Şimdi Ara

Bilkent CTIS isteyenler gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 26 Haziran 2024; 17:29:19 >

• Derslerini aldıysan konu açsana sen de
    Bir de top tier olayının cidden Türkiye içinde aşırı çok bir ayrıcalığı yok sıralamaya o bölüm mü yazılır muhabbeti hazırlık bitince yok oluyor kimse umursamıyor bile.
    Yüksek lisans istersek odtü için kasarım ona artık artık hayat nasıl ilerlerse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

yo 2 binden yazan arkadaşım var sürekli nereye geçsek muhabbeti yapıyoruz, 10 binden %50 yazan da geçiş düşünüyor, forumda da 3 binden yazan bir arkadaş var o da geçiş düşünüyor. Yüksek sıralamaya top tier olmayan ceng yazan tanıdık var o da geçiş düşünüyor.

zaten %90 başka yerde olacağım. artık sabancı ceng mi olur, boğaziçi işletme/iktisat mı olur yoksa gazi tıp mı bilemiyorum. Şu an araştırma aşamasındayım.

• Bizim bölümün yarısı tıptan gelme bir de diğer muhabbet odtüye geçer miyiz muhabbeti onda da zaten benim ortalamaya gelmez, gelse de geçip sıfırdan uğraşamam her şeye. Zaten nereye gitsem Hacettepe bilgisayar mezunu biri çıkıyor ileriki sınıflarda daha da artar iletişim devam ederim inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam selam. %50'sini düşünüyorum 20-30k'dan. önerir misiniz? siz veya arkadaşlarınız neden geçiş yapmayı düşünüyor? sektördeki maaşlar nasıl?

• Ben geçiş yapmaktan vazgeçtim, forumdaki arkadaş da vazgeçti.

20-30 bin için kesinlikle öneririm.

Bölümün çok fazla haterı var onları sallama.

Maaşlar karışık ortalama 1000-2000 dolar arası başlangıç. Gerisi sana kalmış, ben de çok bilgili değilim.

• cs yatay geçiş yapılabiliyor mu bölüm içi ortalama ile. var mı böyle imkanlar? muhtemelen sıralama 20-30k gelecek benim de. bölümü baya araştırdım mezunları gerçekten çok güzel yerlere gelmişler. yurt dışı olanakları nasıl sizce?

bir de cs yüksek lisansı yapılabiliyor mu? gerek var mı?

• Hayır cs’e geçemiyorsun. Bilkent’te bir bölüme puanın yetmiyorsa kolay kolay geçiş işi olmuyor.

Yurt dışı olanakları güzel ama işin büyük kısmı sende bitiyor.

cs yüksek lisansı yapılabiliyor da bir tık zor, müfredata ek bazı dersler alman gerekiyor. Bence çok da gerek yok.

• akademik kadroyu eleştiriyorlardı ctis için bilkent'te. siz ne düşünüyorsunuz? hocalar nasıl?

• yani öyle süper bir akademik kadrosu yok, zaten çok teorik bir bölüm olmadığından gerek var mı tartışılır. Bence bazı verilmesi gereken teorik cs dersleri olmalı, bölümün eksiklerinden biri de bu. Ben kendi çabalarımla öğreneceğim artık.

• kampüs hayatı nasıl peki. doğu'daydı sanırsam bölüm. yurtlar kulüpler vs.

• bi ihtimal bilkent ie burssuz gelme ihtimali de var. siz hangisini tercih ederdiniz? ama yüksek olasılıkla gelmeyecek orası.

• ben yurtta kalmıyorum o konuda bilgim yok. Kulüpler boş bence, hiçbiri sarmadı, sene başı 1-2 parti etkinlik yapar sonra aktif olmazlar. Kız kovalayacaksan takılırsın tdp’de veya diğer büyük kulüplerde yoksa zaman kaybı. kampüs güzel ama akşam 5’ten sonra ölüyor, odtü gibi canlı bi kampüs hayatı yok.

Bölüm doğu’da. Kimi memnun kimi değil. Benim için çok da fark eden bir şey yok. Merkeze yürüyerek 15-20 dakikada gidiyorsun. Saat başı da ring var bildiğim kadarı ile. Doğu’da yemek yenecek yer kısıtlı, yemekhane ve coffee break diye bi cafe var sadece. Bir de binalardaki dandik kantinler.

• Valla sana kalmış, ben olsam %50 ctis yazardım. 35-40 olursa %50 ctis de gelmeyebilir, muhtemelen bölüm yine sıçarama yapacak.

• hocam 34k gelir mi ya :'

• mileskane M kullanıcısına yanıt

%50 zor gibi görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.