Şimdi Ara

Bilgisayarımın sorunun bilene 5k para atıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımın sorunu şu: klavye bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. çalışmadığı zamanlarda aygıt yöneticisinde gözükmüyor. mesela klavyem şu an çalışıyor ama kapatıp açsam çalışmayacak. ondan sonra 2-3 saat bekleyince tekrardan çalışıyor. yetkili servis önce klavyemi değiştirdi sorun düzelmedi daha sonra anakartta sorun var dedi. Bence kendileri de bilmiyor sorunu. sizce sorun ne olabilir

• pc ısınınca sorun oluyorsa, anakarttaki klavye soketini yenisiyle değiştirseler çözülür. çok ve ince pin olduğundan multimetreyle tek tek ölçmek yerine anakart değişecek deyip geçerler çünkü en kısa, net ve kârlı çözüm. onun haricinde başlata winver yazıp bakın şu ankinden daha eski bir windows sürümü yükleyip deneyin. bir de bios güncelleyin, güncellediyseniz bir önceki sürümü deneyin. daha da yapacak bir şey yok  

• Dizüstünden mi bahsediyorsun?

• Skymarc S kullanıcısına yanıt

Ya usb klavye kullanıyorsa 

Usb klavye takıp denesin bence o zaman anlaşılır anakart soketinde sorun olup olmadığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wifi olmadı buletooth ile klavyeni bağla hepsinde sorun çıkıyorsa chipsetin sorunludur yani anakart

• USB Portunda sorun vardir. Baska bir USB Portuna tak ve enerji ayarlarindan USB Portu ayarlarini duzenle sorun cozulur. Klavyen kablolumu kablosuzmu? Kablosuzsa USB Dongle ilemi baglanti kuruyon? Baska bir bilgisayarda dene.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • usb port sigortası var arada fazla voltaj veriyordur bazen vermiyordur benimde kulaklık usbli bazen çalışıyordu başka usb girişine takınca çalışmıyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bahsettiğim klavye dahili klavye arkadaşlar. Büyük ihtimalle harici klavye taksam çalışmaya devam edecek.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

dahili klavyeden bahsediyorum hocam harici değil

• TEHET kullanıcısına yanıt

evet

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Markası ne HP mi?

Asus rog strix

Yazılımsal olabileceğini düşündün mü hiç? Farklı windows sürümlerinde denedin mi mesela?

• Format attım lakin düzelmedi. Sorun biraz değişik aslında şu anda kullanabiliyorum klavyeyi RGB'si vs kusursuz çalışıyor. ama şu an yeniden başlatsam gidicek klavye ve çalışmayacak. RGB çalışmıyor tuşlar çalışmıyor ve bilgisayarın güç tuşu yanmıyor fakat bilgisayar açılıyor. 2 3 saat bekledikten sonra (kapalı halde) sonra düzeliyor

Laptop ise makine chipset arızası veya klavye flex kablo arızasıdır.

Oyuncu laptopu kullanıyorsan ve makine serin kullanılmadıysa flex kablo cortlamış olabilir.

Bana daha çok chipset arızası veya anakart flex soket arızası gibi geldi. Kablo bazı oyuncu laptoplarında tam oturtulmayadabiliyor arada çıkabiliyor yerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 9 Mayıs 2024; 17:56:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anakart arızası varsa eğer neden klavyem sorunsuz çalışıyor şu an onu anlamıyorum. bilgisayarı arka arkaya açmalarımda sadece klavye gidiyor.

Anakartın klavye bağlantı soketinde de sorun olabilir veya chipsetin klavye ile iletişim kuran kısmıda arızalı olabilir. Ancak anakart olarak düşünmemek gerek sadece. Makine çok ısınıyorsa klavyenin flex kablosunda ki bakır tellerde gitmiş olabilir arada temassızlık yapıyordur veya kısa devreye neden oluyordur.

Makineden statik almayı denedin mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yetkili servis klavyeyi değiştikten sonra anakartta sorun var demiş. Peki anakartla ilgili değişim, tamir gibi bir işlem yaptılar mı?

Sorun anakartta deyip size iade mi ettiler cihazı?

• Bilgisayarının sorununu harfiyen biliyorum. 2021 yılının Mart ayında birebir aynı sorunu yaşadım, yüzlerce tamirci gezdim ve 2 kez teknik servise gönderdim kimse çözemedi.

Çözümünü Google'ın 10. sayfalarında çıkan bir Rus hardware forumunda buldum, üstelik 2009'da cevaplanmıştı ve çok basit bir çözümü vardı. Birkaç dakikada yapıp bu beladan kurtuldum.

20k ana kart ücreti istediler ben de iade aldım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.