< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bilgisayarınızda Gereken Bir Medya Sürücüsü Yok
Bilgisayarınızda bir medya sürücüsünün eksik olduğu konusunda bir hata mesajı alıyorsanız, bazı donanımlarınızı veya aygıtlarınızı kullanmakta sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bu sorun, eksik veya güncel olmayan bir sürücüden kaynaklanabilir.
Medya Sürücüsü Nedir?
Bir medya sürücüsü, bilgisayarınızın CD veya DVD oynatıcı, harici sabit sürücü veya USB bellek gibi donanım cihazlarını tanımasını ve bunlarla iletişim kurmasını sağlayan yazılımdır. Sürücüler, işletim sisteminiz ve donanım cihazlarınız arasında bir arayüz görevi görür.
Medya Sürücüsünün Eksik Olmasının Nedenleri
- Bir donanım cihazını ilk kez bağladığınızda
- Bir donanım cihazını güncelledikten veya değiştirdikten sonra
- İşletim sisteminizi güncelledikten sonra
- Sürücülerin yanlışlıkla kaldırılması veya bozulması
Sorunu Giderme
Bilgisayarınızda gereken bir medya sürücüsünün eksik olması sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açarak başla.
- "DVD/CD-ROM sürücüleri" bölümünü genişlet.
- Eksik veya güncel olmayan sürücüleri tespit et.
- Sürücüyü güncellemek veya yeniden yüklemek için sürücüye sağ tıkla ve uygun seçeneği seç.
- Bilgisayarını yeniden başlat ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol et.
Windows 10 İçin Özel Talimatlar
Windows 10 kullanıyorsan, eksik medya sürücülerini gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme'ye git.
- "Donanım ve Aygıtlar" sorun gidericisini çalıştır.
- Sorun giderici, eksik veya güncel olmayan sürücüleri tespit edip düzeltmeye çalışacaktır.
Sorunu bu adımları izleyerek çözemezsen, cihaz üreticinle iletişime geçmen veya yetkili bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.