Şimdi Ara

Bilimadamından Evrim hakkında bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lynn Margulis, Massachussetts Üniversitesi'nde seçkin bir biyoloji profesörüdür. Bitki ve hayvan hücrelerinin enerji kaynağı mitokondrinin bir zamanlar bağımsız bakteri hücreleri olduğu yolundaki geniş çapta kabul gören teorisi ile oldukça saygı görmektedir. Lynn Margulis aynı zamanda tarihin Neo-Darwinizm'in "Anglo- Saxon biyolojisinin dini anlayışı içinde, küçük ve geçersiz bir yirminci yüzyıl mezhebi"olarak kalacağını belirtmektedir.

Halka hitap ettiği konuşmalarından birinde moleküler biyologlara bir soru yöneltir ve onlara mutasyonlarla oluşmuş yeni bir türü adlandırmalarını ve örnek vermelerini söyler. Fakat bu meydan okumasına karşılık bulamaz. Evrim teorisini destekleyenler, onun yorumuna göre "zoolojik, kapitalist, rekabetçi ve faydacı yorumlarıyla yanılmaktadır. Yavaşça biriken mutasyonları savunan neo-Darwinizm tamamıyla anlamsızdır."
    Bunlar esaslı görüşlerdir. Ve Margulis kendi düşünceleri içinde yalnız değildir. Darwinizm, yaklaşık 130 yıl boyunca, oldukça köklü yöntemlerle savunulmasına rağmen, hem bilimsel çevrelerden, hem de diğer alanlardan gelen bir muhalefet ile karşılaştı. 1940'larda genetik uzmanı Richard Goldschmidt, Darwin'in hayatın kökenleri ile ilgili açıklamalarına olan inancını yitirmişti. Bu nedenle, "umulan canavar" teorisine yöneldi. Goldschmidt zaman zaman büyük ve koordine edilmiş değişikliklerin aniden meydana gelebileceğine inanıyordu. Buna göre bir sürüngen yumurtasını bıraktığında, bu yumurtadan kuş çıkabilirdi.
    "Umulan canavar" teorisi, bir temele oturamadı, ama fosil kayıtlarının Darwinci yaklaşımla yorumlanmasına karşı memnuniyetsizlik daha sonraki yıllarda artarak devam etti. Paleontolojist Niles Eldredge bu problemi şöyle tanımlamaktadır:
    Paleontolojistlerin uzun zaman evrimden kaçınmaları şaşırtıcı değildir. Evrim hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu konuya emek verenler, kaya üzerindeki parçaları, küçük salınımları, ve çok nadir oluşan değişim birikimlerini - yıllar boyunca, evrim tarihinde gerçekleşen hesabı yapılamayacak kadar küçük orandaki şaşırtıcı değişiklikleri topladılar. Bizler, evrim romanının tanıtımını okuduğumuzda, bir patlama şeklinde ortaya çıktığını ve fosillerin her yerde bulunacağına dair hiçbir delil getirmediğini gördük! İşte bu nedenle, fosil kayıtları evrim hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışan paleontolojistlerin tepkisini almıştır."

Bu bilimsel konulara, umarım yönetici arkadaşlar tahammül gösterebilirler.

• Bu başlıga "hiçbirşey" olmaz.Ne silinir nede cevap verilir
    --------------
    okadar çok evrim başlıgı varki Kültür ve Bilim i Darwinizm ve Evrim olarak degiştirilmesi gerek

Kültür ve Bilim anlayışımızın yarısı Evrimse bu yapılmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 31 Mart 2010; 20:24:48 >
  • Hmm, yani diyorsunuz ki; dünyadaki bilim ınsanlarının cogu Darwinizm adını uydurduğunuz bir Anglo Sakson mezhebine bağlı. Üstelik bunların yine cogu dogmaları, inanç sistemlerini kabul etmezken.

Pardon ama, siz hangi gezegende yasıyorsunuz?

Ha bir de lütfen soz konusu "bilim adamı" nin bu sozlerinin bulunduğu yabancı dil bir kaynak ismi alabilir miyim? Bakalım gercekten kimmiş, gercekten ne demiş ve gercekten nerede demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 31 Mart 2010; 21:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

Hmm, yani diyorsunuz ki; dünyadaki bilim ınsanlarının cogu Darwinizm adını uydurduğunuz bir Anglo Sakson mezhebine bağlı. Üstelik bunların yine cogu dogmaları, inanç sistemlerini kabul etmezken.

Pardon ama, siz hangi gezegende yasıyorsunuz?

Ha bir de lütfen soz konusu "bilim adamı" nin bu sozlerinin bulunduğu yabancı dil bir kaynak ismi alabilir miyim? Bakalım gercekten kimmiş, gercekten ne demiş ve gercekten nerede demiş.
    Bir kaynak göremedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Bir kaynak göremedim?

Alıntıları Göster

Yorumda bulunmak istemiyorum! Ama Lynn Margulis'in kendisi zaten Evrimci, ve yukarda bu belirtilmemiş, mitokondri-bağımsız hücre teoriside Evrim'in gelişmesinin esnekliğini arttıran bir teori! http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/_0_0/history_24
    Bende bulamadım o sözleri nerede söylediğini!

Altta daha detaylı birşeyler var, teorisi zaten 1920'lerde öne sürülmüş! Bunu daha o yıllarda öne sürende muhtemelen Evrimcidir!
    http://www.isepp.org/Pages/San%20Jose%2004-05/MargulisSaganSJ.html
    Herkesin anlayacağı şekliyle; canlılar biraraya gelince eskisiyle alakasız canlılar ortaya çıkabiliyorlar!

Not: Araştırdıkça yenisi çıkıyor! Bende buraya ilave ediyorum!
    Neyse sonuç altta, yani Challenger ve Nietzsche'nin sorduğu sorulara önceden cevap verilmiş!

Alttaki Linke bağlanan arkadaşlar, yukardaki alıntının ne olduğunu hemen anlarlar (ingilizce!) ! Ben Türkçeye çevirmedim çünkü yorumlarımı da ilave edip sayfanın kapanmasına neden olmak istemedim! Ama açık bilimsel sahtekarlığı söz konusu yukardaki yazıyı yazan, çeviriyi yapan kişinin ( buraya koyan kişiden bahsetmiyorum lütfen dikkat edin! ) yaptığı!

http://www.don-lindsay-archive.org/creation/quote_margulis2.html

Yavv, bu kadarda olmaz kardeşim! Yukardaki yazı bir cevher! Birilerinin nasıl C/P yaptığı hakkında "ibret vesikası"....! Yöneticiden bu sayfayı asla silmemesini rica ediyorum!

Yukardaki Evrim hakkında " kötü şeyler " söyleyen ve "olmaz böyle şey yoksa rüya mı" diyen hain Paloentolog Niles Eldredge'nin web sitesinin adresi alttadır.

http://www.nileseldredge.com/index.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Nisan 2010; 0:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Yorumda bulunmak istemiyorum! Ama Lynn Margulis'in kendisi zaten Evrimci, ve yukarda bu belirtilmemiş, mitokondri-bağımsız hücre teoriside Evrim'in gelişmesinin esnekliğini arttıran bir teori! http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/_0_0/history_24
    Bende bulamadım o sözleri nerede söylediğini!

Altta daha detaylı birşeyler var, teorisi zaten 1920'lerde öne sürülmüş! Bunu daha o yıllarda öne sürende muhtemelen Evrimcidir!
    http://www.isepp.org/Pages/San%20Jose%2004-05/MargulisSaganSJ.html
    Herkesin anlayacağı şekliyle; canlılar biraraya gelince eskisiyle alakasız canlılar ortaya çıkabiliyorlar!

Not: Araştırdıkça yenisi çıkıyor! Bende buraya ilave ediyorum!
    Neyse sonuç altta, yani Challenger ve Nietzsche'nin sorduğu sorulara önceden cevap verilmiş!

Alttaki Linke bağlanan arkadaşlar, yukardaki alıntının ne olduğunu hemen anlarlar (ingilizce!) ! Ben Türkçeye çevirmedim çünkü yorumlarımı da ilave edip sayfanın kapanmasına neden olmak istemedim! Ama açık bilimsel sahtekarlığı söz konusu yukardaki yazıyı yazan, çeviriyi yapan kişinin ( buraya koyan kişiden bahsetmiyorum lütfen dikkat edin! ) yaptığı!

http://www.don-lindsay-archive.org/creation/quote_margulis2.html

Yavv, bu kadarda olmaz kardeşim! Yukardaki yazı bir cevher! Birilerinin nasıl C/P yaptığı hakkında "ibret vesikası"....! Yöneticiden bu sayfayı asla silmemesini rica ediyorum!

Yukardaki Evrim hakkında " kötü şeyler " söyleyen ve "olmaz böyle şey yoksa rüya mı" diyen hain Paloentolog Niles Eldredge'nin web sitesinin adresi alttadır.

http://www.nileseldredge.com/index.htm

Alıntıları Göster
    @insaninpinkodu;

Tamam yukarda alıntı yaptığınız yazıda sözü geçen yabancı bilimadamlarının yazılarını bulmanızın olanağı olmayabilir! Ama bir şeyi çok merak ediyorum bu yazıyı nereden C/P yaptınız? İlk çıkan kaynak yer hakkında bigi ve web adresi sağlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

• quote:

@insaninpinkodu;

Tamam yukarda alıntı yaptığınız yazıda sözü geçen yabancı bilimadamlarının yazılarını bulmanızın olanağı olmayabilir! Ama bir şeyi çok merak ediyorum bu yazıyı nereden C/P yaptınız? İlk çıkan kaynak yer hakkında bigi ve web adresi sağlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Alıntıları Göster
    Şu evrim konularından fena halde gına geldi artık, resmen Kültür Bilim'den soğudum. Açın bir konu herşeyi orada konuşun, amacınız ne anlamıyorum, bu kaçıncı başlık oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Evrim ve Tesadüf
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Şu evrim konularından fena halde gına geldi artık, resmen Kültür Bilim'den soğudum. Açın bir konu herşeyi orada konuşun, amacınız ne anlamıyorum, bu kaçıncı başlık oldu.

Bir noktada katılıyorum ancak burda söz konusu olan durum evrimden çok diğer bilim dallarına uzak ve soğuk kalmamız, yani fazlalığını düşünmenin yanında diğerlerinin eksikliğini düşünmek ve farkına varmak asıl sorunsalın bu olabileceğine bir göz atmak gerektiğini düşünüyorum. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir karanlığım benim.

Ancak dediğim gibi hak veriyorum sana zaten bunun farkındalığında açmıştım ana konu sayılabilecek konuyu zamanında. bu arada nasılsın epeydir görüşmüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulantı

quote:

Bir noktada katılıyorum ancak burda söz konusu olan durum evrimden çok diğer bilim dallarına uzak ve soğuk kalmamız, yani fazlalığını düşünmenin yanında diğerlerinin eksikliğini düşünmek ve farkına varmak asıl sorunsalın bu olabileceğine bir göz atmak gerektiğini düşünüyorum. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir karanlığım benim.

Ancak dediğim gibi hak veriyorum sana zaten bunun farkındalığında açmıştım ana konu sayılabilecek konuyu zamanında. bu arada nasılsın epeydir görüşmüyoruz.

Alıntıları Göster
    metete misin emin olamıyorum ki, septisizm kanıma işlemiş bir kere, du bi daha ekliym msne.

• quote:

metete misin emin olamıyorum ki, septisizm kanıma işlemiş bir kere, du bi daha ekliym msne.

Alıntıları Göster
    Soruya yanıt yok anlaşıldı
    Bürokratik olmayalım, köşeye sıkışınca kaynak felan olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: insaninpinkodu

Alıntıları Göster
    Sevgili İnsanın Pin Kodu,

Öncelikle, diğer konuda size ben cevap verdim ve okumayan arkadaşlar için buraya yazıyorum.

Siz, alıntı yaptığınız şeyleri okumadığınızı kendiniz söylediniz. Yukarıda bahsi geçen kadın hakkında fikriniz olmadığı da sabit oldu. Size diğer konuda bu kadının, yani Lynn Margilus'un Endosimbiyoz kuramına kattıkları hakkında bilgi vermeya çalıştım ama sizin derdiniz, sadece cevap vermek olduğu için almamakta inat ediyorsunuz.
    Bahsi geçen insan evrim karşıtı değil, yukarıda alıntılanmış bir yazısı da ortalıkta dolanmıyor. Sadece ve sadece, diğer açtığınız konudaki gibi "kuran'da çelişki yoktur" adlı web sitesinde bu yazı var. İki konunuzun da kaynağı tek site ve bu sitelerde yazanın aslında gerçeklerle ilgisi olmadığını, bahsi geçen profesörün ise evrim teorisinin eksik kalan, yani Darwin tarafından çözülememiş endosimbiyoz kuramı olarak tanımlanan bir teoriye yaptığı katkı var ortada.

Sizden ricam, okumadığınız bir konuda (ki ben hala söylüyorum, ben bu işlerden anlamam) alıntı yaparak, kaynağını bilmediğiniz şeyleri ortaya sermeyin.

Herkesin tekrar görmesi için tekrar yazıyorum;
    -Lynn Margulis, Evrim Teorisi'ne katkıda bulunan ve bu konuda da oldukça başarılı çalışmaları olan bir profesördür. Bunun kaynakları yukarıda diğer arkadaşların verdiği linklerde vardır.
    -Bu konu ve aynı kişi tarafından açılan diğer konu "kör saatçi" aynı siteden yani "kuran'da çelişki yoktur" adlı siteden yazıları kopyalayıp buraya yapıştırılmıştır.
    -2 konu da gerçeklerden saptırılmıştır. Ne Dawkins ne de Margulis Evrim'e karşı değillerdir.

Eğer açtığınız bu iki başlıkla ilgili olarak "Kuran'da çelişki yoktur" adlı site dışında kaynak gösteremeyecekseniz, beni diğer konuda suçladığınız "müneccimlik" konusunda sanırım az da olsa haklı olduğumu düşüneceğim.

Yazdıklarımı yalanlayın lütfen ve farklı bir kaynak gösterin. Ben sizinkileri yalanlıyorum farkındaysanız ve iddia ediyorum. Bu iddiamın da arkasında duruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Sevgili İnsanın Pin Kodu,

Öncelikle, diğer konuda size ben cevap verdim ve okumayan arkadaşlar için buraya yazıyorum.

Siz, alıntı yaptığınız şeyleri okumadığınızı kendiniz söylediniz. Yukarıda bahsi geçen kadın hakkında fikriniz olmadığı da sabit oldu. Size diğer konuda bu kadının, yani Lynn Margilus'un Endosimbiyoz kuramına kattıkları hakkında bilgi vermeya çalıştım ama sizin derdiniz, sadece cevap vermek olduğu için almamakta inat ediyorsunuz.
    Bahsi geçen insan evrim karşıtı değil, yukarıda alıntılanmış bir yazısı da ortalıkta dolanmıyor. Sadece ve sadece, diğer açtığınız konudaki gibi "kuran'da çelişki yoktur" adlı web sitesinde bu yazı var. İki konunuzun da kaynağı tek site ve bu sitelerde yazanın aslında gerçeklerle ilgisi olmadığını, bahsi geçen profesörün ise evrim teorisinin eksik kalan, yani Darwin tarafından çözülememiş endosimbiyoz kuramı olarak tanımlanan bir teoriye yaptığı katkı var ortada.

Sizden ricam, okumadığınız bir konuda (ki ben hala söylüyorum, ben bu işlerden anlamam) alıntı yaparak, kaynağını bilmediğiniz şeyleri ortaya sermeyin.

Herkesin tekrar görmesi için tekrar yazıyorum;
    -Lynn Margulis, Evrim Teorisi'ne katkıda bulunan ve bu konuda da oldukça başarılı çalışmaları olan bir profesördür. Bunun kaynakları yukarıda diğer arkadaşların verdiği linklerde vardır.
    -Bu konu ve aynı kişi tarafından açılan diğer konu "kör saatçi" aynı siteden yani "kuran'da çelişki yoktur" adlı siteden yazıları kopyalayıp buraya yapıştırılmıştır.
    -2 konu da gerçeklerden saptırılmıştır. Ne Dawkins ne de Margulis Evrim'e karşı değillerdir.

Eğer açtığınız bu iki başlıkla ilgili olarak "Kuran'da çelişki yoktur" adlı site dışında kaynak gösteremeyecekseniz, beni diğer konuda suçladığınız "müneccimlik" konusunda sanırım az da olsa haklı olduğumu düşüneceğim.

Yazdıklarımı yalanlayın lütfen ve farklı bir kaynak gösterin. Ben sizinkileri yalanlıyorum farkındaysanız ve iddia ediyorum. Bu iddiamın da arkasında duruyorum.

Alıntıları Göster
    Sayın webbie,
    Mutasyonlarla oluşmuş yeni bir tür var mı yok mu?

Buna yanıt vermekten kaçıp müneccimcilik mi oynayacaksınız?

• quote:

Sayın webbie,

Alıntıları Göster
    Ben ona cevap veremem. Durmadan tekrar ettiğim gibi, ben mutasyondan anlamam; paleontolog ya da biyolog da değilim. Benim işim müneccimliktir. Peki siz bana ne zaman cevap vereceksiniz? Elinizde o yazının kaynağının Margulis olduğunu ya da Margulis'in Evrim Teorisi'ne karşı olduğunu gösteren "kuran'da çelişki yoktur" adlı web sitesi dışında bir kaynak var mı? Margulis hakkında herhangi birşey biliyor musunuz? Endosimbiyoz Kuramı'nı ilk defa benden mi duydunuz?

Ben size bilgisizliğim konusunda dürüst olduğuna inandığım bir cevap verdim. Siz bana cevap verecek misiniz?

• quote:

Sayın webbie,

Niçin benim sorduğum hiçbirşeye cevap vermiyorsunuz?
    Yukardan benim yazdıklarımdan ve verdiğim bağlantıdan anlamanız gereken tek şey " hırsızın dilencinin önüne 5 kuruş atmayla namuslu olmayacağıdır". O yazı tamamen sahtekarlık! Lütfen benim linklere de bakın ve cevap verin, bu garip yazıyıda nereden aldığınızı lütfen belirtin!
  • quote:

Lynn Margulis, Massachussetts Üniversitesi'nde seçkin bir biyoloji profesörü
    Paleontolojist Niles Eldredge bu problemi şöyle tanımlamaktadır: Paleontolojistlerin uzun zaman evrimden kaçınmaları şaşırtıcı değildir.

ve benzer kişiler ve örnekler vererek bir yazı yazıyorsanız kaynak göstermek zorundasınız.Kaynak isteyenlere karşı köşeye sıkışınca diye ithamlarda bulunup hala kaynak koymamaya direnirseniz kimse sizi ciddiye almaz.
    Eğer hala devam ederseniz sahtekar olarak,ifadeleri çarpıtan birisi olarak anılırsınız.Hala kaynak koymuyorsunuz

• quote:

quote:

Sayın webbie,

Yukardan benim yazdıklarımdan ve verdiğim bağlantıdan anlamanız gereken tek şey " hırsızın dilencinin önüne 5 kuruş atmayla namuslu olmayacağıdır". O yazı tamamen sahtekarlık! Lütfen benim linklere de bakın ve cevap verin, bu garip yazıyıda nereden aldığınızı lütfen belirtin!

Alıntıları Göster
    herkes birbirine soru sorup duruyor,net cevap alabilmiş değil kimse.ilginç...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

herkes birbirine soru sorup duruyor,net cevap alabilmiş değil kimse.ilginç...

Alıntıları Göster
    Evet ben soruyu yeniledim ve gene aynı şark kurnazlığıyla karşılaştım.

Anlaşılan bu bölümde verilebilecek cevabı olmayanların, kaynak sorma alışkanlıkları kronikleşmiş bir hastalık.

• quote:

Evet ben soruyu yeniledim ve gene aynı şark kurnazlığıyla karşılaştım.

Anlaşılan bu bölümde verilebilecek cevabı olmayanların, kaynak sorma alışkanlıkları kronikleşmiş bir hastalık.

Alıntıları Göster
    Harun Yahya evrimi kabül etmiş.''Yaratılışçılığı savunmam için bana para verdiler.Zaten evrimi bilen kimse yaratılışçılığı savunmaz'' dedi.
    Nasılsa kaynaksız konuşubiliyoruz.

• quote:

quote:

Sayın webbie,

http://kurandaceliskiyoktur.com/2008/01/21/darwinin-kara-kutusu-kitabinin-tam-metni/

Google'da tek kaynak olarak bu site var.(Ben farklı kelimelerle aratmadıysam)

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Harun Yahya evrimi kabül etmiş.''Yaratılışçılığı savunmam için bana para verdiler.Zaten evrimi bilen kimse yaratılışçılığı savunmaz'' dedi.
    Nasılsa kaynaksız konuşubiliyoruz.

Alıntıları Göster
    Neden Evrim Teorisine karşıt bir fikir sunulunca, çıkar yol olarak harun yahya ismi kullanılıyor?

Ben kaynak vermiyorum ama bazıları yeterli kaynakları olmadan yargılayıp idam edebiliyor. Kaynak vermeden konu açmak suç ama kaynak olmadan ona buna iftira atmak serbest.

Ciddi bir zihniyet bozukluğu var. Evrimi tartışmaktan fırsat bulup, birazcık ''zihniyetimiz nasıl evrimleşe bilir?'' diye birilerinin kafalarını yorma zamanı geldi de geçiyor bile.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.