kontrol aşamasının bir bölümünde bile kesilirse bil ki kablolar problemli. Olmadı ekranı başka bilgisayarda test etme imkanın varsa ona bak. Eğer diğer bilgisayarda da aynı problem varsa, problem ekranından. Ama başka bir bilgisayarda bu sorunu yaşamıyorsan, kablolarda sağlam olduğuna göre ekran kartı ile başbaşasın.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Yaptım sorun devam ediyor.
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt
    Başka monitörle de denedim.Yine düzelmedi. Sorun kesin olarak ekran kartında mı oluyor o zaman ? Çözüm için ne yapabilirim ?
  • -Anadolu- - kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar işletim sistemi ilk açıldığı andan itibaren yapıyor mu bunu? Eğer yapıyorsa bir işletim sistemini açmadan deneyin. Direk BIOS' a girin. Sorun yine aynı bu şekilde mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.